Selkäsäryt & Lääkitys.

Elikkäs ajattelin pistää tälläisen uuden aiheen kun en ainakaan haulla löytänyt suoranaista aiheeseen liittyvää keskustelua. Eli haluaisin muitten selkäsärkyjen kanssa käyjien kokemuksia / lääkityksistä lueskella ja keskustella.
Näin itse kysyisin apua kun omat lääkkeet ei enään auta, että mitä voisi olla vielä tehtävissä?
ELI:
2x 200mg tramal, 2-3x ponstan forte 500mg, 2 x 4mg sirdalud, 2-3x panadol forte 1000mg, Xanor pitkä 1x2mg, stifrolia 1-2kpl pari tuntia ennen nukkumista jalkojen levottomuuteen (alkoi efen lopettamisen jälkeen), halcion 0,25mg ja tarvittaessa menee propral 40mg 1-3x päivässä. josain vaiheessa tossa oli vielä lisäksi lyrica + ketipinor (lihottaa muuten parissa kuukaudessa keskimääräisesti 10kg…) ja miranax 550mg. Niin ja kivut vain pahenee, sairaalassa lyödään ton setin lisäksi vielä lihakseen norflexiä eli lihasrelaxantia ja voltarenia myös lihakseen.

Btw: Ehdotin josain vaiheessa lääkärilleni oxynormia tai oxycontia mutta väitti ettei ole niin tehokas kuin nykyinen setti :unamused:
Pitäiskö sitten ehdottaa temgesic:ia seuraavaksi tai uudestaan oxyjä? vai Palladonia? Jotain tässä on pakko alkaa tekemään, ei tuo keskellä yötä sairaalassakaan ravaaminen ole lapsiperheen isänä mitään herkkua… kuvauksiin vielä pitäisi odottaa huhti-toukokuuhun asti vaikka silloin ollaan jo rikottu lakiakin aika räikeästi 6kk hoitotakuun merkeissä… Sen jälkeen viimeistään tulee uusi lääkitys, ja suunnitelma leikataanko vai mitä tehdään…

Ja kiitoksia jo nyt näin etukäteen vinkeistä ja omista ajatuksista! :slight_smile:

Vai ei Oxycontti niin tehokas ku nykynen setti???Sä pärjäisit yhdellä lääkkeellä, jos sen valitsisit,tosin riippuvuus kehittyy,mutta ei noi sun muutkaa lääkkeet ihan miedoimpia ollu.Mä valitsin bupren/Temgesic,tosin ei vastaa ehkä tarpeeksi kipuun ihan vaan laillisin keinoin käytettynä.Lyrica ainaki pois,turha riippuvuudenlisääjä sotkemassa,kipuunkaan henkkohtasesti mitään vastetta.Kannattaa keskustella lääkärisi kanssa lääkityksen yksinkertaistamisesta.Painin itse saman ongelman kanssa,kerran jo kirjotettu Oxycontin,autto kyllä,mutta riippuvuusriski on niin suuri.Toisaalta max-annosta buprea tässä menee,joten kumpi pahempi,koukussa ollaan joka tapauksessa :cry:

Joo eli mieluummin heittäisin helvettiin kaikki lääkkeet. Ja tuota ihmettelin myös erittäin suuresti etteikö muka oxycontit ole vahvempia kuin tuo nykyinen arsenaali. Pääsisi paljon pienemmällä vaivalla, kun nyt lääkkeet loppuu miten sattuu ja täytyy käydä aina niitä uusimassa. Riippuvuus nyt on muutenkin taattu eli ei tuo oxyyn meneminen niinkään pelota. Mieluusti ottaisin käyttöön pelkästään contit ja xanorin + EHKÄ jättäisin vielä tuon sirdaludin pitämään edes vähän jännitystä poissa. Monet kerrat olen päässyt / pystynyt pääsemään ihan muutamalla lääkkeellä eteenpäin, mutta tää selkä toi kaiken paskan nyt taas eteen. Mieluummin tiputtelen 1-3lääkettä alaspäin kuin 10lääkettä kun sen aika tulee. Niinkuin sairaalassakin sanottiin, ettei tämä voi jatkua pitkään, että täytyy tuon arsenaalin lisäksi käydä välillä piikillä. + Pääsisi helpommalla ja halvemmalla JA MIKÄ TÄRKEINTÄ jos pystyisi edes toimimaan jotenkin kunnolla, ei muuten mitään väliä vaikka olisin koomassa puolisen vuotta mutta nuo lapset kenen kanssa haluan jakaa jokaisen hetken edes siedettävissä kivuissa.

Temgesic on vähän huono 24/7 kivun hoidossa, koska se on nopeavaikutteinen, eikä vaikutus kestä kovin kauan. Oxyt nyt ovat jumalallisen hyviä kivunhoidossa, mutta niistä tulevat reflat ovat jotain aivan kamalaa. Oxyissä nousee tolet tosi nopeasti, joten ei kannata oxynormia ottaa, vaikka saisi, vaan pitkävaikutteista oxycontinia kehiin. Mutta jos vaan tramalilla pärjäisit, niin olis aika hyvä, koska oxyjen jälkeen ei sit ole oikein vaihtoehtoja. Kaikista tasaisimman kivunlievityksen saa Norspan-laastarilla, joka on bupre-valmiste, tosin niitä joutuu usein lätkimään useamman iholle, koska maksimiannos yhdessä laastarissa on 20mikrogrammaa/h.

Sepä siinä onkin et kun ei nuo tramalit riitä, ei edes kaikkien muitten noitten muitten lääkkeitten kanssa mitä syön 24/7
Ja välillä sairaalaan ottamaan suoraan lihakseen kun ei muukaan auta… Eli siis otan lääkärin puhutteluun viimeistään kun nuo tramalit loppuu (tosin hain juuri eilen 100kpl eli 50päiväksi :/) että tiputettais noi ylimääräiset paskat pois ja otettais pitkät contit käyttöön. Nuo laastarit on käynyt mielessä mutta jotenkin pistää vähän vastaan, eli mieluummin ihan suun kautta otan lääkkeet.

On tässä 5 yö putkeen kun valvon kipujen takia,alkaa se Oxy kutsumaan.Itellä vaikee tilanne,kerran jo kieltäydyin siitä,mutta näillä kivuilla en töistä voi haaveillakaan,eli ilmeisesti uusiksi kipupolille.Huonointa tässä on se,että diagnoosin tehnyt lääkäri on eläkkeellä,ja tilalla on näitä “Lyrica pelastaa” tyyppejä.Suomalaisen kivuntorjunta ohjelman mallioppilaita,joille opioidit on kauhistus.Eiku jonon perälle vaan,ellei fysiatrini saa jotain aikaan,uskalsihan hän taistella vastaan ja aloitti Temgesic-hoidin.En ymmärrä,mitä kauheaa siinä on,jos opioideilla saa kivut kuriin,kun kaikissa papereissa lukee ,että muut lääkkeet eivät tehoa.No,soon tulta päin,en toiste järkeäni kipujen takia menetä,ja palo työelämään takaisin olisi kova.

Ku olisikin kipuppoli tässä satakunnassa… Hienojen töppieni ja reissujeni takia nykyinen lääkärini on A-Klinikan päälääkäri, tosin fiksu sellainen ketä on määrännyt sentään panacodet ja sen jälkeen tramalit kun ei mikään auta, toivottavasti uskoo pikkuhiljaa siirtymisen contteihin ettei mene itselääkitykseksi :confused:

Aaargh, pää räjähtää pikkuhiljaa, taas vedettiin matto pois jalkojen alta, tais olla viiminen matto :confused: Eilen olin tääs yöllä sairaalassa piikillä, ei auta enään suoraan lihakseen. Lääkäriltä sain suosittelun, että vaihto oxycontteihin tai oxynormiin, yhteistuumin oxyconttiin päädyttiin, sitten se isoin mutta tulikin!! Oma lääkäri saa vain kirjoittaa, ei kirjoita… pyysi soittaa kipupolille → soitto sinne → ei tietoja minusta (MITÄ VITTUA!?!) eli ei sieltäkään voida kirjoittaa—> soitto entiselle lääkärille ja sain maksusitoumuksen yksityiselle ortopedille —> ortopedia saada kiinni ja ilmeisesti olen tässä nyt 4kuukautta odottanut kuvausta TURHAAN… pari kuukautta sitten vielä näkyi että olen toiseksi kiireisimmässä jonossa… Eli ainoa ketä voi kirjoittaa periaatteessa on oma lääkärini ketä on panacodet, tramalit yms yms kirjoittanut, mutta ei suostu / pysty contteja kirjoittamaan -_- Mitä vittua tässäkin nyt enään tekee, ei auta enään sairaalassa piikitkään buustaamaan ja ei uskalla contteja antaa silloin tällöin koska on tramalit ja lihasrelaxantit yms.
Ainoa vaihtoehto olisi saada nopeasti kuvaus selkään, hoitosuunnitelma mri kuvauksen jälkeen ja sairaala ottaa kirjoille lopullisesti ja saa määrätä contit, ei vaan oikein nappaa taas puoltavuotta odotella, kun 4 kuukauden sisällä on menty buranasta jo 400mg tramaliin, 1000mg panadol x3, sirdalud 2 x 4mg, 2mg xanor, Ponstan 500mg x3, propral. plus muita lisänä välillä lyöty ja ++ Sairaala käynnit viimeksi eilen taas Norflexia ja Voltarenia lihakseen, tosin vaikutus loppui jo niistäkin buusteista… Osaako ketään auttaa / neuvoa mihin ottaa yhteyttä kun ainoa ketä periaatteessa voi kirjoittaa niin ei voi kirjoittaa ja pyytää hakemaan kipupolilta mistä ei saa kun ei ole viälä kuvia, ja kuvajonot on kustu…Eli voiko ortopedi muuttaa lääkitykseni? vai olenko ihan tyhjän päällä?
Ammun mieluummin pääni irti kuin odotan taas tuhottaman kauan särkyjeni kanssa :confused:

Itellä oli välilevynpullistumia ja hermokanavan ahtauma nii olis määrätty normisti panacodia ja tramalia siihen. Kodeiini ei käyny ku siitä tuli ja tulee aina sappikohtaus, tramalista taas kieltäydyin ku yhdessä ADHD-lääkkeeni eli Dexedrinen kans voi tulla paskimmillaan serotoniinisyndrooma nii sain sit Temgesicit eli buprenorfiinia niihi selkäkipuihin.

Kuitenkin voin sanoo et oma kokemus oli se et noihin edellä mainittuihin kroonisiin selkäkipuihin auttoi hamppu yhtä tehokkaasti ku Temgesic eli buprenorfiini. Sanoin sen hoitavalle lekurillekin ja kieltäydyin Temgesiceistä sen jälkee ku niit meni sata pillerii nokkaan. :mrgreen:

Ennen tota Temgisiciä piti kyl syödä kaikki mahdolliset tulehduskipulääkkeet jotka auttanu paskaakaan edes isoilla annoksilla. No, enää ei oo sitä selkäkipuukaan ja oon kelannu et voi kyl johtuu tosta Lyricasta joka mulle on määrätty ahdistuneisuushäiriöön. 2 x 300mg sitä Lyricaa menee päiväs joka tulee kyl nykyää otettuu kerralla ku muute unohtaa ottaa sen toisen annoksen. :unamused:

Lyricat yms buusterit on kans käyty läpi :confused: Yksinkertaisesti ainoat mitä ei ole käyty läpi on, temgesic, oxycontin, oxynorm ja tietty puhdas morfiini + laastareita ei olla kokeiltu. Ongelma vaan on siinä kun ei auta nuo panacodet 8kpl / päivä tai tramal 400mg/päivä (+vähintään sata buusterilääkeyhdistelmää kokeiltu noitten kanssa lääkärin toimesta :stuck_out_tongue: )
3 lääkäriä on sanonut, että tarvin oxycontit käyttöön, ainoa on vain se, ettei kukaan ole kirjoittanut!! -_-

Tuhkainen, määkin jouduin lopettamaan masennuslääkkeen (efexor 225mg/päivä) kun tuo seretoniinisyndrooma olis pukannut päällensä. tosin vitunkaan virkaa nyt enään sillä ole.

Positiivisena näissä lääkekokeiluissa on ollut, että on jäänyt masennuslääkkeet kokonaan pois ja masennusta ei ole oikeastaan lainkaan. (Mitä nyt perusmasennus selkäsärkyjen takia ja tiukan rahatilanteen.)