Saako Delirium-ukon/akan juottamalla se taas känniin....

Selviämään selvemmäksi? Tunnettuahan on että deliriumtilassa oleva on enemmän kuin kännissä…joten jos sille antaa siihen tilaan viinaa… tuleeko hän siitä selvemmäksi? Eli voinko mennä ostamaan deliriumissa olevalle kaverilleni sairausvakuutuskortilla viinaa… että se selviäisi? :laughing: :laughing:

Tuli kyllä oikeasti todella JÄNNÄ kysymys nyt!

Rupesin oikein tosissani miettimään jotta mitenkä se vaikuttaisi. Deliriumiinhan käytetään hoitona pääsääntöisesti suuria annoksia bentsodiatsepiinejä, joiden vaikutus joiltain osin voi muistuttaa hieman alkoholin vaikutusta.

Mutta en tosiaan osaa sanoa miten elimistön alkoholipitoisuuden nostaminen vaikuttaisi deliriumiin vai vaikuttaisiko mitenkään. Jään pohtimaan asiaa. On kyllä todella jännä…

En tiedä kokeilivatko natsitutkijat keskitysleirillä tätä tai sitten joku vanhanajan juoppokööri Hkissä kun huomattiin ryyppykamun alkavan seota. Vanhanajan juopothan olivat lasolarskan kaipaamia peruspuliukkoja jotka olivat aina porukalla - eivät nykyajan erakkoalkoholisteja jotka ryyppäävät asunnoissaan mytien.

Omalla kohdallani karmeimmat olot tulivat silloin, kun olin juonut useita viikkoja, enkä saanut putkea poikki, joten jonkun kerran epätoivossani otin yliannoksen lääkkeitä, päätyen vatsahuuhteluun. Herätessäni tarkkailusta kauheassa horkassa, hoitaja lohdullisesti totesi, ettei sulle voida antaa lääkkeitä, kun lääkehiili vie niistä kuitenkin tehon. Muutaman kerran kirjauduin ulos, jatkamaan juomista, joista yhdelle kertaa päädyin takaisin sairaalaan saatuani kouristuskohtauksen.

Eräällä kerralla, ollessani piirillä lääkevieroituksessa, sinne tuli mies jolla oli niin pitkä putki takana, että hän oli mennyt deliriumiin. Piirillä eivät hänen mielestään lääkinneet tarpeeksi, joten kuullessaan, että olen samalle päivää kotiutumassa, hän lähti samaan kyytiin, pää kierossa kun vielä kramppasi. Vein hänet kaverinsa luokse, kun kaverilla kuulemma riitti kirkasta viinaa. Surullisen huvittuneena seurasin, kun kaveri hoippuroi pää kenossa parkkipaikalta kohti kaverin kämppää.
Tarina ei kerro, oikeniko pää kirkkaalla, vai vaelteleeko tuolla jossain tänä päivänäkin samainen kaveri pää kenossa, ellei ole sitten jo kuollut. Sen pituinen se. :wink:

Jatkamalla juomista voi Delirium Tremensiä luonnollisesti siirtää. Oireethan iskevät kun pitkäaikainen juominen lopetetaan. Mutta eihän sitä voi loputtomiin siirtää vaan vastaan tulee kuolema.