saako juomisen tilalle lääkettä edes alkuun..? Mistä?

Olen juonu nyt vajaa kymmenkunta vuotta, empi vähempi päivittäin. Olen kyllä aina hoitanut perusasiat, työt, kodit ok. Viime aikoina, noin vuoden-parin ajan juominen lisääntynyt ihan selvästi, joka ilta litra viiniä, viikonloppuisin x2/pvä vähintään, tullut salajuomista, aamulla jännittää mennä rattiin jne., melkoista laskemista… Kulissi on ed suhteellisen kolhuton, hyvä työ joka hoituu , mutta tulevaisus ei tällä kehityksellä lupaa hyvää…jossain kohtaa tulee ilmi/lähtee lapasesta.

Mutta ilman juomista vaikea edes harkita olla, ahdistuisin hengiltä. Motivaatiolla kk mennyt pari kertaa melkein tipattomalla, mtta paljolti silläkin voimalla että sen jälkeen saa taas luvalla tisuuttaa.

Jokus aikanaan sain käsiini bentsoa (Xanor 0,5mg) jotka auttoi, ei tarvinnut juurikaan juoda, käytin ihan ohjeen mukaan muutaman illassa. Loppuivat sitten ja jatkoin viinin kanssa entiseen malliin…

Saako jostain lopettamisen avuksi bentsoa tai vastaavaa? Mihinkään diibadaaba keskusteluihin en ilman tukilääkitystä lähde, koska niistä aivan varmaan alkon kautta kotiin.

Sun kannattais varmaan kysellä tuolta Vähentäjien tai Lopettajien puolelta, täällä Kotikanavalla juttelevat päihteiden käyttäjien omaiset, eikä meillä ole samanlaista tietoa kuin käyttäjillä.

Mihin tarvitset lääkitystä? Rauhoittumiseen, vieroitusoireisiin vai juomisen estoon? Bentsot on päihderiippuvaiselle suunnilleen sama asia kuin viini, että niillä ei saa riippuvuutta katki kyllä, mutta rutkasti lisää ongelmia kyllä…

Jos oot vielä työelämässä ja muutenkin peruselämässä on vielä suurinpiirtein palikat kohdallaan, niin nyt kannattaa oikeasti pysähtyä miettimään, se ei ole mitään diipadaapaa! Kahden kuukauden tipattomuus on aivan mielettömän hieno alku! Diipadaabaa ei oo mitään järkeä kuunnella kenenkään, mutta jotain muutosta omiin alkoholin täyttämiin ajatusmalleihin ois hyvä saada, ennenkuin kaikki tuo perussetti on mennyttä. Alkoholismi on asteittain kehittyvä ja paheneva sairaus, eikä sen kanssa kannata leikkiä. :neutral_face:
Tunnistatko itsesi alkoholismin varhaisvaiheiden kuvauksesta? Pidä huolta itestäs, et varmaan halua päätyä myöhäisvaiheen helvettiin.

A-klinikalta saa ainakin Antabus-reseptin, sen kanssa on vähän huono juoda. A-klinikalle pääsee myös katkaisuun aika hyvin yleensä. Lopettaminen on vaikeaa ilman lääkkeitä, jos on pahat darrat, mutta se on oikeastaan ainoa kestävä vaihtoehto, jos oikeasti haluaa lopettaa. Mutta jos olet jo pystynyt olemaan pari kuukautta kuivilla, sulla ei siis ole lopetusvaiheen fyysistä riskiä olemassa?

Kirjaudu vaikka tonne Lopettajiin, tai lueskele sieltäkirjautumatta muiden juttuja aluksi. Sieltä sä saat tukea ja vinkkejä niihin hetkiin, kun tuntuu että enää ei kestä yhtään. Huomaat, että muilla on ollut samanlaisia tuntemuksia, mutta niihin on löytynyt apua.
Voimia sulle, kyllä sä pystyt siihen! :slight_smile:

http://juhakemppinen.fi/index.php?id=kuecd15how4a9v
Tuossa vielä linkki ahdistuksesta ja stressistä. Toivottavasti se auttaa alkuun. Hae tukea ja apua, yksin pyöritellessä ongelmat yleensä kasvavat suhteettomiin mittaluokkiin.
Mun tyttärelläni oli alkava paniikkihäiriö. Sitä hoidimme lähtemällä yhdessä isoihin ihmisjoukkoihin kaupungille ja muihin paikkoihin, joissa paniikkikohtaus yleensä iski. Vain muutama yhdessä harjoiteltu positiivinen kokemus siitä, että kuolema ei tullutkaan auttoi häntä suhtautumaan tilanteeseen rennommin. Teimme pari mielikuvaharjoitusta joissa kehotin häntä ajattelemaan paniikkikohtausta kuin suonenvetona, eli että se tuntuu ikävältä, mutta se menee ohi ajan kanssa. Sillä hän pystyy jo yksin hallitsemaan alkavan ahdistuksen hallinnan. Harjoittelimme myös paria joogasta tuttua rentoutushengitystä, sekin auttoi. Nyt on kulunut jo pari vuotta ilman paniikkikohtauksia. Apua saa aina! Kirjastosta voi lainata kirjoja tai ostaa vaikka jonkin rentoutumis-dvd:n. Tästäkin löydät kertomuksia tuolta Lopettajien puolelta. Tsemppiä vielä kerran! :slight_smile:

A-klinikalta saa viikoksi avokatko-lääkkeeksi bentsoja ja unilääkkeitä, pidemmän reseptin saat omalääkäriltäsi. Lääkkeitä saa myös katkaisu- ja kuntoutushoidossa.