Paneeli 7.6. Hki: "Päihderiippuvuus sairautena ja sen hoito"

Uskaltauduin aloittamaan oman ketjun tapahtumalle, koska kyseessä ei ole kaupallinen tai maksullinen tilaisuus, vaan kaikille avoin ja ilmainen Eduskunnan Kansalaisinfo.

Otsikolla “Päihderiippuvuus sairautena ja sen hoito - Toimiiko Suomen malli?” keskustelemassa mm. A-klinikan Kaarlo Simojoki, Helsingin psyk. ja päihdepalveluiden henkilöstöä sekä Päihderiippuvaiset ry;n puheenjohtajat.
Jos siis satut olemaan pk-seudulla pain ja vapaana to 7.6. aamulla, niin tästä tilaisuudesta on varmaan mukavaa startata päivä käyntiin.
Arkadiankatu 3. I’ll be there, too. :sunglasses:

sostekirje.soste.fi/archive/fil … -kutsu.pdf

https://www.paihderiippuvaiset.fi/paihderiippuvuus.html

Tämähän on lähtenyt liikkeelle Suomen Päihderiippuvaiset ry:n toimesta.

Onkohan poppoo julkistanut jo sen oman hoitosuosituksensa asian tiimoilta kun sellainen oli taannoin tekeillä?

Suomen Päihderiippuvaisten ry:n mielestä ainoa oikea tapa lienee Minnesota-hoitomalli. Mitään lääkkeitä ei suosita missään hoidoissa. Jos on jalka pahasti poikki niin sitä voi hoitaa vaikka tummeli-rasvalla. Diapamit tuli poppoon mukaan tietysti polttaa roviolla, niinkuin kaikki muutkin lääkkeet. - Joo ja masennusta ja ahdistusta ei ole olemassakaan muutoin. Masennus sekä ahdistus on vain alkoholinkäyttelyn aiheuttamaa oiretta.

Voihan sitä julistautua netissä jonkun joukon keskusjärjestöksi aivan vapaasti.

Olis nyt sit mielenkiintoista nähdä kuinka monta jäsentä tällä keskusjärjestöllä mahtaa olla?

Onko Suomen päihteilijät todella sitä mieltä, että Minnesota-malli on se ainoa autuaaksi tekevä asia ja että päihteilyä tulee hoitaa lähes pakkotoimenpiteillä sisäoppilaitoksessa väkisin?

Jostain muistelisin kuulleeni, että Päihderiippuvaiset ry:llä olisi kaikkiaan 200 - 300 jäsentä, mikä on kyllä aika vähän suhteutettuna järjestön saamaan medianäkyvyyteen. Ehkäpä tässä pätee se, että mahdollisimman raflaavien ja kärjistettyjen argumenttien paiskominen vakuuttavalla äänensävyllä vetoaa mediaan. Eikä toimittajat useinkaan vaivaudu tekemään itse tutkimustyötä nykyaikana, kun tärkeintä on saada myyviä lööppejä ja skuuppeja liukuhihnalta.

Kenttä on siis auki hallelujaa-tyyppiselle yhden totuuden rumputtamiselle, jossa ei muuten olisi mitään pahaa ellei tehokeinona mustamaalattaisi ja levitettäisi harhaanjohtavaa tietoa kaikesta muusta tarjolla olevasta tuesta.
Minnesota-malliakin saa pitää hyvänä ihan vapaasti, kunhan ei väitä että sitä tarjoavat vain kaksi yksityistä liikeyritystä Suomessa (Lapua ja Rehappi), vaan sitä toteutetaan muuallakin, jopa paikoissa joihin saa yhteiskunnan maksusitoumuksia.
Ja vaikkei toteutettaisikaan, niin kyseessä ei ole mikään ainoa autuaaksitekevä hoitomalli, joka tehoaisi kaikille.

Onneksi tässä paneelissa on läsnä melko edustava kattaus asiantuntijoita, kuten Simojoki ja Helsingin kaupungin Aalto. Itse yritän olla alkamatta kirkumaan yleisön joukossa, jos kuulen yhdenkin salaliittoteorian “kohtuukäytön suosittelemisesta”.

[size=150]Uteliaana odottelemme raporttia paneelissa vierailijalta.[/size]

“Minä olen S,… Lapualta ja se on todennetusti maailman paras hoitopaikka, ja kysysin sinulta Kaarlo että mitä lääkkeitä te annatte?!! Ja on se kumma kun meidän hoitopaikkaa ei tue kukaan koska meillä on tietotaitoa ja asiantuntemus”

:smiley:

Vaikuttaisi Minnesotelta

käsittääkseni lapualla saadaan lähes sataprosenttinen onnistumistulos, siis omien sanojensa mukaan.
vaan hyvä kun uskoo omaan juttuun.
ja edelleen olen käsityksessä, että minnesotella saadaan parhaat hoirotulokset, ehkä 50 % luokkaa.
riippuu tietenkin miten mitataan.

Näitä niin kutsuttuja Kansalaisinfoja eli keskustelutilaisuuksia eri asioista järjestetään muutenkin viikoittain useita tuolla Pikkuparlamentissa Eduskuntatalon naapurissa. Eivät maksa mitään ja ovat kaikille avoimia, joten oiva mahdollisuus maija ja matti meikäläisille päästä esittämään kommentteja ja kymysyksiä päättäjille ja asiantuntijoille. Näistäkään tapahtumista ei vaan moni tiedä, kun ei näitä kovasti mainosteta.

Itseäni kiinnostaa esim. huomenna paneeli puolustusvoimien tietokoneohjatuista asejärjestelmistä, läsnä mm. Jyrki Kasvi vihreistä ja Matti Vanhanen kepusta.
Keskiviikkona on sitten juttelua ylipainosta kansanterveyden ja yksilön kannalta sekä laihdutuksesta. Järjestäjänä Kike Elomaa, ps.
Keskiviikkona myös toinen paneeli aiheesta ‘Lapset sodassa 1918 ja tänään’.

eduskunta.fi/FI/tietoaedusk … fault.aspx