Paras bentso opioidivierotukseen

Pitää nyt bentsojen avulla lievittää vierotusoireita.

Mikä olis paras bentso sitä varten. Saatavilla Xanor (Alprazolam), Diapam (Diazepam) ja Rivotril (Clonazepam).

Minkälainen annos ja kuinka usein päivässä?

Kuinka kauan syödä sitä annosta ja missä vaiheessa vähentää, kuinka pitkä aika pienemmällä annoksella kunnes taas vähentää vieläkin pienempään.

Tykkään kyllä klonatsepaamista, siinä on pitkä vaikutusaika ja tulle jotenkin kirkas olo päähän.

Diapamia pitää varmaan 20-30mg kiskoa että se auttaa, se ei ehkä sovi niin hyvin.

Xanor taas rauhottaa tosi kivasti, mutta vaikuttaa niin lyhyen aikaa. Eli varmaan pitäisi 1-2mg kerallaan sitä ottaa ja varmaan 2 kertaa päivässä.

Onko kokemukisa tai suosituksia? Onnistuisko se hyvin noilla rivoilla? 2mg mulla pistää jo aika hyvä vaikutuksen, yleensä olen ne puolittanut eli 1mg syönyt. Jos aamulla syö 2 mg niin riittääkö vaikutus ihan nukkumaan menoon asti?

Tai jos ottais 2 mg clonazepaamia aamulla ja sitten 1mg xanoria ennen kun laittaa nukkumaan.

Hmmm… :unamused:

Henk.koht. suosisin klonatsepaamia, koska sillä on pitkä ja äärimmäisen tasainen vaikutus. Diatsepaami toki on myös hyvä vaihtoehto tuon tähden, mutta jos et siitä riittävää vastetta tunnu saavan, niin eiköhän asia varsin simppeli ole. Xanoriin en suosittele sekaantumaan, koska lyhytvaikutteisuutensa vuoksi tekee hyvin herkästi olojen sahaamista, joka vain pahentaa oloasi tuossa tilanteessa ja voi johtaa siihen, että napsit sitä aina vain suurenevin annoksin ja lopulta olet Xanorin kanssa pahemmassa kusessa, kuin kuunaan oppareiden.

Annostushan nyt riippuu ihan kunkin yksilöllisistä tarpeista, eli lähinnä toleranssista. Kirjoituksestasi päätellen(Korjaa ihmeessä, jos ihan läpiä päähäni näpyttelen) sulla ei mitään massiivisia toleja, kummoista benzohistoriaa ja -riippuvuutta ole, joten eiköhän tuo 2 mg klonatsepaamia ainakin alustavasti riitä varsin mainiosti. Omasta olostaanhan sen huomaa, mikä riittää ja mikä ei, mutta en tietenkään suosittele mitään hirveitä övereitä vetämään, vaikka ne veisivätkin reflat tyystin mennessään. Sen verran vain, että pystyt toimimaan ja olo ei aivan totaalisen paska ole. Vähän sitä nihkeyttä joutuu refloissa sietämään ja joka tapauksessa benzokoukku on pahempi koukku, kuin opparit(Ihan objektiivisestikin), joten siihen ei kannata itseään tieten tahtoen ajaa, vaikka hetkellisesti houkutus suuriin annoksiin olisikin.

Mieluusti kannatta jakaa annos 2 kertaa päivässä otettavaksi, niin vaikutus ainakin pysyy tasaisena, mutta on tuossakin toki yksilöllistä vaihtelua. Jos sulle aamut ovat pahimpia ja iltaa kohden helpottaa, niin sitten voit huitaista koko päivän lääkityksen alas jo aamusta. Klonatsepaami kyllä kantaa, vaikkei sitä kellontarkasti ottaisikaan.

Jos syöt benzoja vain sen pari viikkoa, mitä pahimmat akuuttivieroitusoireet oppareista kestävät, etkä hilaa annoksia taivaisiin, niin eipä tuossa sellaista riippuvuutta ehdi muodostua, joka erityistä alasajo-ohjelmaa vaatisi. Tietty olo pahimpien fyysisten reflojen ohimentyä saattaa edelleen olla varsin kurja henkisesti, koska vitun post-akuutit vieroitusoireet. Niiden vuoksi ei ehkä kannata benzoja ihan seinään pätkäistä, mutta omaa oloa kuulostelemalla sekin selviää ja toki benzot kannattaa verrattain nopeaan jättää pois, jos suinkin ilman pärjää.

Tsemppiä :slight_smile: .

Jo sen lihaksia rentouttavan vaikutuksen mukaan ehdottomasti Rivatril. Ja annos, niin paljo ku haluut vetää. Tosin, älä jää koukkuun. Ja jos jäät, vaihda diapamiin ja asteittaiseen vähentämiseen lääkärin valvonnassa.