Pohjalla

Kaamee morkkis, tuli eilen pelattua lähes koko tili eli tili tuli ja meni. Velat maksamatta, en oo täsmällistä yhteis summaa laskenut, n.20t (vippejä, luottoja netistä, luottokortti isolla miinuksella). Pelannut netti casinolla useamman vuoden mut homma lähti käsistä loppu kesällä, heräsin ykskaks, mitä ihmettä olen tehnyt, oli kuin unesta olisin herännyt. Vielä hullu menin yrittää korjaamaan tilanetta eilen pelaamalla vaikka pää sanoi että ei. Nyt sitten tais tulla se meikän pohja vastaan. Nyt vaan en oikein tiedä miten alkaisin asioita alkaa järjestellä siis raha asioita. Sen kyllä tiedän että pelaamiseen on tultava loppu ja myönnän riippuvuuteni. Oon netin kautta yrittänyt isompaa lainaa jolla sais pienemmät yhdistettyä mut ei onnistu, siis omasta pankista ja muista luotto firmoista. Niin usea vippi joita tiedän että en pysty sopimaan koska lyhennys summista kertyisi liikaa, eivät tee muutaman kympin sopimuksia, yhdestä jo tiedustelin. Voi olla että ei muuta ratkaisua asiaan kuin antaa mennä kaikki ulosottoon ja jokunen vuosi maksaa palkasta sitä kautta. Pohdinta jatkuu, ehkäpä tilaan velkaneuvojalle ajan, en usko että yksin jaksan alkaa raha asioitani selvittämään. Läheiseni eivät tiedä ongelmistani enkä halua heitä tähän asiaan sotkeakkaan. Olen kuitenkin yksin asuva työssä käyvä nainen. Tää kirjoittaminen taitaa hieman helpottaa kuitenkin tätä ahdistavaa oloa.

Suosittelen että varaat ajan velkaneuvojalle jo tänään. Et kuitenkaan todennäköisesti pääse sinne ennen kuin viikkojen päästä.

Olen ollut vastaavassa tilanteessa kuin sinäkin. Kannattaa yrittää pienimpien vippien kanssa sopia maksueristä, mulla meni esim. yks 120euron vippi ulosottoon ja jouduin maksamaan siitä yli 400e. Eli pienimmät vipit kannattaa hoitaa pois, isompien kanssa nostat kädet pystyyn ja annat niiden mennä ulosottoon. Vaikkakin on koomista että isompien vippien antajat tulee helpoiten vastaan maksuerien pienentämisen kanssa. Silti sinuna yrittäisin kaikkeni että sais sovittua pienten vippien maksuerät sellaisiksi jotka pystyy hoitamaan.

Soita peluuriin ja kysy onko paikkakunnallasi GA-ryhmää tai Pelirajat’on ryhmää. Vertaistuki on äärimmäisen tärkeää vaikeassa tilanteessa. Nuo ryhmät on maksuttomia ja menemällä ryhmään et menetä mitään. Sen sijaan saat valtavan helpotuksen tunteen kun pääset puhumaan asiasta ihmisten kanssa jotka ovat kokeneet saman kuin sinäkin. Sieltä saat myös neuvoja miten asioita kannattaa lähteä hoitamaan.

Jaksamisia ja voimia! Jos olet nyt pohjalla, tarkoittaa se sitä että muuta tietä ei sitten ole kuin ylöspäin!

Kiitti kommentista “pelinainen”. Olen lukenut muitakin kijoituksiasi, osaat kirjoittaa asioista hyvin ja ilmeisen rehellisesti. Oikeassa olet että kannttaa maksaa ne pienemmät vipit ensin ja todellakin olin suunnitellut tekeväni niin jo eilen kunnes huomasin pelaavani kaikki ja miinustavan lisää luottokorttiakin. Nyt ei sitten kuukauteen lyhenellä yhtään mitään. Asiat pitää myös miettiä tärkeys järjestykseen, joten nyt en sovi muiden kun pankin kanssa luottokortin lyhennyksestä. Pankkiin menokin vaatii tällä hetkellä voimia paljon.
Ikävä kyllä mutta olen vähän huono lähtemään mihinkään ryhmiin, vaikka pidänkin niitä erittäin arvossa, mutta ei sitä koskaan tiedä. Onneksi minulla on yleisesti ottaen positiivinen asenne elämään vaikka en todellakaan ole ensimmäistä kertaa vaikeuksissa. Asioilla on tapana järjestyä, elämä kulkee joka tapauksessa eteen päin.
Olen jo tyytyväinen että kirjoittelen tänne tuntemuksiani.

Mulla tapahtui loppukesällä vastaava romahdus. Piti ihan pikkuisen pelata, joka vaihtuikin usean tunnin pelisessioon kun piti viimeiseen asti yrittää voittaa omansa takaisin. Herättyäni huonon unen jälkeen kuvittelin pelaamisen olleen vain pahaa painajaisunta kunnes tajusin sen olevan totta. Talletusta talletuksen perään, välillä tulikin voittoja mutta kun en päässyt niiden avulla omilleni, oli pelaamista jatkettava.
Muutaman viikon ajan onnistuin pääsemään aina voitolle, mutta sitten tulikin se yksi pelikerta, jolloin ei tullut sitä kaikenpelastavaa pyöräytystä “Big win”, jolloin se oli menoa kun samalla myös toleranssi oli kasvanut suureksi. Slotteihin minä olen jäänyt koukkuun, pöytä- ja korttipelit olivat minulle aivan liian hidastempoisia kun niistä puuttuvat välkkyvät scatterit, vapaapelit, bonuspelit sekä ne äänet. Kyllä pelisuunnittelijat tietävät, miten pelaaja saadaan noiden avulla psykologisesti koukkuun. Velkaa en tehnyt, mutta säästöjä paloi kuin juhannuskokossa taivaan tuuliin.
Nyt sinun kuten minunkin on tilanne nollattava, joka tulee olemaan äärimmäisen vaikeata, koska tappiot painavat mielessä ja sitä kuitenkin salaa toivoo sitä kaiken rahan takaisin palauttavaa voittoa. Sehän tässä pelaamisen lopettamisessa on vaikeaa esim. alkoholin käytön lopettamiseen, että haave voitosta elää mielessä
kun taas alkoholisti tuskin kaipaa niitä juotuja viinoja takaisin korkin sulkemisen jälkeen. Pakko vaan toivottaa voimia. Kyllä se elämä toivon mukaan kirkastuu kun saa pelaamattoman elämäntavan alulle. Ei noista peleistä ole varmaan kukaan jäänyt pidemmän päälle voitolle muuten kuin lopettamalla ne kokonaan.

Kuulostaa tosi tutulta sinun tarinasi, poikkeuksena että et onneksi ole velkaantunut ja toivottavasti ei tule niin käymäänkään. On sitä pieni ihminen voimaton tämänkin riippuvuuden kanssa, se pelipiru jaksaa tuolla olkapäällä houkuttaa jatkuvasti pelaamaan vaikka kuinka tietää tämän asian. Pidän kuitenkin itseäni tavallisena maalaisjärkisenä ihmisenä. Seuraava tilipäivä näyttää taas mitä taistelua käydään. Sitä ennen päässä pyörii mitä asioille voisi tehdä tai voiko yleensä mitään. Jokatapauksessa täytyy yrittää nauttia kauniista syyspäivistä ja kynttilän valon lämmöstä iltaisin. Onneksi on myös työ mistä pitää.

Suosittelen ihan ensimmäiseksi askeleeksi pelitilien jäädyttämistä. Itse kamppailen ongelman kanssa jokseenkin hieman pienemmässä mittakaavassa. Mutta näin opiskelijana riittää että pelasin vuoden opiskeluihin tarkoitetut säästöni pois kuukaudessa ja nyt mietin vaihtoehtoja. Paljon tsemppiä sinulle, pienin askelin eteenpäin. Tärkeintä on nyt saada pelaaminen loppumaan.

Hei vaan! Enpä ole saanut pelaamista lopetettua. Sitä miettiikin missä se päässä naksahtaa kun vain pelaa vaikka järki sanoo että ei. Se tunne kun pelaa, ei ole millään muulla merkitystä. Se on kuin nousu humala. Krapula on kauheampi kuin kunnon kännistä. Raha asioita saanut hieman järjesteltyä mutta tuhonnut osan niistäkin pelaamisella. Tietää että pitäisi sulkea pelitili jne., mut näköjään en siihen ole vielä pystynyt. Ainahan sitä pelaamaan pääsee jos niin päättää vaikka sulkisi kaikki pelihanat. Omasta päästä nyt kaiken pitäisi lähteä. Ryömitään nyt vielä tässä suossa, yritetään pysyä koossa ja päiväkin pelaamatta hyvä.