Raitis kausi alkaa

Moi

Olen 36-vuotias, kohtuullisen hyvässä duunissa oleva mies.

Viimeisen 1,5 vuoden aikana alkoholinkäyttöni on lähtenyt käsistä. Baarissa tulee istuttua 2-4 kertaa viikossa. Talous on tästä syystä kuralla. Sain vihdoin masennusdiagnoosin, ja syksyllä aloitan psykoterapian. Sitä, onko masennus ongelmakäytön syy vai seuraus, sitä ei vielä osaa sanoa kukaan. Kiloja on tullut parissa vuodessa reilusti. Työpaikkaa lukuunottamatta koko elämä on aika rempallaan. Luottotiedot ovat sentään tallella, joten mahdollisuuksia raha-asioiden järjestämiseen on.

Haluan saada aivoni uudelleen toimimaan ja oppia nauttimaan selvästä arjesta. Voi olla, että joudun lopettamaan alkoholinkäytön kokonaan. Mutta nyt ajattelin pyristellä päivän kerrallaan ainakin pari kuukautta. Se varmaan osoittaa jo jonkinlaista suuntaa. Mitään hyvää ei alkoholinkäyttö ole aikoihin tuonut elämääni. Pikemminkin yksinäisyyttä, saamattomuutta, häpeää, eristäytymistä. Yksin baarissa istumista.

Ajattelin ottaa raittiuden seikkailuna, joka mahdollistaa taas ne asiat, joista alkoholinkäyttöni on erottanut minut. Haluan elämäni takaisin. Yritän kirjoittaa tuntemuksistani tänne päivittäin, josko se motivoisi juomattomuuteen.

Sisäinen tila: epävarma, sekava.

Ilonaiheet tänään: salitreeni, Radioteatterin erinomainen Ruusun nimi-kuunnelma. Hyvä kahvi. Maanantaina toivottavasti A-klinikalle.

Kiitos. Hyvää sunnuntaita!

Moi Casaubon!

Liityin Päihdelinkkiin viime syksynä ja nyt alkaa alkoholin käyttöni olla jo paljon kohtuullisempaa. Vietin tipattoman tammikuun ja nyt vietän tipatonta heinäkuuta.

Sulla on ihan hyvät tavoitteet ja varmaan se A - kiltakin on hyvä paikka. Henkilökohtainen valinta on sitten tähtääkö vähentäjäksi vai lopettajaksi.

Paljon tsemppiä!!!

t. Juhani

Hei

Kiitos tuesta!

Toinen päivä ilman alkoholia taittuu illaksi ja yöksi. Rahatilanne, mahdollisesti pilattu terveys itkettävät. Onneksi huomenna on työpäivä.

Liikunta tuntuu hyvältä keinolta purkaa ahdistusta. Tästä ei voi nousta kuin ylöspäin.

Huomenta!

Mainitsit painosi karkaamisesta.

Hyvää raitista viikkoa!

t. Juhani

Kiitos! Tsemppiä todellakin tarvitaan.

Töistä lähteminen oli hirveää. Ahdistus kuiskutteli, miten hyvältä keskiolut maistuisi. Mutta tänään en mene baariin. Mitä hyvää siitä seuraisi? Ei mitään. Eilen väistin kutsun tuopin ääreen treenin jälkeisellä euforialla. Kesän paras päätös.

Kotiin pääsemisen jälkeen tuntuu jo helpommalta. Tiedän pystyväni olemaan tänään juomatta.

Tähystys ei muuten ole niin kivulias toimenpide, etteikö se kannattaisi! Vähensi ainakin itselläni murehtimista. Tosin vatsaongelmien olisi jo yksinään pitänyt olla riittävä motivaatio alkoholinkäytön suitsimiseen. Mutta parempi myöhään ja sen semmoista, mitä näitä nyt on. Parastahan olisi, ettei koskaan olisi poistunut kotoa. Olisivatpa olleet riskit minimissään.

Neljäs raitis päivä. Ilman krapulaa herääminen on ihanaa.

Tervehdys, Casaubon !
Hienoa ! Neljä päivää on hyvä saaavutus !

Kiitos! Eilinen oli vaikea. Mutta tänään aamulla ensimmäiseksi mietin tämän päivän ja huomisen treenejä. Pyörin aamulla kellon soimisen jälkeen sängyssä vain siksi, että krapulaton aamu tuntui niin hyvältä.

Päivä kerrallaan.