Paras kirja

Itselläni toistaiseksi on paras kirja ollut Joel McIverin Metallica. Sitten myös Stephen Kingin Musta Torni-sarja oli loistava.

Riippuu vähän mistä tykkää milläkin hetkellä, ja minkä ikäinen on ollut lukiessaan. Esim. 19-vuotiaana mun mielestä todella hieno kirja tai trilogia oli R.A salvatoren Dark elf Trilogy. Eniten kolahti ensimmäinen osa, eli kotimaa. Vaikka Salvatorea en nykyisin mättöpainoitteisuutensa takia jaksaisi, tämä kirjasarja on edelleen hyvää luettavaa, jos kevyehköstä fantasiasta pitää

Lord of The Rings nyt vaan on klassikkotasoisen hyvä, ja en edes tuota nyt jaksa alkaa perustelemaan :slight_smile:

Paolo Coelhon tuotanto on hyvää mielestäni.

Robert Ludlumin Jason Bourne trilogy (eli suomeksi ainakin ensimmäisen osan nimi on Medusan Verkko) oli oli sen lukiessani myös todella mukaansatempaava, vaikka kirjat sisälsivätkin ärsyttävyyksiä.

Uusin lukemani todella kova kirja oli Ready Player One. tätä sanotaankin ‘nykysukupolven Neuromanceriksi’, tosin ei mielestäni ole kyllä ihan yhtä hyvä ehkä.

Jos hyvästä low-fantasysta pitää, tai no fantasiastakin yleensä, kannattaa lukea George R.R martinin Song of Ice and Fire-saaga. Se on ainoaa oikeasti aikuisille suunnatttua fantasiaa (mielestäni), jota olen lukenut. Kyseessä on oikeastaan multigenre-tyyppisiä teoksia, joiden tapahtumapaikkana on hieno maailma, jossa on fantasiaelementtejä. Kyseessä siis kirjoina HBO:n loistava Game of Thrones,

Mutta paras… annoin joitain esimerkkejä hyvistä ja/tai viihdyttävistä kirjoista, mutta yksiselitttäisesti parasta on mielestäni yhtä vaikea ilmoittaa, kuin vaikka parasta elokuvaa.

Farmakologia & toksikologia. :laughing:

Jep, kiitti vinkistä. Tuo Ludlumin 'Bourne-trilogy pitää lukea. Ainakin leffat oli helvetin hyviä. Ovatko kirjat vielä parempia?

Leffat ovat aivan hel-VETIN kovia meitsinkin mielestä. Parhaita “toimintaleffoja” koskaan. Vaikka ne ovat mielestäni niin paljon enemmän kuin vain toimintaa.

KIrjat ovat kolmososaa lukuunottamatta mielestäni vielä parempia, tosin mainitsinkin joistain ärsyttävyyksistä, joista ensimmäisenä tulee mieleen Marien hahmo, joka leffoissa oli paljon parempi.
Mutta Suosittelen yhtä paljon kuin seksiä Beyoncen kanssa :wink: Eli hakemaan ne kirjastosta!

Paljoo kirjojen nimiä muista… Yks mikä tuli mielee, ni luin sen kerta-heitolla läpi. Eli Rami Kivisalon Gansterin testamentti. Totta tai ei, mutta pystyin uppoutuu siihen aivan täysin :slight_smile: ( Kirja-ihmiset tietää )
Nii ja toine mikä tuli mielee, Esko Valtaojan Ihmeitä - Kävelyretkiä kaikkeuteen.