Siirtyminen pois palstalta. Kiitos.

Olen venco. Sama tyyppi, joka on wylpperi nimimerkin takana. Olen tällä nimimerkillä, koska en muista toisen nimimerkin salasanaa. Selasin tekstejä ja harmi, että olen poistanut aikasempia tekstejä.

Olen nyt 28-vuotias. Sairastan masennusta, joka oireili jo ennen rahapeli riippuvuutta. Olin taannoin kuukauden Järvenpään Hietalinna-yhteisössä, joka oli elämäni parasta aikaa. Osittain tuon paikan ansiosta pisin aika pelaamatta 1 vuosi ja 18 päivää. Ajattelin ennen retkahdusta, että kokeilen vaan kympin. Tuosta kympistä on nyt miinusmerkki useita satoja, ehkä tuhansia. Vuosi 2012 ja talvi. Kirjoitin Google hakuun rahapeli riippuvuus. Löysin tämän sivun. Paljon kirjoitettu, luettu, vertaistukea. En tiedä onko mistään avusta enää apua, koska muutoksen on lähdettävä itsestä, ei ulkoa. Olen niin paljon saanut apua, mutta olenko minä ollut halunnut itse muutosta, kun apua on saanut? Siinäpä kysymys. Muutoksen on lähdettävä itsestä.

Minä venco, wylpperi siirryn nyt lopullisesti pois tältä palstalta, koska 7 vuotta sitten tänne liityin ja muutosta ei ole tapahtunut, joten tuleeko sitä tapahtumaan enää. En tiedä.

Kiitän jokaikistä, joka on vastaillut, lukenut tekstejäni.

Jos minä pystyn selättämään ns. pelipirun niin voi olla, että tulen kertomaan siitä tänne tulevaisuudessa.

Toivotan jokaiselle, joka kamppailee rahapeli riippuvuuden kanssa, valtavan paljon voimia.

Kiitos

Moi Venco ja kaikki muutkin! Luin puolisen tuntia näitä foorumipostauksia, ja mietiskelin mihin ketjuun tulisin tällä kertaa julistamaan GA-ilosanomaani :laughing:

Olen uhkapeliaddiktina rämpyttänyt nappuloita livenä ja netissä ihan tarpeeksi. Vencon kanssa olin jo vuonna 2013 nettiapu-ryhmässä jossa olimme aktiivisimmat kirjoittajat (kerron tämän koska olet sen “Wylpperi” tuonut itsekin esille kirjoituksissasi). Haluan silloin tällöin korostaa tällä rakkaalla foorumilla sitä väylää mistä itse olen saanut lopullisen avun pelaamisen lopettamiseen, ja se on kaupunkini GA-ryhmä.

“Nimettömät pelurit” eli GA-ryhmät kokoontuvat suuremmilla paikkakunnilla, peluri voi tulla ryhmään tai perustaa oman GA-ryhmän (syrjä)paikkakunnalleen :wink: Tilavuokria voi kysellä esim. paikalliselta ev.lut. seurakunnalta jos haluaisivat nimelliseen vuokraan (esim. 20e/kuussa) antaa kokoustilan käyttöön. GA:lta saa materiaalin mitä GA-tapaamissa käydään läpi. Suosittelen lämmöllä että tälläinen pioneeri kävisi ensin jonkun isomman kaupungin ryhmässä että saisi perushommat haltuun ryhmään liittyen.

GA:n 12 askelta (samat kuin Anonyymit Alholistit-ryhmässä) ovat omalla kohdallani toimineet. Viimeisellä pelikerrallani tajusin lopullisesti että en osaa tai pysty hallitsemaan pelaamisestani. Pelasin maanisesti Evolution Gamingin ylläpitämää Lightning roulettea ja tein koko ajan uusia talletuksia netticasinolleni kun vanhat depot olivat uponneet ruletin syövereihin. Sinä iltana löin luottokortin päätyyn, ja pelaaminen pysähtyi sinä siltana siihen faktaan että luottokortti oli tapissa ja olin tehnyt ison urheilubetsin jota kävin seuraamaan.

Tuon pelirypistyksen jälkeen katsoin GA:n nettisivuilta kokoontumisajan seuraavalle viikolle, ja tuo kyseinen “Lightning roulette” -ilta on edellinen pelikokemukseni.

GA:ssa myönnetään että on voimaton pelien kanssa, ja annetaan oma peliongelma korkeamman voiman haltuun. Itse olin totaalisen poikki pelaamiseni suhteen. Olin väsynyt, ja minulla suoraan sanottuna viirasi jo päässäkin (uskoin että voisin ennustaa tulosvetoja). Olin kokeillut kaikki kikat että voisin olla kohtuupelaaja. Olin aiempina vuosina ollut aktiivinen Helsingin Tiltti-apuryhmissä ynnä tehnyt muuta nettiaktiivi-toimintaa pelifoorumeilla koska uskoin että oma ongelmani ei ole edes kovin paha. Lopulta GA:ssa myönsin täysin ehdoitta että olen sössinyt asiani, mielenterveyteni ja olen täysin voimaton pelaamisen suhteen.

Nyt olen ollut yli kuukauden pelaamatta; se on pisin aika yli 20 vuoteen omalla kohdallani! GA:n perusajatus “one day at the time” tarkoittaa että olen tämän päivän pelaamatta. Jos olen tämän päivän pelaamatta, niin pelaamattomuuteni kestää loppuelämäni. GA-kirjallisuuteen liittyy vahvasti usko ja luottamus korkeampaan voimaan. Suomessa ylipäätään ei ole tapana puhua ihmisen omasta uskosta, mutta voin kertoa että olen saanut herätyksen korkeamman voiman suhteen. Olen joka päivä korkeammalle voimalle äärimmäisen kiitollinen että sain yli 20-vuoden pelaamiseni loppumaan. Tiedän sen sydämeni pohjasta että uhkapelaamisen jatkaminen olisi lopulta päätynyt ennenaikaiseen kuolemaan tai vankilaan. Nyt kun kirjoitan tätä niin koen tämän tunteen yhä voimakkaammin, olen äärimmäisen kiitollinen että korkeampi voima antoi minulle vielä “uuden elämän”.

Ihmettelin aiemmin Helsingissä kun yksi vanhempi herrasmies kertoi käyneensä 30 vuotta GA:ssa ja pelanneensa edellisen kerran uhkapelejä 80-luvulla. Nyt kun itse olen käynyt GA:ssa niin ymmärrän täydellisesti miksi ihmisen joka on pohjimmiltaan peliaddikti on hyvä käydä ryhmässä “niin pitkään kun polvi nousee”. Siihen on kaksi syytä; tärkeintä on se että pysyy itse pelaamatta tämän päivän, ja toinen seikka on se että tarjoaa mahdollisuuden pelaamattomaan päivään uudelle GA:laiselle yksinkertaisesti sillä tapaa että tulee GA-tapaamiseen puhumaan omasta elämästään (ja miten 12 askelta on auttanut elämän uudelleenjärjestämisessä.)

(GA-nettisivulla on puh.numerot LINKKI nimettomatpelurit.fi/ryhmat.html)Tällä foorumilla on aina ollut paljon epävarmuutta ja uskonpuutetta koska elämä on tarjonnut pokeritermein “vaihtelevia käsiä” (sivistyneesti sanottuna). Sen sanon että paikkakunnan GA-ryhmä, tai syrjäkyläläisen GA-ryhmäläiselle soittaminen on mahdollisuus uuteen elämään

Venco saattaa olla rakastunut peliriippuvuuteen vrt. Tukholma-syndrooma. Jostakin se kipinä täytyy saada nyt tulee lopullinen ERO! Sama se on väkivaltaisissa parisuhteissa toinen osapuoli ei välttämättä edes halua oikeasti lähteä.

fi.wikipedia.org/wiki/Tukholma-syndrooma

Mielenkiintoinen näkemys :open_mouth:

Olen lukenut tekstejä silloin tällöin. Kirjoittanut en aikoihin.

Tukholma-syndrooma viestisi voin nimimerkki ytrewq ymmärtää ainakin kahdella tavalla. Joko se on sinun ystävällinen näkemyksesi minun riippuvuuteen tai sitten vain vittuilet.

Vertaishelppari, kiitos Ga-ilosanomasta!

0 pelitöntä päivää. Jos se jotakuta kiinnostaa.

Palataan taas asiaan, joskus.

Hei,
Tuskin oli vittuilua Tukholma syndroomasta puhuminen…
Mielestäni tärkeintä meidän kaikkien riippuvaisten olisi miettiä miksi pelataan, mitkä sysäyttää pelaamaan jne… Ei ole helppoja asioita kenellekään…
Tsemppiä tulevaan

Ei se ollut vittuilua, vaan oma näkemys omasta tilanteesta. Ja uskoakseni muilla riippuvaisilla on samanlaisia syitä takanaan.