Pelikoneet pois kaupoista, huoltoasemilta yms

Koskettavia tarinoita peliautomaattien koukkuun jääneiltä ihmisiltä,
varsinkin tämä pelikoneetkaupoista.fi/aitini-vartija/

Muut

pelikoneetkaupoista.fi/category/kokemukset/

Pekan tarina
pelirajaton.fi/tarinat/pekka-pelaaja/

Kaikki sympatiapisteet annettava Pekalle.

Uutta kansalaisaloitetta. Nimeä vaan paperiin!
kansalaisaloite.fi/fi/aloite/5428

Allekirjoitettu on. Toivottavasti kansalaisaloitteen nyt löytäisivät nekin, jotka eivät osaa nettiä käyttää. Tiedän muutamankin iäkkäämmän ihmisen, jotka mielellään allekirjoittaisivat, koska kärsivät puolisonsa pelaamisesta ja mielenvaihteluista, kun eläkkeet menevät pelikoneeseen. Yllättävän monella pelaajallakin tuntuu oleva tietoa tuttavistaan, joilta on mennyt asunnot pelaamisen takia eläkkeelle jäätyään tai on tietoa lähiympäristössä peliongelmien takia kavaltaneista, mutta siltikään ei pysty lopettamaan. Eipä tuo itseltäkään onnistu, kun sortuminen tapahtuu juuri siellä peliautomaatilla ruokakauppareissulla ja kalliiksi tulee ruoat, jos sitä ruokaa sitten tulee juuri ostettuakaan.

Edellisen vastaavan kansalaisaloitteen jälkeen Veikkauksen edustajien ja asiasta vastaavan ministerin lausunnot ovat kyllä antaneet monta syytä lisää allekirjoittaa aloite, Veikkauksen toiminnasta paljastuneista asioista nyt puhumattakaan.

Allekirjoitettu.

Kyllä nämä peliautomaatit poistuu kaupoista ja huoltoasemilta 10v sisään, mutta se vie aikaa. Pakollinen tunnistautuminen on luultavasti aika tehokas keino. Alaikäiset ei pääse pelaamaan ja peliongelmainen voi estää pelaamisen kokonaan. Jo nyt voi estää pelaamisen maksukortiltaan kun asettaa kortin peliautomaattiin ja laittaa maksurajan nollaan. Pakollisella tunnistautumisella saa peliongelmainen sitten myös sen käteispelaamisen kuriin niin halutessaan. Pakollinen tunnistautuminen saisi tulla mahdollisimman pian. Vituttaa kun nämä asiat tapahtuu vasta nyt, kymmenet tuhannet ehtisivät jo tuhota elämäänsä. “Rahat pois” automaatteja on ollut 80 luvulta asti, sitä ennen oli lähinnä suht harmittomia pajatsoja.

Maailmanmestari taisteli kuiville helvetillisestä kierteestä, nyt tuttu näky ruokakaupassa aiheuttaa surua ja vihaa – “Sitten he kehtaavat vielä valehdella” https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/maailmanmestari-taisteli-kuiville-helvetillisesta-kierteesta-nyt-tuttu-naky-ruokakaupassa-aiheuttaa-surua-ja-vihaa-sitten-he-kehtaavat-viela-valehdella/7602210#gs.cpfgxu

Huolestuttaa…

Tämän kertaiselle aloitteelle on käymässä samoin ku ensimmäisellekin… Alkuun reilu 10tuhatta allekirjoitusta ja sit hyytyy… Tätä vauhtia 30tuhattakin on kovassa… Edellinenkin hyytyi näin ja lopussa tuli pieni piikki, ku asia mainittiin iltapäivälehdessä…

Jos kaikki peli velalliset allekirjoittais, niin 50tuhatta menis rikki viikossa…

Miksi ääniä tulee silti puolessa vuodessa vain reilu puolet tarvittavista…!?

Öö ihmisten muisti Veikkauskohusta on sellaisen viikon verran. Nyt on pinnalla postilakko, pelikonekohu on jo mennyt unholaan valitettavasti.

Liian moni pelikoneongelmainen (tai varsinkin heidän pelikoneita vihaava läheisensä) ei osaa käyttää nettiä ja tietokonetta lainkaan tai riittävästi, jotta pystyisi allekirjoittamaan aloitteen. Monella ei ole edes pankkitunnuksia tai vastaavia, jotka allekirjoittamiseen vaaditaan. Monelle, joille pelikoneet eivät ole suuri ongelma mutta joiden mielestä pelikoneiden sijainti kaupoissa ja muissa julkisissa paikoissa on järjetöntä, on kynnys mennä allekirjoittamaan aloitetta tunnuksillaan tai he eivät ole edes huomanneet koko kansalaisaloitetta (tai riittävän motivoituneita ellei joku erityisesti suosittele allekirjoittamaan), vaikka uutisia pelikoneiden aiheuttamista ongelmista olisivat lukeneetkin.

Sellaisia satuja on pelikoneen äärellä puhelimeen vastaajilta (siis missä on ja mitä tekemässä) kuullut, että aika monen läheinen ei edes tiedä peliongelmasta ja tuskin monen alaikäisenä aloittaneen pelaajan vanhempikaan.