Raittius on lahja

Raittius yksinään ei kuitenkaan välttämättä merkitse sitä, että menestyksekäs toipuminen on tapahtumassa. On ero kuin yöllä ja päivällä sillä onko potilas “kuiva” (ei juo) vai “raitis” (menestyksellisesti toipuva).“Kuiva” potilas ei sillä hetkellä käytä alkoholia tai aineita, hän ei ole kuitenkaan muuttanut entistä käyttöaikaista elämäntyyliään, eikä ole päässyt sinuksi pysyvän raittiuden tarpeensa kanssa. Hän on ambivalentti elämänsä suhteen, kun taas “raitis” henkilö suuntautuu innokkaana uuteen raittiiseen elämäänsä. “Kuiva” potilas kokee raittiuden jatkuvana uhrauksena ja ajattelee usein käyttämistä. “Raitis” kokee raittiutensa saamanaan lahjana. “Kuiva” jatkaa itsekeskeistä elämäntapaansa, säilyttäen entiset käyttäytymistapansa, ystävänsä ja harrastuksena. Hän ei huolehdi itsestään fyysisesti eikä psyykkisesti ja kärsii edelleen syyllisyyttä ja häpeää, koska ei ole hyväksynyt menneisyyttään tai nykyistä elämäänsä. “Kuivilla” potilailla on paljon suurempi riski retkahtaa kuin “raittiilla”, jotka ovat tehneet ne suuret elämänmuutokset, jotka ovat välttämättömät onnistuneelle pitkäaikaiselle toipumiselle.

Juvalla 18.1.98 Matti Rossi alkuperäinen artikkeli: lakesidemilam.com/over.htm
MATTI ROSSI

yleislääketieteen erikoislääkäri
hallinnon pätevyys
päihdelääketieteen erityispätevyys
evp. johtava lääkäri

Matti Rossin jutut.

Kuivahumala-ketjuni

Tarharyhmälle Ohjeeksi :slight_smile:

Voidaksesi olla kuivahumalassa Sinun tulee olla raitis .
Jatkamalla juomistasi olet märkähumalainen ja se taas on oma lukunsa josta Rossi on myös kirjoittanut :slight_smile:

Terveisin Kanthoona :sunglasses:

Juomattomuus antaa hänelle oikeuksia, joita muilla ei ole. Hän käyttää rehellisyys-käsitettä väärin. Rehellisyys oikeuttaa sanomaan toiselle loukkauksia, koska hänhän on vain rehellinen arvostellessaan toisia.
Muiden pitäisi toimia hänen ideoogiansa mukaan, eikä hän hyväksy muunlaista ajatusmaaimaa. Onhan hän hyvä ihminen ja harrastanut itsetutkiskelua sekä lopettanut juomisen. Nämä tekevät hänestä yli-ihmisen, joka tietää oikean ja väärän, myös muiden elämässä.

-sitaatti