Pelaamiselle loppu

Hei.

Tässä silmät sumeina koitan valoittaa omaa tarinaani peliriippuvaisena.

Kauppojen pelikoneisiin olen aina laittanut kolikon silloin tällöin eikä ne ole koskaan muodostuneet ongelmaksi. Kaikki alkoi joitakin vuosia sitten kun tein pelitilin RAY:n nettikasinolle. Alkuun talletin pieniä summia, yleensä n. 10€ kerrallaan. Silloin pelaaminen oli vielä mukavaa eikä ollut ongelmaa lopettaa. Kerran kävi niin hyvä tuuri että voitin 80snt panoksella 200€. Siitäkös mieli otti vallan ja pelihimo kasvoi. Ajan kuluessa myös talletussummat kävi suuremmiksi. Kesällä 2014 tein jo 50€ ja sitä suurempia talletuksia ja harvoin sain mitään kotiutettua koska aina halusin voittaa “vielä vähän lisää”.

Jouluun mennessä olin havahtunut itse miten suuria summia pelaamisen paloi kun ei ollut rahaa ostaa joululahjoja. Tässä vaiheessa asetin pelirajat mitkä nekään ei ollut pieniä summia.

Monta kertaa olen ajatellut että nyt lopetan, mutta sitten on tullut joku vähän isompi voitto ja ajatus on muuttunut. Kesällä 2016 olin hetken aikaa pelaamatta sillä veli oli tunnustanut olevansa hänkin peliriippuvainen ja ui silloin todella syvissä vesissä. Tästä omata tilanteestani ei tiedä kukaan.
Nopeasti kuitenkin pelaaminen otti taas vallan. Laskuja alkoi jäädä maksamatta koska kaikki rahat paloi pelaamisen. Monta kertaa on ollut tilanne että tilipäivän jälkeen on tilillä ollut 15€ ja sillä pärjättävä kuukausi eteenpäin.
Moneen vuoteen minulla ei ole ollut rahaa tehdä tai ostaa mitään. Kaikille olen keksinyt valheita valheiden perään etten ole jäänyt kiinni. Lomat olen istunut kotona pelaamassa niin kauan kun rahaa on. Olen itkenyt useasti ja miettinyt että helpointa olisi jos kuolisin. Välillä mietin että tässä iässä (olen 28v) kai muut elää ehkä elämänsä parasta aikaa ja itse mietin vain miten selvitä seuraavaan tilipäivään josta kierre alkaa alusta. Olen pelannut töissä kännykällä niin että välillä on työt jääneet rästiin. Pelaan aina kun mahdollista ja rahaa on.
Olin suunnitellut että tänä kesänä lomalla teen kaikkea ex tempore. No, loma alkoi, tuli kesälomarahat ja hups, viikonlopun aikana olin pelannut jotakin puolitoista tonnia. Eli nytkään en ole lomalla tehnyt mitään muuta kun ollut kotona ja keksinyt selityksiä ja valehdellut. Ahdistaa jo paluu töihin vastailemaan kysymyksiin oliko hyvä loma ja mitä kaikkea teit.
Tänään jotenkin kamelin selkä katkesi. Huomenna minun oli tarkoitus lähteä toiselle puolelle Suomea sukulaisten luo mutta tänään pelihimo taas otti vallan ja pelasin loput rahat. Nyt olen illan itkenyt ja miettinyt mitä selitän kun ei voikaan lähteä. Olen itkenyt ja miettinyt kuolemaa. Tiedän että pelaaminen pitäisi saada loppumaan mutta en tiedä miten pystyn siihen. Haluaisin että tämä neljä vuotta kestänyt helvetti loppuisi. En vaan tiedä mistä muusta voin saada samanlaista mielihyvän tunnetta kun pelaamisesta.

Luepa tuo sun oma tekstisi uudelleen. Ja mieti sitten tuota viimeistä lausettasi. Onko se arjesta pakeneminen ja mielihyvän tunne niin hyvä ja ihana, että se korvaa kaiken menetetyn rahan, ajan, mielenterveyden ja muun elämän. Ei ole. Hae apua, puhu jollekin. Soita tukipuhelimeen, kirjoita tänne. Rahat köteiseksi. Tee mitä ikinö keksit mutta älä pelaa.

Samaistuin vahvasti tekstiisi, ihan kuin minä viime vuoden kesällä. Kovasti tsemppiä sulle. Asiat järjestyy, aikaa se ottaa ja lujaa tahtoa. Mutta ne jörjestyy.

Hei, ikävän tutulta kirjoituksesi tuntuu. Samassa veneessä ollaan. Auttaisiko sinua, jos pääsisit puhumaan jollekkin, terveyskeskuksen kautta tai a-klinikan? Tai jos sinulla on luotettava ystävä, jolle antaa pankin avainlukulistan säilöön? Peliriippuvuus on varsin hankala, samaa aikaan haluaa pelata ja lopettaa pelaamisen. Nyt koitan hokea itselleni, että lopettaminen on ainoa ratkaisu. Koita keksiä mitä vaan tekemistä pelaamisen tilalle. Pelaaminen on opittu “taito”, siitä siis voi oppia pois. Joku sanoi, että voi kestää vuodenkin, että aivot oppivat tämän.

No, en tiedä auttoiko tämä kirjotus yhtään, mutta kaikkea hyvää sinulle toivon.

Tuntuu niin vaikealta ajatukselta että puhuisi ääneen jollekin. Hävettää kamalasti. Nyt olen koko illan itkenyt ja päässä on pyörinyt vaan rahattomuus ja elämän ankeus. Surettaa kun en omien hölmöilyjen eli pelaamisen takia pääse perheen luo. Tahtoisin vaan kuolla kun elämässä ei tunnu olevan mitään hyvää eikä elämisen arvoista.

Moikka,

Ajattelin kirjoittaa sanasen luettuani kirjoituksesi.
Siellä syvissä vesissä ollaan! Hain apua, mutta mikään ei auttanut. Peliaddiktio oli jo todella paha, ja häpesin ja inhosin itseäni. Olin pelannut asuntoni ja autollani ajoin sitten tieltä. Selvisin, autosta tuli rusina ja heräsin sairaalassa. Minulle annettiin mahdollisuus elää ja korjata asia. Sinullakin on siihen mahdollisuus. Ala nauttia elämästä ja katsella ympärillessi, mitä kaikkea on jäänyt huomaamatta niiden neljän pelihurmiovuoden aikana
Rahaa ei ole kuin välttämättömään, asun nyt vuokralla, eikä ole autoakaan! Mitä minulla on: aviomies, joka tukee paranemisprosessiani, kaksi ihanaa kissanpentua ja Taivaan Isä, joka antanut minulle anteeksi. Sain mahdollisuden uuteen elämään ja miehenikin parani syövästään!

Minulla on hyvä, levollinen, jopa onnellinen olo. Olen katsellut ympärilleni ja nauttinut. Tätä se toinen elämäni on!

Moi Eloisa90 Surulliseksi vetää tällainen teksti. Laura puki jo tosin hyvin sanoihin minunkin ajatukset. Elämällä on niin paljon annettavaa sinullekin. Jos on jo niin epätoivoinen, että kuolemasta alkaa olla hyvä vaihtoehto, niin pohja lähestyy kovaa vauhtia.
Hae tosiaan apua, puhu jollekin!! On varmasti korkea kynnys tunnustaa jollekin, että on peliriippuvainen, mutta se on kyllä sen arvoista. Hyvin moni palstalla voi vahvistaa tuon. Mieti, onko lähipiirissä joku henkilö, johon voi täysin luottaa. Tulet takuuvarmasti huomaamaan, että suuren taakan tippuu hartioilta, kun pääset puhumaan noista asioista.

Riuku, tuttu nimimerkki. Piti ihan katsoa vanhoja viestejä :slight_smile: Todella hienoa lukea, että sinulla menee hyvin :exclamation: Itse olin siis vuonna 2009 jo hyvinkin “voiton” puolella, kun sitten uudestaan sain itseni ongelmiin. Nyt kaikki hyvin minulla. Sitten kun on itsellä hyvä olo, ja on nähnyt/kokenut miten äärimäisen paljon parempi elämä on ilman pelejä, niin sitä toivoisi vaan kaikille muillekin :slight_smile:

Kiitos kaikille viesteistä. Tällä hetkellä mieli on vaan niin maassa etten pysty löytämään mitään positiivista mistään. Koko viime yö meni itkiessä ja aamulla sain nukuttua muutaman tunnin. Pahinta oli taas kun valehtelin miksi en voikaan lähteä reissuun. Sen jälkeen olenkin taas itkeskellyt ja miettinyt, pelännyt että mitä jos en pysty lopettamaan. Mistä saan sen voiman että en enää pelaa.

Moi. Mulla nyt 3s isompi pelilakko vuosikymmenten pelisessioissa. Ainoa mikä auttaa on täysi pelaamattomuus. Alkuun sain jopa fyysisiä oireita mutta kohta 3vk pelitöntä ja alkaa olo helpottaa. Eli: kaikki pelitilit kiinni ja viestiä firmoihin että peliongelma, kännykkään normikoneeseen tabllettiin tai mistä nyt pelaatkin gamban tai vastaava esto mitä ei voi pelihimossa kiertää…jos rahaa menee ray koneisiin niin yritä käydä kaupoissa joissa koneiden ohi ei tarvii kulkea. Sä oot niin nuori ja kaikki upea edessä että älä luovuta, me vanhat konkaritki painitaan samoissa ongelmissa ja pakko vaan uskoa että tästä vielä noustaan. Mutta täysi pelaamattomuus on se juttu. Ja älä usko itseä siinä, että kyllä pystyt hallitsemaan ensikuussa rahat, nämä kavalat pelimieliteot iskee niin yllättäen ja aina vie mukanaan…eli sulje kaikki pelimahdollisuudet pois.tsemppiä!

Itselläkin meni tovi sitten vielä kaikki ylimääräinen. Sitten keksin ruveta sijoittamaan osakkeisiin. Toki siitä puuttuu se pikavoiton fiilis mutta onhan tämä nyt parempi ratkaisu. Erityisesti maailmalta löytyy hyviä firmoja jotka maksavat joka kuukausi osinkoja. On jotenkin aina hauska nähdä kun tilille tulee rahaakin :slight_smile:

Puolet palkasta menee nyt pörssiin. Hajautus on niin suurta että ei sillä hirveitä tilejä tee, mutta eipä ainakaan häviäkään. Muutamassa kuukaudessa yli Kymppitonni säästössä - ihan tavallisesta duunarin palkasta.

Ai että tämä on ihanaa siihen aiempaan elämään nähden jossa jokainen liikenevä ropo hujahti Maltalle. Siis siinä mielessä ihanaa että tietää rahaa olevan jos sitä tarvitsee. Edelleenkään en uskalla tilille jättää mitään ylimääräistä, jolloin myös elintaso on aika alhainen.

Itse alan uskoa että ilman vaihtoehtoista, järkevää kohdetta rahoille pelaamisen lopettaminen on liian vaikeaa. Aina pyörisi mielessä vain se että tilillä on paljon rahaa, ei se nyt haittaa jos pari satasta pelaa. Aamulla sitten huomaa olevansa pari tonnia köyhempi.

Lapselle jää ainakin kunnon perintö kun en uskalla osakkeita myydä niin että tilille jäisi rahaa :smiley:

Jokainen tällä palstalla lienee ollut samassa tai pahemmassa tilanteessa. Tuskin kukaan on siihen kuollut. Menneiden eurojen murehtiminen vain lamauttaa ja haittaa asioiden hoitamista. Vuosien ulosotto oli alkuun hirveä, kolmen kuukauden päästä se oli jo ihan normaalia ja kun se loppui, jäljelle jäi vain helpotus. Ulosoton aikana pelasin sikana mutta opin maksamaan ainakin laskut ajallaan.

Saattaa kuulostaa tyhjältä, mutta kyllä se vain siitä lähtee, tavalla tai toisella.

Hei Eloisa90

Tekstisi oli niin tuttua.
Monet kerrat olen itsekkin itkenyt että miksi tein sen taas. Itse olen 8 vuotta sairastanut peliriippuvuutta ja edelleenkään en ole kuivilla. Pahimmat ajat meni sumussa ja rahoitin pelaamista vipeillä ja sitten pohja tuli vastaan. Meni luottotiedot ja velkaa 35t.
Ajatella mitä sillläkin rahalla olisi saanut.
Olen 31v ja en omista mistään ja enkä saa kokemusta myöskään reissaamisesta koska pelaaminen vie kaikki rahat.
Joka kerta sanon itselleni että tämä on viimeinen kerta mutta sorrun taas :frowning:
Eilen viimeksi tuli sortuminen ja nyt lupasin sen 100 kerran itselleni että nyt se loppui.
Tsemppiä taisteluun ja ollaan vielä sen verran nuoria että kyllä me tämä taistelu voitetaan ja päästään joskus myös reissuun :smiley:

Taas on mennyt yö valvoessa, raha-asiat mietityttää. Koitin eilen laskeskella verkkopankissa vanhoja tiliotteita selaamalla paljonko olen vuosien aikana pelannut, mutta aika pian tyssäsi, tiedostan että TODELLA PALJON on rahaa palanut tuhkana tuuleen. Samalla sitä miettii mitä niilläkin rahoilla olisi tehnyt. Mieli ollut muutaman päivän todella maassa.

Itse en edes uskalla laskea mutta summa varmaan liikkuu 50-60 tuhannan tienoilla. :blush:
Ajatella että olisin jo saanut aikalailla pienen asunnon jo maksettua tuolla mutta vuokralla asutaan :unamused:

Minulla myös mieli ollut matalana ja johtuukin siitä että pelasin toissapäivänä 600e :imp: siitä vaan…
Tiedän kuitenkin kokemuksesta että kohta kuitenkin helpottaa hieman kun aikaa kuluu kunhan ei sorru uudelleen peleihin.
Nyt on 2 pelaamaton päiväni ja jokainen tuntuu aina voitolta vaikka syynä siihen on se että ei ole rahaakaan pelata :slight_smile:

Ne ekat yöt ja viikot on vaikeimmat. Valvoin itsekin monta yötä ja laskin ja laskin ja laskin velkoja. Yhteensä mulla oli 60 000€ velkaa, nyt vajaa 40 000€ jäljellä.

Nyt vaan muistat miksi ahdistaa raha-asiat. Olet pelannut ne rahat. Mokaa ei voi korjata mokalla. Eli ne raha-asiat ei pelaamalla parane, pahenee vain…

Tsemppiä valvomiseen. Jos ja kun et saa nukuttua niin muista pitää muuten itsestäsi huolta. Syö hyvin, tee joka päivä joku pieni piristävä juttu, vaikla tuntuisi hölmöltä: esim soita kaverille jolle et ole soittanut aikoihin, lakkaa kynnet, katso leffa, leivo jotain, käy kävelyllä ym ym mitä keksitkin.

Raha-asiat järjestyy kyllä, se kuuluu valitettavasti asiaan että pää tarvii aikaa hyväksyessään sen, että ne asiat on miten ne on. Pelaamattomuus tuo rauhan raha-asioihinkin vaan se vaatii aikaa. Itsellä oli pahinta just tuo alkushokki ja ahdistus. Tuntui että asioihin pitäisi löytyä äkkiratkaisu heti, vaikka velkojen kerryttämiseen meni aikaa. Sitä äkkiratkaisua ei ole, mutta mielenrauha asian suhteen on mahdollista saavuttaa. Tsemppiä!

Kävin parin tunnin pyörälenkillä ja nyt vois vaikka unikin maistua. Illalla ehkä haen kaupasta jotakin hyvää ja juon lasillisen viiniä :smiling_imp:
Raha-asiat on mielessä koko ajan. Koitan mielessäni tehdä suunnitelmaa rahan käytöstä jos en enää pelaa niitä… Tämä pelaamattomuus ei ole ongelma näin kun rahaa ei ole mitään pelata, en edes ajattele pelaamista. Mutta auta armias kun on pätäkkää tilillä… pelottaa jo seuraava palkkapäivä, sillä yleensä silloin olen pelannut heti herättyäni :blush:

Aluksi mulla auttoi hallitsemaan tilillä olevia rahoja kun näytin joka päivä tiliotteet läheiselle, nostin suurimman osan rahoista käteiseksi.

Nordean pankkiin soitin ja loin lukitun tilin jolta sain siirrettyä käyttötilille rahaa vain pyytämällä verkkopankin chatista tai soittamalla. Siirossa oli 2h viive.

Nykyisin budjetoin kaiken rahan mitä tilille tulee tai mitä siellä on. Tiedän mihin käyttöön rahat on tarkoitettu niin pystyn hahmottamaan paremmin raha-asioita. Lisäksi pelaamattomuuden edetessä huomaa hienosti kuinka rahaa alkaakin olla ihan ok, pelaamattomuudella säästää hirveästi.

Ihanaa että jaksat liikkua ja hemmotella itseäsi. :slight_smile:

Aika monta yötä mennyt nyt valvoessa ja miettiessä tätä tilannetta. Viime yönä kävin läpi kaikki tiliotteita vuoden 2013 kesältä kun muistin että silloin pelasin jo mutta vain silloin tällöin eikä ollut ongelmaksi asti. Laskin kaikki pelatut rahat ja kun sain lopullisen summan mitä olen pelannut niin iski todella suuri järkytys, miten olen voinut hassata tuhkana tuuleen NIIN JÄRJETTÖMÄN ison rahasumman?! :neutral_face: Sen jälkeen iski fyysinen pahoinvointi ja ihan oksensin.

Täällä joissain keskusteluissa on moni todennut että rahan arvo ja sen kuva on vääristynyt. Niin se on kyllä mullakin, sitä miettii kaupassa että ei raaskisi ostaa vaikka satasen maksavaa vaatetta mutta samalla voi laittaa esim.tonnin peleihin tuosta vaan. Tai kun mulle on moni sanonut miksi en ole ajanut ajokorttia ja olen aina vastannut että koska se on niin kallis eikä ole varaa. No pelatuilla rahoilla olisin ajanut jo monet kortit. Toivon että tuo nyt olisi sellanen herättävä tekijä, kun on summat paperilla, eikä tulis enää lisää pelailtua :unamused:

Moi Eloisa90. Se on varmasti herättävä tekijä. Hyvä esimerkki on muuten juuri tuo ajokortti, jonka olisit varmasti jo monta kerta voinut maksaa. Konkreetisesti tulet varmasti huomaamaan kuinka nopeasti talouden tilanteesi korjaantuu, kun lopetat pelaamisen. Itse olen pelaamatta nyt noin 1v5kk ja vaikka maksan nyt kiltisti pelivelat pois, niin silti rahaa riittää oikein kivasti muihinkin kuin vuokraan, laskuihin ja velkojen lyhennyksiin.
Mutta samalla älä mieti liikaa noita menetettyjä rahoja. Palstalla on aivan varmasti monia, jotka ovat juuri sen takia taas sortuneet pelaamaan, kun ovat kauhuissaan jääneet murehtimaan noita rahoja (ja suuressa viisaudessa yrittäneet voittaa joitain niistä takaisin, minä mukaan lukien). Ole siis armollinen itsellesi ja luota siihen, että kaikki vielä järjestyy! Sä olet vielä melko nuori ja työssä käyvä :slight_smile: Älä siis jää tähän surun ja murehtimisen olotilaan, vaan katso hyvällä mielellä eteenpäin. Et sinä oikeasti tarvitse mitään pelejä. Elämä voi tarjota niin paljon hyvää ja kaunista, eikä ikimaailmaan pelien kicksit pärjää niille.
Tsemppiä :exclamation:

Koodari, kirjoitit hyvin viisaasti. Eloisa90, minullakin silmät aukesivat, kun yli vuosi sitten kävin tiliotteita ja veikkauksen tiliäni läpi. Ehkä pelurin mieli on sellainen, että vähättelee laitettettuja summia, kunnes ne käytetyt rahat lukee ja laskee yhteen. Lopulta kaikki peliriippuvaisen rahat, mahdolliset voitotkin, katoavat peleihin.

Tästä armeliaisuudesta itseään kohtaan haluan myös muistuttaa kaikkia. Sitä mennyttä rahaa ei enää kannata murehtia, ja yllättäen pelien lopettamisen jälkeen ymmärtääkin, että rahaa jääkin ihan kivaan elämänlaatuun. Pelit ovat myös aikavarkaita. Lopettamisen jälkeen se peleihin käytetty aikakin jää sinulle, mutta murehtemiseen sitä ei kannata käyttää.

Nyt muuten alkaa olla aika ilmottautua harrastuksiin. Mieti, mitä haluaisit harrastaa. Etsiydy siis kivaan ja mukavaan harrastukseen, ahdistavan pelaamisen sijaan.

Toki itse tiedostan ja tajuan, etten tuollaista rahasummaa millään saa enää pelaamalla takaisin, ellei sitten tule lottovoittoa :unamused: joka sekin on hyvin epätodennäköistä. Tuollaisia summia en myöskään olis voinut pelata ellei niitä voittoja joskus olis myös tullut, mutta kyllä ne on ollut niin pieniä pisaroita tässä valtameressä.
Ajattelin nyt alkuun kokeilla olla pienimuotoisessa ostoslakossa esim. vuoden loppuun, niin että budjetoin tarkkaan ostokset enkä osta mitään turhaa tai tarpeetonta. Jos saisi vähän rahaa säästöönkin jopa.
Joku ehdotti että rahat käteisenä ettei tule pelattua, mutta voin kertoa että on niin helppoa nykyään viedä raha tilille kiitos automaattien, että mun kohdalla se ei ainakaan tähän asti ole toiminut. Olen siis vienyt rahaa tilille tällein voidakseni pelata :confused: Toivottavasti en enää toimi niin.