Perjantaipullon pirusta

Moi,

pitkästä aikaa.

Sama touhu on täällä mulla jatkunut, eli perjantaisin tulee juotua vahvat humalat. Se on nyt kyllä ongelmajuomisen puolella jo, koska se on niin vahva tapa.

Sitten joskus muutenkin, vaikkakin harvoin. Helatorstai oli ja keskiviikkona tuli otettua.

Ei ole hyvä perheelle, eikä itselle.

Hankin jo antabuksiakin yksityiseltä sillä ajatuksella, että perjantaina niitä otan. No, on jäänyt ottamatta. Joku selitys ja syy tuli siitä, että näin korona-aikana tulee käsidesiä käytettyä vallan helskutisti ja siinä oleva alkoholikin voi kai laukaista antabus-reaktion.
No, mutta kyllä se perjantaiaamun antabus täytyy nyt ottaa kuvioihin, otan sitä vain vähän, ei sitä koko poretabua tarvitse kiskoa.
Ja varmaan, jos nyt onnistuu esim. kuukauden olemaan tipattomalla, niin sitten on taas parempia mahiksia kohtuullisempaan ja kontrolloidumpaan juomiseen. On sekin nyt välillä noussut, että olen lopettanut, kun olen huomannut olevani aika tuiskeessa. Mutta varsin vetoisa nielu mulla kyllä on ja kertajuomisen kohtuukäyttö ylittyy kirkkaasti ja helposti.

Että tämmöistä ja en nyt viitsi heittää sitä kuukauden tipattoman haastetta (paitsi näin suluissa sen heitän, tässä täytyy aika pienin kirjaimin puhua, kun nämä mun tipattomuuden haasteeni ovat karahdelleet ja olleet vähän sellaisia kanan lentoja toistaiseksi aikalailla).

Aurinkoista viikonloppua, kohta lähden putsaamaan terassia pojan kanssa.

t. Urz

Terve Urtsi! Luuli ja toivoin poissaolosi johtuneen siitä, että tipaton olisi pitänyt, etkä sen aikana halua asiaa vatvoa. Harmillista kuulla, ettei se nyt sitten ihan niin mennytkään. Sinulla kuitenkin aina välillä on hyvinkin sujunut pidemmätkin raittiusjaksot, olet siis osoittanut niihin pystyväsi. Mieti nyt mikä se onnistumistekijä silloin on ollut ja voisiko sitä ottaa jälleen käyttöön.
Antabus varmaan voisi myös toimia hyvänä tukena, kunhan tosiaan olet varovainen sen kanssa.

Tsemppiä ja kirjoittele, ehkä sekin auttaa!

Hei Urtsi!

Juot vain perjantaisin eli 4 kertaa kuussa. Sinulla on vain neljä kertaa, jolloin itsekurisi täytyisi olla huippukunnossa. - Ei mahdotonta.

Vaikka perjantai kotona menee kivasti juodessa, keksi jokin korvaava juttu silläkin uhalla, että pinna kiristyy tapojen muutoksesta. Ota vaikka perjantaisin tavaksi pitkä kävelylenkki luonnossa, jonka jälkeen yksi olut. Tässä Lempeän ketun, joka on ollut 2 viikkoa tipattomalla, vähennysvinkit. :wink:

Hei Urtsi

Itsekin join pitkään niin, että otin kerran viikossa kännit. Pikkuhiljaa ja “huomaamatta” homma alkoi lipsumaan, sitten vähän enemmän lipsumaan, ja taas vähän enemmän. Lopputuloksena se, että nyt yritän räpiköidä pois käytännössä päivittäisestä ja pitkään jatkuneesta alkoholinkäytöstä. En tietenkään sano että kaikilla määrät ja juomiskerrat kasvaa järjettömiin mittoihin, mutta sen sanon että ongelmaan kannattaa tarttua jämäkällä asenteella mieluummin ajoissa kuin “sitten joskus”.

Moikka kaikki,
ja kiitos viesteistänne.

Jonkun kerran, kun olen ottanut useammin, esim. kun oli tuo Helatorstai niin sen aattona ja sitten perjantaina, on kehkeytynyt sen verran krapulaa, etten hevin sitä tahdo. Siis ei mitään kurimuksessa pöntön halailua, vaan sellaista useamman päivän väsymystä/ärtymystä/vajaakuntoisuutta/ailahtelua… En pidä suurena riskinä useamman homman lipsumista, kun on paljon muuta säätämistä ja tuo perjantai-pämppäys ollut se juttu – mutta kiitän silti huomiosta ja kommentista. Varmasti voi noin homma edetä. Joskus nuorempana otin kyllä useammin ja viikonloppuputkia säännöllisesti jne.

Kiitos. Täytyisi löytää balanssi tähän touhuun. Jotenkin sitä on sen verran hurmahenkinen, että hakee sitä humaltumista, eikä malta pysähtyä odottamaan, että se hurman hinku menisi ohi. Tai sittenhän se menisi just, kun pysähtyisi. Joskus kymmenisen vuotta sitten, tai vähän ylikin, meni hinku ohi, kun sotkin kovan setin kuntopyörällä. Se kyllä tepsii, mutta ei aina sitten perjantaina taas jaksaisi lähteä revittämäänkään.

Kiitos.
Tämmöisiä ajatuksia.

t. Urz

Viikonloppu on omituinen juttu, kun silloin on jotenkin eri tavalla tarve juoda. Melkein niin kuin elämä menisi hukkaan jos ei juo. Ehkä se johtuu siitä ajatuksesta, että muilla ihmisillä varmaan on viikonloppuna tosi kivaa, perhettä ja kavereita. Niin sitten juomisella koittaa paikata sitä, ettei omassa elämässä tapahdu oikein mitään. Tykkään tosi paljon saunomisesta, mutta viikonlopun saunavuoron myötä tulee myös usein tekosyy, että pitäisi olla saunajuomaa tai muuten ei tuu mitään. Se on mun ehkä viikon pahin houkutus.

Hei ElämänEtsijä

Sinulla on vielä asiat hyvin, jos ongelmana on vain perjantaipullo - jos pidät sen siinä, olet terve :slight_smile:

Moi,

kiitos ajatuksesta, siis siitä varmastikin kannustukseksi tarkoitetusta ajatuksesta, että perjantaiperseilyyn rajoittuminen ei olisi ongelma itselle tai läheisille – mutta kyllä se on.

Perjantain suitsiminen jatkukoon, hyviä jusseja kaikille,

t. Urz

Vaikein kohta on tuo “pidät sen siinä”. Saatan pystyä olla monta päivää juomatta, mut sitten jos perjantaina ottaa, niin tulee todennäköisesti koko viikonloppu hörpittyä enemän tai vähemmän. Olisi hirveän kivaa, jos pystyisi vaan juoda saunakaljat ja palata normaalijärjestykseen, mutta se yleensä aina jollain tapaa karkaa lapasesta ja petyn itseeni kun ei suunnitelma taaskaan pitänyt. Tän takia mietin, että ehkä siirryn jossakin vaiheessa tuonne lopettajat-puolelle.

Mulla kanssa hienosti lähtee lapasesta heti jos yhden päivän ryypiskelee. Sitä on niin mukava sitten jatkaa. Etenkin kun krapulat on pienempi kun ottaa ees sen kaksi päivää putkeen. Eipä siinä mitään jos juo kaksi piäivää putkeen, jos se sitten olisi vaikka korkeintaan kerran kuussa. Jos nyt siihen pääsisi niin olen tyytyväinen.

Vielä hienompaa tietysti että osaisi sivistyneesti ottaa muutaman lasin viiniä tai pari kaljaa silloin tällöin, ja sitten ne isommat otot erikoistapauksissa ilman että jäisi putki päälle.