Putken lopettaminen

Meni jouluna överiksi ja nyt ei saa putkea katki, mikä avuksi? 6 päivää nyt mennyt jurrissa, viikko vielä lomaa jäljellä ja paniikki alkaa iskemään :confused:

Jos ei omin voimin onnistu niin mene katkolle. Eli soita teidän terkkarin päivystykseen niin ne kertoo oikeat askelmerkit.

Tuo voi olla kuuden päivän jälkeen muutenkin hyvä vaihtoehto koska jos päivittäiset määrät ovat olleet todella korkeita niin voi tulla sen verran ikäviä vieroitusoireita, että niitä ei halua yksin kotona kokea.

Toinen vaihtoehto on, että et mene enää ostamaan mitään lisää. Jos juomaa on vähän juot sen lääkkeenomaisesti loppuun, jotta pysyy pahimmat oikeet tiessään ja sitten päätät, että lisää et juo. Eka vaihtoehto helpompi ja vähemmän riskialtis.

Terve!
Ensinnäkin, onneksi sulla ei ollut tänään työpäivää!

Itse myös vapaalla ja otin äsken pari loiventavaa keskaria että sain syötyä. Kolmas keskari nukkumaan mennessä.

Jos ei tällainen loiventelu sulta onnistu niin sitten kannattaa hakeutua katkolle jos sellainen paikkakunnallasi on. Itselläni ei kokemusta ole, mutta vein nuorempana enovainaatani katkolle ja hän selvisi usein alle viikossa sieltä ulos.

Jos ei paikkakunnallasi ole katkoa, voit yrittää pyytää terkkarista viikon Diapam annosta tai edes betasalpaajaa.

Paljon tsemppiä!

t. Juhani

Helsingissä asun niin jospa täällä apua löytyy. Yksin en saa tätä varmaan katki vaikka niinhän se pitäisi… Delikat pelottaa liikaa :frowning:

Helsingin kaupungin (hel.fi) sivuilta löytyy Sosiaali- ja terveyspalvelut, ja sieltä muutaman mutkan kautta päihdepoliklinikat, joita on neljä eri puolilla kaupunkia. Noissa näyttäisi olevan heti aamusta vastaanotto (klo 9-10.30). Esim. Idässä sanotaan "Alkoholiavovieroitukseen hakeutuminen ilman ajan-varausta ja lähetettä ma-pe klo 9-10.30 ". Terveyskeskus lienee väärä osoite, ohjaavat varmaan noille poliklinikoille.

Helpottavaa lääkitystä ei anneta, jos promilleja on paljon. Koita päästä alle yhden, lähde vaikka kohta pitkän mutkan kautta kävelemään lähimmälle poliklinikalle, jos olo ulkona helpottaa. Ja vaikka promillien lasku ei onnistuisi, mene käymään.

Nyt vain päätös, toivon sinulle todella toipumista!

Noniin tilannepäivitystä, jotenkin saatava näitä juttuja kirjoitettua johonkin että pystyy vähän paremmin käsittelemään tilannetta… :slight_smile:

Eli tuon illan jälkeen nukuin (sammuin) yön yli ja himmasin kolmella oluella seuraavan päivän yli. Sen jälkeen menty nollalinjalla. Kaksi ekaa päivää ja yötä oli kyllä helvetillisimmät ikinä, onneksi kävin varustaumassa mehulla, vitamiineilla, pienellä syötävällä ym ym. Kolmantena päivänä aika normiolo ja neljäntenä uskaltaisin sanoa että oli jo fyysisesti kunnossa.

Uniongelmat jatkuu vieläkin, esim viime yö meni neljään asti ennen kuin sain unen päästä kiinni ja muutenkin viimeiset viisi yötä menneet max 3h unilla. Ajatuksissa pyörii edelleen ne pari ekaa päivää ja kuinka kurjaa se oli, siksi hieman ahdistaa tulla duunista takaisin tänne kämppään. Tämä lienee normaalia ja häviää pian (häviäähän?? :smiley: ) Ekoina nollapäivinä olin helvetin ylpeä itsestäni kun kello tuli 21 eikä kaapissa yhtään kaljaa, mutta nyt tuo koko tapauksen jatkuva kelailu alkaa kohta jo ahdistamaan, vaikka tiedän että se on nyt takana, selvisin hengissä ja samaa en halua kokea enää ikinä.

Eli toisaalta siitä kelailusta sentään jotain hyötyä, koska Juomisen jättäminen on ollut enemmän kuin ikinä mielessä viime päivinä, toisin sanoen päätös on nyt tehty. Ehkäpä tämä vitutuskin laantuu kohta ja saa nukuttuakin, mielessä siintää selvä mutta myös normaali elämä ilman tätä morkkista ja kelailua. Tämmöisiä ajatuksia tänään :slight_smile:

Hyvä kun sait katkaistua ja hyvä kun raportoit. Tuurijuoppona minulla on runsaasti kokemusta vastaavista tilanteista. Noin viikon verran siihen nukkumisen normalisoitumiseen yleensä meni. Uni on todella tärkeä myös mielialan kannalta.

Ulkoilu ja reipas liikunta auttaa ja kannattaa syödä tukevasti.

Kannattaa myös miettiä, että kun olo on taas hyvä, miten estää saman ikävyyden toistuminen.