Pikaista apua äkkiä!!

Otin 3 panacodia ja kaksi tenoxia. Oli kovat kivut ja paha ahdistus enkä tajunnut siinä tuskassa ettei näitä saa ottaa samaan aikaan.
Pitääkö lähteä lääkäriin tms? En ehdi niitä enää oksentaakaan.
Onko miten vaarallinen yhdistelmä?

Moikka,

jos olet huolissasi lääkkeiden yhteisvaikutuksista, ota yhteyttä myrkytystietokeskukseen: https://www.hus.fi/sairaanhoito/sairaanhoitopalvelut/myrkytystietokeskus/Sivut/default.aspx

-Päihdelinkin moderaattori

Akuuteissa yliannostustilanteissa heti soitto Myrkytistietokeskukseen kuten ylläpitokin sanoi!

[size=150]Hyvä lukija, tallenna seuraava numero juuri nyt heti kännykkääsi: [/size]
[size=150]Myrkytystietokeskus: 0800 147 111[/size]

Numero on maksuton. Teko saattaa jonain päivänä pelastaa ystäväsi tai oman henkesi - tai voitte välttyä elinvaurioita / turhilta peloita.
[size=85](tilanne 20.10.2019. Jos luet tätä paljon myöhemmin niin tarkistathan numeron Myrkytystietokeskuksen sivuilta)
[/size]

Mutta sitten asiaan: luultavasti selvisit säikähdyksellä. Yhteisvaikutuksen seurauksena ilmenee tavallista voimakkaampaa väsymystä ja kenties lievää tokkuraisuutta. Toki yleismaallinen riskialttius lisääntyy samalla (kompurointia). Yhteiskäyttöä kannattaa kuitenkin välttää, koska lopullinen vaikutus on aina yksilöstä kiinni. Yhdistäminen alkoholiin tai vielä useampaan muuhun keskushermostoon vaikuttavaan valmisteeseen on sitä vastoin suuri riski.

Muutama sana Panacodista.

Panacodin kodeiini on siitä hankala molekyyli, että siihen liittyy toimintaa tehostavaa metaboliaa elimistössä. Pieni osa kodeiinista muuttuu morfiiniksi. Johtuen tiettyjen entsyymien aktiivisuudesta tai epäaktiivisuudesta, muutosnopeus voi olla todella hurja tai sitten täysin olematon. Tästä syystä osa Panacodin käyttäjistä saa voimakkaita tokkuraisuusoireita jo yhdestä tabletista, kun taas toisilla ei ilmene oikein minkäänlaisia vaikutuksia vaikka ottaisi useamman kerralla.

Panacodin parasetamoli taas on siitä hankala molekyyli, että sitä pidetään turvallisena koko perheen särkylääkkeenä. Todellisuudessa aiheuttaa yliannostustilanteissa pysyviä maksavaurioita ja pahimmillaan kivuliaan viikkoja kestävän kuoleman. Panacodin kodeiini ei välttämättä aiheutakaan ongelmia, mutta parasetamoli viekin hengen. :confused: Ruotsissa parasetamolia sai hetken ajan marketeista, kunnes havaittiin parasetamolikuolleisuudessa merkittävä kasvu. Nyt sitä saa vain apteekista. [/size]

Sen parasetamolin saa myös kylmävesieroteltua niistä napeista pois jonka itse lasken haittojen vähentämiseksi (ainakin jos lääke on otettu muussa kuin kivunlievitys tarkoituksessa). Kodeiini liukenee erittäin hyvin kylmään veteen, parasetamolin pirulainen taas ei niinkään. Ohjeita tälläiseen toimintaan en jaa, enkä kenellekkään suosittele tietysti kuitenkaan.

Mielestäni on sairasta jos näitä nappeja määrätään jopa 8kpl/pv (4000mg parasetamolia+240mg kodeiinia) joillekkin. Menee minun maailmassani jo lääkäriltä sadismin puolelle varsinkaan jos kodeiinin kohdalla ei ole tehty päteviä geenitestejä ihmisen metabolianopeudesta kodeiinin suhteen.

Kirjoittelin itse asiassa Päihdelinkkiin tuosta kylmävesierottelusta joskus aikoinaan[size=85] (ohos, 4,5 vuotta sitten, minne aika katoaa :open_mouth: )[/size]

Tieto löytyy Panacod ja muut parasetamolia sisältävät yhdistelmävalmisteet -artikkelin lopusta, jos joku haluaa lukaista:
paihdelinkki.fi/fi/tietopankki/ … valmisteet

Ei se aika mihinkään katoa kun on jo lähtökohtaisesti pelkkä illuusio :mrgreen:

Parasetamolin on muuten todettu jollakin vielä tuntemattomalla tavalla vähentävän ihmisten empatiakykyä ja lisäksi se näyttää kerääntyvän 1-4vuorokaudeksi joidenkin ihmisten elimistöön joka voi olla myös näiden vakavienkin haittojen takana. Tuotetta määrätään aika huoletta myös pikku lapsille joka tarkemman tiedon puutteessa kemikaalista on mielestäni aikalailla epäeettistä.