Poppersin haittoja?

Olen viimeisen kuukauden aikana saanut kolme pulloa kulumaan. Itselläni pullo kuluu hitaasti, mutta olenkin imppailut ainetta päivittäin. En mitään ihmeempiä haittoja ole huomannut kuin, että välillä impatessa yskittää niin pirusti, aivan kuin olisi jossain flunssassa.

Voiko siitä aiheutua samankaltainen sydämmen pysähdys kuin butaanin imppauksesta???

Sen tiedän, että heikentää immuunivastetta…

Mitä muita mahdollisia haittoja? Aivovaurioita?? :confused:

Saunan puolella tiedetään varmaan.

Noh, siirtäkööt joku sitten sinne…

??? :confused:

Siirsin tämän saunaan, tänne varmaan sopii paremmin.

Sydämenpysähdykseen se ei voi johtaa… ei ainakaan ellei niele ainetta. Vaaroja ei voi mitenkään verrata butaaniin.

Silti imailu kovaan tahtiin ei voi olla haitatonta. Amyylinitriitin itsensä haitoista en tiedä, mutta mukana on aina se pieni määrä liuotinta, joka sinänsä ei ole vaarallista, mutta rasittaa kyllä pidemmän päälle aina hiukan hengitysteitä.

Itselläkin tulee lievästi nuhainen olo aina nieluun jo yhden illan intensiivisestä nuuhkimisesta, hyvin inhottavaa. Tupakka vielä lisää näitä ikäviä vaikutuksia. Kolme pulloa kuussa on tosiaan aika paljon, kannattaa ottaa vain ihan silloin tällöin, jos silloinkaan.

Popperhan tunnetusti laajentaa verisuonia eli luulisi että jonkinasteinen aivoverenvuodon mahdollisuuden suurentumisriski olisi olemassa.

Poppersilla pyydetään lohikaloja. :open_mouth: :laughing:

Korjatkaa toki viisaammat minua mutta olen jotenniin käsittänyt että poppersien immuunivastetta heikentävä vaikutus olisi vain tilastoharha siltä ajalta kun ainetta käyttivät lähinnä homppelit yhteydessä suojaamattomaan irtoseksiin?

Poppers kasvattaa riskiä paskoa housuunsa. Musta se on haitta.

(vastatkoot tietävämmät fiksummin sitten)

:laughing: :laughing: :laughing:

Pudotti ihan totaalisesti. Varsinkin tuon jälkimmäisen lauseen kanssa.

Poppers on kyllä uusi pyyntitapa kaloille, toisesta merkityksestä en tiedä.
Arvasin kyllä, et jotai muuta ajetaan takaa, kuin skitareit. :laughing:

Jep.

Kertokaa joku lisää aivoverenvuodosta, siis kasvaisiko tuolla logiikalla riski silloin kun poppe vaikuttaa, vai muutenkin. Pistääkö se jotenkin verisuonet koville?

mä en taas tajua poppersien hyviä puolia, mä en ainakaan saa niistä mitään irti, pikkasen hihitän hetken ja sit pyöryttää ja sit iskee lyhyt pääsärkykohtaus… muutamassa sekunissa olot ovat ohi.

Siis vaan tietenkin sen vaikutuksen alaisena. Jos on esim. synnynnäinen heikko kohta verisuonessa joka sattuu sijaitsemaan aivoissa niin tietenkin kun verisuonet nopeasti hetkellisesti laajenevat, verisuonen vuotoriski kasvaa. Ja yleensä nämä tapaukset ovat nopea tie kuolemaan. Toki se voi katketa monella muullakin tavalla, vaikka ei tekisi mitään.

siitä tulee ihan hullun paha olo. en voi käsittää mitä viihtellistä on siinä, että pyörryttää eikä pysty kunnolla kontrolloimaan motoriikkaa ja koordinaatiotaan :unamused: ilman mitää euforiaa siis…

Pää tais joskus kipeeks tulla kun sitä pari kertaa nuuskasin, kylhän siitä semmoi hassu oli hatsin kera tuli mutta tiedä sitten koko aineesta… buu.

popperssin on sanottu heikentävän immuunijärjestelmää

Jos luet ensimmäisen sivun, niin siellä oli juttua juuri siitä että tämä legenda on peräisin niiltä ajoilta kun poppers oli yleisintä homojen keskuudessa.

Voisi tuollainen tietysti mahdollistakin olla, mutta ei siitä aidsia saa, ja minusta aika epoätodennäköistä että niin yksinkertainen komponentti kuin amyylinitriitti voisi vaikuttaa immuunivasteeseen.

POPPERS: Eläinkokeissa syöpä leviää ja immuunivaste heikkenee
Uusi tutkimus on ensimmäisen kerran osoittanut, että isobutyylinitriitin eli poppersin hengittely voi edistää syöpää. Tutkimuksen mukaan poppersia hengitel-leille hiirille kehittyi yli kolme kertaa useammin kasvaimia kuin pelkkää ilmaa hengi telleille lajikumppaneille, kun niihin oli ruiskutettu syöpäsoluja. Kasvainten kasvuvauhti oli poppers-hiirillä nelinkertainen. Hiiret hengittelivät poppersia ihmisten tavanomaista huvittelukäyttöä vastaavan määrän.
Tutkimuksessa havaittiin, ettei poppers nopeuttanut kasvainsolujen kasvua. Sen sijaan poppers heikensi immuunipuolus-tusjärjestelmää, esimerkiksi sytotoksisten T-valkosolujen ja kasvainsoluja tappavien makrofaagien toimintaa. Makrofaagien toiminta väheni 86 % viiden päivän poppers-hengittelyn aikana. Sama tutkijaryhmä on aiemmin havainnut, että poppersille altistettujen hiirien immuunijärjestelmän toipuminen kestää kaksi viikkoa.
Epidemiologisissa tutkimuksissa on jo aikaisemmin havaittu yhteys poppersin ja Kaposin sarkooman välillä. Kaposin aiheuttajana pidetään herpesryhmän virusta HHV-8, joka on melko harmiton, jos puolustusjärjestelmä on kunnossa. Monet tutkijat myös uskovat, että poppersin käyttö lisää hiv-tartunnan mahdollisuutta virukselle altistumisen yhteydessä.

Lähde: Doctor Fax 68, 1999