Päihteet ja vanhemmuus -teemaviikot 9.-20.11.2020

Päihdelinkissä vieteään jälleen marraskuussa vanhemmuuden teemaviikkoja (vk 46-47) teemalla “Päihtet ja vanhemmuus - Rohkeutta puhua!”.

Teemaviikkojen aikana Päihdelinkin veratistukifoorumin Me Vähentäjät ja Kotikanava -palstoilla vierailee Ensi- ja turvakotien liiton lapsilähtöisen päihdetyön asiantuntijoita sekä vertaiskeskustelijoita. He kommentovat ja avaavat keskusteluja, ja heiltä voi kysyä perheeseen ja päihteisiin liittyviä arkarruttavia asioita nimettömästi.

Aiheita voi olla esimerkiksi

  • päihteet ja vanhemmuus,
  • lastensuojelulliset kysymykset,
  • puolison päihteiden käyttö lapsiperheessä
  • perhekuntoutus jne.

Keskusteluun voi osallistua joko Me Vähentäjät tai Kotikanava -palstoilla, tai kysymyksen voi jättää myös lomakkeen kautta. Tällöin Päihdelinkin työntekijä välittää kysymyksen palstalle, josta vastauksen voi käydä lukemassa.

Rohkaisemme kysymään ja keskustelemaan vaikeistakin asioista! Tervetuloa mukaan.

Hei,

Olen Mia ja olen mukana seuraavan kahden viikon ajan vanhemmuuden teemaviikoilla lapsilähtöisen päihdetyön ammattilaisena. Minulta voi erityisesti kysyä raskaus- tai pikkulapsiaikaan liittyviä kysymyksiä. MInun lisäksi meitä on täällä muitakin ammattilaisia, jotka työskentelevät matalan kynnyksen palveluissa Pidä kiinni -hoitojärjestelmässä eri puolilla Suomea.

Vastaamme mielellämme meille esitettyihin kysymyksiin tässä keskusteluketjussa, joten ei muuta kuin rohkeasti kirjoittamaan!

Hei,
olen Maria ja olen myös mukana lapsilähtöisen päihdetyön ammattilaisena seuraavan kahden viikon ajan, täällä päihdelinkin vanhemmuuden teemaviikoilla. Kirjoittele ja kysele rohkeasti!

Hei! Minä olen Kirsikka ja toimin myös lapsilähtöisen päihdetyön ammattilaisena.

Olen tehnyt tätä työtä n. 15 vuotta ja edelleen huomaan aiheen olevan vaikea monille. Siksi onkin tärkeää puhua päihteiden käytöstä perheissä ja lapsen näkökulmasta. Tätä kautta häpeä ja pelko aiheen ympärillä hellittävät ja siitä pouhuminen on helpompaa.

Rohkaisemme kaikkia tuomaan oman ajatuksensa esille :slight_smile: Kaikki näkökulmat ovat arvokkaita! Vertaistemme kanssa pyrimme tukemaan kaikenlaisissa kysymyksissä.