Pohjakosketus koettu, nyt on pakko päästä eroon tästä

Oma rahapelaaminen alkoi reilu vuosi sitten täytettyäni 18-vuotta. Homma pysyi pitkään kontrollissa ja tappiot olivat minimaalisia. Viimeisten kuukausien aikana homma on riistäytynyt täysin käsistä ja olen hävinnyt tuhansia euroja nettikasinoihin. Homma lähtee aina esimerkiksi 20 euron talletuksesta jonka tehdessä ajattelen sen olevan kaikki mitä nyt pelaan. Ikinä homma ei kuitenkaan jää tähän vaan lopulta on mennyt joka kerta satoja euroja kun koitan idioottimaisesti voittaa tappioita takaisin. Olen koittanut päästä ongelmasta eroon ja se onkin onnistunut aina viikon tai pari mutta lopulta olen aina ratkennut uudestaan. Tänään koin pohjakosketuksen kun hävisin 1700 euroa tunnissa, jo tuon summan kirjoittaminen tuo palan kurkkuun ja lähes kyynelten silmiin. Asun vielä kotona eikä tili aivan tyhjä ole joten veloissa en ole mutta sinne menivät suurinosa syksyn vaivoin ansaituista palkkarahoista. En pysty kertomaan kenellekään ja tämän ahdistuksen keskellä on vaikeaa esittää normaalia vanhemmille ja perheen jäsenille. Pääseekö tästä ahdistuksesta milloinkaan eroon…?

Hei Ahdistaajamasentaa.

En ala tähän nyt sen enempää kertomaan omaa elämäntarinaani. Löydät sen kuitenkin hakemalla omalla nimimerkilläni tältä foorumilta. Tällä hetkellä olen 25-vuotias ja peliriippuvainen. Velkaa ei toistaiseksi ole pelien takia, mutta muutamaan otteeseen on rahat menneet tiukille. Kuten tänään. Piti pelata 1x euron kolikko ja lopulta meni 155€. Sinne meni loppukuun rahat. Sitten säästötililtä riistämään rahaa käyttötilille. Pikavippiäkin kerkesin hakea, mutta onneksi ei tullut heti tilille, sen maksan heti huomenna pois että kuluja ei tule.

Mutta mitä tulee sinun tilanteeseesi, niin kyllä, se ahdistus menee pois. Ehkä jopa ikävä kyllä, koska sitten olet altis taas uusille houkutuksille. Ainut keino on tunnustaa itsellesi ja lähimmäisillesi että olet koukussa peleihin. Ja sekään ei riitä, vaan sinun pitää myös ottaa askeleita pelien lopettamiseksi. Omasta kokemuksesta (myös tämänpäiväisestä) voin kertoa että ainut keino on täysi pelaamattomuus. Jokainen euro voi aiheuttaa uuden kierteen.

Varmasti tuttu tarina monelle täällä, moni voi samaistua. Nyt kiireellä asiat hoitoon ennen kun summiin alkaa tulla nollia lisää ja menee velkarahalla pelailuksi. Kerro jollekkin läheiselle heti, ei se helppoa ole mutta paras ratkaisu. Tuo summa ei ole maailmanloppu vaikka pahalta varmasti tuntuukin, mutta älä enään kasvata tuota summaa.

Kiitos vastauksista!
Päivä mennyt jo olo edelleen melko kamala, en ole kertonut kenellekään vaikka varmaan pitäisi. Hieman olen yrittänyt lohduttautuq ajatuksella että vielä kerkeää vähän tienata loppuvuoden aikana ja jos pelit nyt loppuu niin tästä selvitään. Ensi vuoden alussa alkaa intti ja se on yhtäkkiä alkanut tuntua paremmalta. Intissä tuskin kerkeää hirveästi pelejä miettimään ja jotain sisältöä elämään. Lähinnä pelottaa viikonloput, kun tähänkin mennessä ratkeamiset on yleensä tullut tylsänä lauantai tai sunnuntai päivänä, viikot mennyt töissä eikä pelaaminen ole käynyt juurikaan mielessä.

Sanoit, että asut vielä kotona. Tiedän, että on todella vaikea tuollaisesta ongelmasta kertoa edes läheisille ihmisille, mutta kerää kaikki rohkeutesi ja kerro edes toiselle vanhemmistasi! Sinulla ei ole vielä velkaa, mutta usko pois, jos jatkat salailua, sitä voi olla kohta ihan älyttömästi.
Tekisin itse mitä tahansa, että pääsisin ajassa taaksepäin ja olisin avautunut peliriippuvuudesta HETI.

Samoja mietteitä minulla kun Ikuisella velallisella. Kerro ehdottomasti heti jollekkin läheiselle, varmasti reaktiona voi olla raivoaminen ja huuto, mutta yhtään järkevä ihminen ymmärtää kyllä. Minä kerroin yhden satatuhatta liian myöhään. Niin paskamainen riippuvuus että ei sen kanssa pärjää yksinään.

Häviö masentaa ja vit*ttaa mutta unohtuu hiljalleen ja kohta menee taas tonni, sitten kaksi ja kun omat loppuu niin tulee pikavipit ja pikavippien maksuun otetaan yhdistely laina joka tulee pelatuksi tai jos tuurillaan saa vipit maksetuksi ennen kun pelaa yhdistely lainan niin vipit tulee otetuksi uudestaan. Ja sitten ollaankin syvällä. Älä lähde sille tielle, vaan kerro ja pyydä apua läheisiltä, ennen kun pilaat elämäsi.

Pahinta on se, että vitutus ja masennus menevät pelurilta nopeasti ohi, mutta velat jäävät. Sitten muutaman viikon, tai kuukauden päästä velka ei enää masennna ja sitä päättää koittaa kympillä, josta tulee satanen, josta tulee tonni jne. Ajattele niin, että pari tonnia on vielä halpa läksy, jos pelit jäävät nyt taakse. Kuitenkin varoituksen sana, että riski sortua jatkossa on erittäin suuri.