rare human race

Uhkapelaajat, toipilaat ja toivottavasti toipuneetkin ovat kyllä erikoinen ihmisrotu. Kun seurailee vaikka taloyhtiön kokousta missä ihmiset kinaavat 20€ lisämaksusta, ajattelee että jos nuo ihmiset näkisivät pääni sisälle tilaisivat heti ambulanssin hullujen huoneelle. Siinä missä tavalliset ihmiset miettivät päiväkausia minkälaisen haravan ostavat pihatöihin tai mistä sen saisi edullisesti, samaan aikkaan esimerkiksi minä olen hävittänyt tuhansia muutamissa minuuteissa peleissä taivaan tuuliin, siinä jotenkin sydäntä kylmää kun kuulee järkevien ihmisten keskustelua järkevästä rahankäytöstä. Säästäväisyys on tietysti siinä a ja o , nämä järkevät ihmiset keitä on paljon jo melkein oksentavat kun kuulevat kulutusluotoista ja pikavipeistä jo 0 korkoisen asuntolainankin maksavat niin pian kuin mahdollista pois.
Siinä sitä sitten itse kahlaa viippluottosuossa ja miettii mistä se pelastava enkeli tulisi joka vähän nostaisi suonsilmästä että näkisi edes hetken päivän valoa ja luonnon kauneutta, mistä nämä järkevät ihmiset nauttivat päivästä toiseen pesäänsä rakentaen. Oma pesä on jatkuvassa vaaravyöhykkeessä ja aina on mahdollista tyriä asiansa lopullisesti että vain taivas on kattona ja aurinko valolamppuna, no meneehän sekin kun katselee tuulisen paikan etteivät itikat syö kuiviin.
Niiin miksi kirjoitin tästä, toivottavasti ymmärrette että vähän pilke silmäkulmassakin on se että juuri noista syistä avun tuen ja ymmärryksen saaminen noilta järkeviltä ihmisiltä on monasti vaikeaa ja kynnys kertoa asioista vielä vaikeampaa,
olen itse myös alkoholisti ja näen tässä peliriippuvaisuudessa hyvin paljon samoja piirteitä, joku voisi sanoa että sittenhän sinulla on myös helppoa käytä samoja lääkkeitä mutta ei se taas ihan niinkään yksinkertaista ole.
Kuitenkin aina on toivoa kun on elämää ja elämässä kaikilla ihmisilläkin on tarkoituksensa niin kuin luonnassakin on eläimillä, sielläkin joidenkin eläinten tarkoitus tosin taitaa olla paljosti se että toiset vahvemmat eläimet voivat pitää niitä ravintonaan,
niin kuin meitäkin pelijärjestäjät pitävät, he saavat luksuselämää meidän kustannuksella ja nauravat päälle että onpa hyvä kun tämä ihmisrotu on olemassa ja toivottavasti lisääntyvät kaikilla tavoilla että leipä olisi vieläkin leveämpää ja voisivat ostaa vieläkin kalliimpia viinejä Maltan huippuravintoloiden pöytiin.
Hyvää kesää kaikille aurinko ja luonto on onneksi kuitenkin meidänkin saatavilla vaikka taskussa ei olisi kuin iso reikä!

Hyvää pohdintaa sinulta ja kyllähän tuosta heräsi monenmoista mieleen. 20e talletus esim. kasinolle tuntuu mitättömältä rahalta, mutta monen tarvitsee tehdä siihen tunti ja ylikin töitä työpaikassaan ennenkuin se on kasassa. 100e on jo monen päiväpalkka. Rahan arvon sumentuminen on pelaamisessa se eräs kulmakivi. Esim. 20e pelaamisessa jotenkin mitätön raha, mutta yksinäinen ihminen saa sillä monen päivän ruuat jos vähän katsoo mitä ostaa. Tietysti ei kaikkea rahassa voi mitata tai arvioida ja tottakai se palkka nyt aina osittain jonnekin menee: yleensä vuokraan, sähkölaskuun ja puhelimeen jne ‘elintärkeisiin’ laskuihin, ja riippuen palkasta siitä jää säästöönkin monella. Mutta pelaamisessa se raha on usein vain jotenkin pelkkiä numeroita.

A