Sirdaludia bentsoviekkareihin?

.

Toki Sirdalud saattaa hyvinkin oloa helpottaa benzoviekkareissa. Vaikuttaahan se keskushermostoon, relaksoi ja auttaa monia nukkumaankin. Tukilääkkeenä siis voi olla hyvä, mutta ei siitä yksinään benzojen korvaajaksi ole, se kun ei ole benzo. Benzoannoksen pudottelu on se paras(ja oikeastaan ainoa) tapa vieroittautua benzoista, mikäli käyttöä on vähänkin pidempään takana, mutta näin olet kaiketi toiminutkin. Niitä Sirkkoja voit napsia sitten hätätilanteessa, jos olo alkaa olla aivan hirveä ja tuntuu, että muuten ei kestä. Parempi se, kuin nostaa jo pudotettu benzoannos takaisin korkeammaksi IMO. Siitä benzopudotuksesta tulee joka tapauksessa enemmän tai vähemmän huono olo, joten parempi, että parantelet oloasi Sirdaludilla vain tosipaikan tullen, etkä joka kerta, kun vähänkin tutisuttaa tai vituttaa. Muuten käy juuri niin, että toleranssi Sirdaludiin nousee hetkessä. Sirkkoihin voi myös jäädä koukkuun, vaikkei tietenkään niin pahaan kuin benzoihin.

Sirdalud ei vaikuta kuin bentsojen fyysisiin vieroitusoireisiin, esim. ahdistukseen siitä ei ole mitään apua. Kyseessähän on lihasrelaksantti, joten sen vaikutus on lihaksien rentoutus. Jos kuitenkin koet sen auttavan viekkareihin, niin käytä ihmeessä! Toinen lääke mikä auttaa bentsojen viekkareihin on Propral, mikä on beetasalpaaja. Tämä lääke auttaa lähinnä vapinaan ja voi jopa auttaa hiukan ahdistukseenkin.

Kyllä Sirdaludista varmasti jotakin apua on, mutta ei sitä nyt minään ihmelääkkeenä voi pitää. Oikeastaan paras vieroituslääke bentsoihin on aika.

Kaikki edelläkirjoitettu on tehty oman kokemukseni perusteella, mitä kylläkin riittää jo 20 vuotta. Mutta lääkäri tai muukaan lääketieteellisiä opintoja käynyt ihminen en ole.

.

Vielä semmonen tuli mieleen että onko muilla ollut tämmöstä kun bentsoista vierottautuu että tulee päänsärkyä takaraivoon :open_mouth:
Tuntuu jotenkin ihan kummalta, pitänyt vetää välillä oikein buranaa siihen kun pistää.

Mitä tarkoittaa, että heräät liian aikaisin? Saatko siis kuitenkin muuten nukuttua ihan hyvin? Jos joka tapauksessa saat unta öisin sen verran, ettet aamuisin ole aivan rättiväsynyt ja kykenemätön tekemään mitään, ja jos tuo on ainoa vieroitusoire, mikä sinulle on benzovähennyksestä tullut, niin ehkä olisi parempi säästellä niitä Sirkkoja siihen, kun unettomuus mahdollisesti alkaa tosissaan vaivata. Sirdalud menettää nimittäin tehonsa unilääkkeenä hyvin nopeasti, ainakin oman kokemukseni mukaan, jos niitä napsii koko ajan.

Edit: Olitkin jo ehtinyt päivittää lisää mahdollisia vieroitusoireitasi. Benzojen vieroitusoireet voivat olla melkein mitä vain maan ja taivaan väliltä, joten on täysin mahdollista, että tuo päänsärkykin johtuu siitä. Itsellenikin voi benzoviekkareissa tulla päänsärkyä, joskaan ei varsinaisesti tuollaista pistävää takaraivoon, mutta kuten sanoin, lähes kaikki oireet ovat mahdollisia. Buranaa siihen sitten vain, jos se kerran auttaa. Pienistä määristä Buranaa nyt harvemmin pahoja haittavaikutuksia on, ellet ole todella herkkävatsainen tapaus.

Sirdalud on lihasrelaksantti ja sydän on lihas… Eli ei kannata sitä annosta kovin korkealle nostaa… .

Mulla on välillä ollu paikat niin totaalijumissa, että noita sirkkoja on mennyt 24mg kerrallaan. Ihan että saa nukuttua, kun niskat on niin paskana.

Ei siitä mitään överia tullut, väsytti vaan. Yliannostuksen vaara taitaa lähteä jostain 64mg:n kohdalta mikä onkin sitten jo16 4mg:n ryyniä…

.

.

^ ihan loppupudotukset voisi varmaan hoitaa diapamilla… tai miksei sitten vaikka sillä tenoxilla vain. Söitkö sitä vain unettomuuteen vai myös päivisin ahdistukseen tjsp?
Hienoa kuulla, että on lähtenyt määrät laskusuuntaan :slight_smile: Ja ei se niin vakavaa ole jos ei yhtenä yönä unta tule, seuraavana yönä tulee vähän paremmin unet ilman lääkkeitä, tai riippuen ihan ihmisestä, joskus saattaa viedä sen 3vrk:takin ilman unta, että saa nukuttua sen 2-6tuntia. Täytyy vain muistaa, ettei missään nimessä päiväunia tai mitään torkkuja välillä. Tosin rankkaahan tuo 2 yötä 2 päivää ja kolmantena yönä vasta nukkuminen on, edes työttömälle, töissäkäyvälle ei oikein hyväksi, varsinkaan jos joutuu tarkkuutta vaativaa työtä tekemään ja autolla ajamaan. Ainakin itellä välillä tulee pieniä harhanäköjä ja kuuloja pitkän valvomisen takia, niin ja siis en koskaan ole valvonut millään aineella, en juo edes kahvia kuin erittäin harvoin, yleensä seurana jos joku tulee kylään, vaimo kyllä juo 3-4pannullista päivässä yksin ja hyvin uni tulee silti vaikka viimeisen pannullisen juo tunnin kaksi ennen nukkumaan menoa. Olisipa itselläkin yhtä hyvät unenlahjat. Tosin vaikuttaahan tuo kahvin ylijuontikin, ettei enään vaikuta, vaan tuntuu vain, että tarvitsisi.

Tsemppiä sinne pudotuksiin ja toivotaan, että unet pysyisivät tallella :slight_smile: Vaihtaisin kyllä koska vain päittäin kanssasi jos saisin nukuttua edes tuon 6 tuntia yössä :slight_smile: vaikka sitten tarvitsisi sen 50-80mg tenoxia + sirdaludeja jne jne. Tosin eihän se kemiallinen uni välttämättä niitä kaikkia vaiheita käy unessa kuin lääkkeettömänä. eli 4tuntia normaali unta saattaa piristää erittäinkin paljon enemmän kuin esim vaikka ++12h leptiunta.

.

Jos olet vain unettomuuteen syönyt ja aiemminkin onnistunut vieroittautumaan ilman muita oireita, kuin huonommat yöunet ja tutinat, niin missään nimessä en voi suositella Xanoreiden tai Rivatrilien käyttöönottoa, paitsi joskus hätätilanteessa, jos sulle iskee hirvittävä paniikkikohtaus. Santut ja Rivat nimittäin koukuttavat todella pahasti, eikä niistä edes ole mitään apua nukkumiseen IMO. Rivatrilia nyt voi käyttää pidempäänkin niin, että se toimii tarkoitukseensa(yleistynyt ahdistuneisuushäiriö, lihasten relaksointi, epilepsia jne.), mutta kyllä senkin kanssa nopeasti toleranssi kasvaa, ellei ole varovainen. Xanor on ihan hyvä lääke juuri paniikkikohtauksiin, mutta vain silloin tällöin otettuna. Muuten se koukuttaa hyvin äkkiä, tolet kasvavat ja se kääntyy itseään vastaan, eli ahdistus vain pahenee sitä syömällä. Jätä siis nuo kaksi viimeksi mainittua,vahvaa lääkettä koskematta, ellei sulla ole todellista tarvetta niille. Benzokoukku on paha koukku, kokemuksen syvällä rintaäänellä tämän sanon.

Itse käynyt lähes kaikki bentsot läpi ja viimeiset vähän yli 2 ja puoli vuotta syönyt lääkärinohjeiden mukaisesti 4mg rivatril / pvä, ilman päivänkään taukoa koko aikana. Tosiaan rivatrililla ei ainakaan unta tule, päinvastoin, itseäni ainakin suuret annokset virkistävät. itsellä tarkoitettu pitämään lihaksia vähen rennompina ja päätä kasassa, sama annos toiminut alusta asti, eikä oli tarvinnut nostaa yli 4mg / pvä. syön siis aamulla 2mg rivan ja illalla. Poikkeuksena eilen otin turhautuneena kun vielä 4 aikaa kukuin hereillä kun nukkumisesta tullut mitään niin 3 rivaa lisää, eli 6mg, samalla 2 x 7.5mg imovanea (no näistä nyt ei ole hyötyä vaikka söisi levyllisen kerralla), mitä joku jossain topicissa mainitsi, että opiaatit ei ainakaan tuo unta, niin itsellä kyllä 10mg oxycontin lisänä 20mg (5mg määrätty kahdesti päivässä) oxynormia vie kipuja enemmän pois, että saan paremmin unenpäästä kiinni, tosin mitkään näistä yhdessä ei edes toiminut eilen, nukahdin aamu 7 ja klo 9ylös kun muksut heräsivät. eli taas tuli 2.5h unet yöllä, siinä 2-4tunnin välillä ne kieppuu… oishan tuolla kaapissa ollut ppp:n kukintoa, mikä kyllä tuo minulle aina taatusti unen 6-8tunniksi, kunhan muistaa ottaa ennempää oxycontin (ettei herää vierotusoireisiin, mitkä minulle tulevat nopeasti jos jää contti ottamatta :confused: eli herään kylmähikeen, levottomuuteen jne), muita kipulääkkeitä ei tarvitse, vie paremmin kipuja pois ja tuo unen noin 1-2tunnin jälkeen, voi olla että myös se mässäily mahan täyteen auttaa myös enemmän nukahtamaan siinä samalla kun jonkun sarjan tai leffan katsoo, usein kyllä nukahdan kesken kaiken…

Mitä tuosta Xanorista vielä tulee niin pyrin siitä aikoinaan mahd. nopeasti pois ja vaihdoin sirdaludiin, en kadu yhtään tätä päätöstä, ei ole tullut masennuksia tai ahdistuskohtauksia (kärsin siis ennen erittäin vakavasta masennuksesta, mutta lopetin masarit, kun aloitettiin joskus aikonaan tramal lääkitys, jonka jälkeen huomasin voivani paljon paremmin ilman masennuslääkkeitä kuin masennuslääkkeiden kanssa, yksi masennus lääke ajoikin jopa suicidi yritykseen mikä melkein onnistui, onneksi kuitenkin vaimo ja lääkärit reagoivat nopeasti tajuttuaan tilanteen.)

.

Kyllä se siitä, parin viikon tai kuukauden kitkuttelut ja joka toinen yö nukkumatta niin eiköhän se unirytmi siitä sitten ajanmyötä korjaannu. (tosin itsellä ei ole korjaantunut vuosikausiin, mutta sukuvika mikä sukuvika, eikä myöskään kivut auta asiaan yhtään. tosin itse pärjään sekoamatta sillä 1-4h yö unilla joka toinen yö, tosin kivut vain on aina rankempia nukkumattoman yön jälkeen).
Zemppiä sinne! kyllä niitä retkahduksia saa tulla, kuhan ei ota sitä asennetta, että vitunko väliä, alan taas syömään lääkkeitä kourakaupalla… Sitähän varten nuo bentsot on, otettavaksi tarvittaessa ja ei yli 2 viikon kuureja.

Varsinkaan siis unettomuuteen, omalla kohdallani pidetään pää kondiksessa ja osittain selkä bentsoilla, joten niitä mennyt yli 3 vuotta, ja 5 vuotta yhteensä (vasta?) mutta tuo ensimmäiset 2 vuotta oli välitauoilla, loput ilman päivänkään taukoja ollut ja ihan hyvin näin menee, pää pysyy kasassa ja jotenkin jaksan olla särkyjeni ja lähes täydellisen unettomuuteni kanssa. En uskoisi, että ilman bentsoja tässä kirjoittelisin, eli pienempi paha se kuin olla esim haudan levossa…

.

.

^ Riippuu aika paljon siitä, kuinka pitkä benzokuuri sulla oli takana. Kyllä tuo voi hyvinkin kuukauden kestää lyhyemmänkin kuurin jälkeen. Hyvä kuitenkin, että saat nukuttua noinkin miedolla lääkkeellä, mutta muista, että siihen Imovaneenkin voi jäädä pahaan koukkuun, vaikkei se enää edes auttaisi unensaantiin ja senkin vieroitusoireet voivat olla helvetilliset.

Tsemppiä vain jatkossakin :slight_smile: .

.