panacodin vaihto toiseen vieroitukses?

kaverilla on panacod koukku, on syönyt erottelematta isoja määriä panacodia, tällä hetkellä on vieroittautumassa siitä, sen takia kun saa parasetamolia aivan liikaa, on vaaraksi. Mä pyysin sitä kysymään lääkäriltään että eikö vois vaihtaa vaikka tramaliin tai johonki muuhun ja jatkaa sitten vieroitusta, silloin sais parasetamolin riskit pois … Nii lääkäri ei pitänyt tätä ideaa järkevänä… Mitä mieltä olette? Mitä teidän lääkärit on sanoneet jos ovat sanoneet joskus aiheesta?
Luulis että kodeiinivieroitusoireet ei tule jos vaihtaa vaikka tramaliin tjms…onhan sekin opiaatti.

no ardinexit ois kodee ja ibuprofeenia 30/200 joten erottelematta noit kannattais syödä niitä.

Kyllähän tramadolilla varmasti kodeiinireflat saa pois pidettyä(tämäkin riippuu tietysti taas ihmisestä, joillekin kun se kodeiini vain on “se juttu”, vaikka se niin mietoa onkin ja tramadoli saattaa vain huonontaa oloa), mutta kyllä tuossa touhussa on aikamoinen riski, että hankkii itselleen vain kahta kauheamman koukun, vaikka maksahaitat pienenisivätkin. Ardinex olisi tosiaan ehkä se parempi vaihtoehto tuossa hommassa, vaikka kyllä se ibuprofeenikin tekee liian suurina määrinä vatsalle todella pahaa, jos kaverisi edelleen jatkaa sillä linjalla, että ottaa yliannoksia erottelematta. Jos kyseessä on kuitenkin todellinen tarkoitus vieroittautua, eli pudotella annosta vähitellen alaspäin, niin mieluummin Ardinex kuin Tramal IMO.

Musta ei oo mitään järkeä vaihtaa panacodia tramaliin vieroituksen ajaksi, kun on vahvempi aine kyseessä! Jäis vielä siihen koukkuun. Muistaakseni tramalin pakkausselosteessa lisäksi lukee, ettei saa käyttää vieroitusoireiden hoitoon, varmaan mm. kasvaneen epileptisten kohtausten riskin takia.

Ardinexit olis paljon fiksumpi vaihtoehto, mut itselle on tullut sellainen vaikutelma, ettei lääkärit tunne sitä hyvin tai ainakin määräävät tosi nihkeesti. Yks vaihtoehto olis erotella kodeiini panacodeista vieroituksen ajan, jotta ei hommaa itselleen maksavauriota. Se voi hyvin tulla edelleen, vaikkei vielä oliskaan tullut!

Kaikista paras vaihtoehto olisi puhdasta kodeiinia sisältävät kapselit, joita voidaan lääkärin määräyksestä valmistaa apteekissa. Missään nimessä ei kannata tramadoliin vaihtaa, kuten mainittu, on kyseessä tosiaan vahvempi opioidi.