Päihdelinkin toimituksesta!

Jos kirjoittaa liikkeenjohdon kirjallisuudessa usein mainitun ja “Tami” Tammisen ansiokkaasti soveltaman KISS-prinsiipin eli Kannattaa Ideoida Selkeästi ja Suoraviivaisesti mukaan ja samalla pelkistää ja vääntää rautalangasta mallin niin Sarasvuon halveksumalle mukavuusalueelle päässyt alempaan keskiluokkaan kuuluva itseensä tyytyväinen toimitus poistaa kirjoituksen. Vastaavaa “rammaamista” on valitettavasti havaittavissa muuallakin. Esim. Kauppalehden palstalta poistetaan järkijään parhaat palat ne kirjoitukset jossa osutaan pelkistävästi naulan kantaan - tänään viimeksi Afrikan taantumustilaa pohtinut ketju lukittiin “rasistisena”.

“Sivistyksen” nimissä kielletään sanomasta asioita suoraan ja/tai sensuroidaan De Bonon painottama valtavirrasta poikkeava so. lateraaliajattelu. Palsta on muutenkin aneeminen; muutama vakiojäärä harvakseltaan esittää keskiluokkaisia ja sovinnaisia latteuksiaan tai sitten on ylipitkiä voimakasta stilisointia vaativia sepustuksia!

Minusta oikein toimittu, kesti vaan turhan kauan

Miten sinu juttusi edistää ja tukee lopettamista ja raittiutta, jotka ovat tämän palstan tarkoitus ?

Tyylillisestihän ne ovat selkeitä ja hyviä mutta pitäisi sitten perustaa, joku paskanajauhanta-osasto tuollaisia varten.

Juurikin näinhän se on.
Mutta menepä sanomaan suoraan mitä tuleman pitää, niin ensiksi sitä ei kukaan halua kuulla, eikä uskoa eikä tehdä, jos pitäisi lopettaa juominen kokonaan ja jättää ne sidukatkin väliin tai ne muut huumeet joilla vetää päänsä sekaisin.

Me vähentäjissä voi aistia lähemmin sen tuskan, kylmän hien, vitutuksen, ahdistuksen, masennuksen, krapulan ja henkisen tuskan ilman että kukaan sanoo mitään, kun sellaista se juova elämä on. Siihen tunteeseen kun pääsee takaisin, niin jo on aneemiset palstat hyvinkin tervetulleita, jotta sieltä tuskan tuolta puolen voisi saada edes yhden askeleen ylöspäin.

Eräs vakisjääris.

s