Päihdekuntoutuksesta

Voisinkohan tätä kautta saada päihdekuntoutuksessa olleiden kokemuksia ja ajatuksia paikoista joissa olette olleet? Tai voitteko neuvoa mistä sellaista tietoa saisi?

HELPPI RY.
(vain miehille, naisten samalla sapluunalla nimeltään tuhkimo eri paikassa)
Täysin lääkkeetön (tai ajetaan viikossa pois)
aa/na painotteinen hoitolaitos;

 1. Aamukokous, kiertävä
  puheenvuoro/vastuualueet ~40min.

 2. “klo. Viiden ryhmä” ~30min. - 1:30h

 3. Pääryhmä ilta kuudelta, menomatka ~1h, aa/na ryhmä ~2.h paluumatka ~1h.
  Pääryhmässä vaihtoehtona 3-5 kohdetta Joensuussa tai 50:n km säteellä. Talossa kaksi autoa joten toiseen alkkarit, toiseen narkkarit.
  Kuutena päivänä viikossa nämä, lauantai vapaa, siis harrastepäivä; elokuvat, keilaus, uimahalli ym.
  Ohjaajilla/“pomolla” on hyvin suppea näkökanta muihin hoitomuotoihin kuin aa/na. -Lähes neuroottisen pilkkaava.
  Ainakaan minkäänlaista tietoa en muista vaihtoehdoista missäämn vaiheessa saanut.
  …mikä on ironista viimeeksi kun katsoin, tämä ym. hoitomuoto on lähes tehottomin (tässä tapauksessa täysraittius) 5%-10% ja ryhmissä vakiolevyiltä tämän saman kuullut, “yksi kymmenestä (jotka ottaa vakavasti [ym. Aa:ta korottavia fraaseja] pysyy raittiina tästäkin ryhmästä”).
  Myös “askelten” (nippu A4) tekoa. Yhdessä aa/na-askeleessa ~70 arkkia kysymyksineen ja vastausriveineen.
  Paljon myös kirjallisuuden lukemista.
  Rankka laitos henkisesti. Ja kun monennäköistä paikkaa itse nähnyt täytyy sanoa, että hyvin yksipuolinen suhtautuminen toimiviin metodeihin, mitkä ovat addikteille hyviä työkaluja, jopa halveksitaan ja se suureen ääneen kun hoitohenkilökunnan suusta kuulee, on potilassuhteen luottamusta hyvin vaikea lähteä rakentamaan.
  Iso osa linnakierteisiä ja joillain kun tuomiota pukkaa niin sinne hoitoon, ohjaaja/“pomo” lähtee oikeuteen mukaan “asianajajaksi”…
  Johtoportaassa on pääasiassa aa-laisia
  …ja heidän mielipiteestään kun eroat/kyseenalaistat, pue se hyvin ruusuiseen muotoon ja sano VAIN kerran. Muuten varaudu, henkilöllä “20+ vuotta selvää aikaa” & ikää +50v muuttuvat raivoaviksi pikkukakaroiksi heitellen omassa klubitalolla opituista 12 säännöstä miten oikeasti eletään, helppoa eikö?
  Luulen että nämä anonyymit angstaajat vaistoavat, että näen heidän lävitseen, kysymykseni/dialogini yksi vihje varmaan heille.
  Kukaan pysty elämään elämäänsä lähes täydellisesti 12 ohjeen varassa, kuitenkin se on varsinkin pitempiaikaisilla (aa) ryhmäläisillä muotoutunut heidän teologiakseen. Kuten myös pakkomielteinen tuputtaminen aa:sta
  (nyt puhun entisestä esimiehestäni, ei ollut kyseiseen hoitolaitokseen kytköksissä, 17 vuotta puhdasta aikaa, nollakerholainen hivutti kiertävän puheenvuoron työpaikalle aamunavauksen, työtehtävien jaon, raamatunluvun varjolla. Kaksi kertaa oli paikan pomo häntä tästä asiasta kieltänyt. Vihjasi että tässä työpaikassa nuo viikonloppusaunakaljatkin on vähän niinku kielletty… omia fantasioitaanhan ne ja aamunavaus siirtyi sitten suljettujen ovien taakse meidän puuverstaalle :smiley: )
  Helppi on​ halpa paikka kunnan maksaa lähete, on halvimmasta päästä; majoitus, ruoka, omaohjaajan kanssa askeleen tekoa, kattava tietopaketti aa/na:sta, ja mitä se ihmiselle pitkällä tähtäimellä tekee…
  “Vapaudu vankilasta/parempi diili” kortti
  ​​Jos on kiven sisään suunta…

  Jos etsit AA/NA-kokemusta, sinne vaan. ‘90 päivää, 90 ryhmää’ on jossain heidän kirjassaan ja se tuli käytyä tuplaten ennenkuin voit sanoa onko sinun juttusi.

Itselleni tuo paikka ei antanut kuin hyvin kattavan kauan lähinnä aa:n kelkassa olevien ihmisten ajatusmaailmasta/käyttäytymismalleista. Na oli vähän sellanen nuuskan/röökikartsojen myyntipaikka ja parituskerho -kyllä sielläkin näki 'kolmattatoista askelta -ei niin paljon ja räikeästi kuin aa:n puolella. Googleta jos et tiedä, 13’th stepping.
Sen jälkeiset vuodet kun vaihtui kaupunki, teki hyvää, vaikka oli vaikeinta aikaa elämässäni kun kemiallinen puskuri oli koko aikuisiän puskenu ja sitten sitä ei ollut. Mutta tarpeeseen tuli, että välillisesti oli hyvä että menin sinne helppiin, vaikka sellanen 120kg hoitaja heitti kirjaimellisesti mut seinille kun haistattelin vitut, no sillä oli vasta reilu vuos ilman piriä. Ja puhuttelussa yritti ekaks kieltää sen, ja kun näytin mustelmat kädesä “pomo” tuumasi “mitä sanot työntekijöilleni, sanot minulle” logiikalla toimii kumpaankin suuntaan, mutta tuo ohjaaja sai yli 20v pirikuurin pois kun siellä käytännössä asui niin mustelmat paranee ja hyvissä väleissä erottiin.
Että sellainen paikka.
P.S. 3 kuukautta on käytännössä minimihoitoaika, sitten tukiasuntoon mutta et saa jäädä edes siellä pois ryhmistä. Ja jos lähdet sieltä ekana parina viikkona pos niin satavarmasti huikkaavat perään “Siellä on vielä vetämätöntä kamaa kentällä.”
Muutamalta tuolta lähteneeltä tuon kuullut, addikteilta keillä on kokemusta hoitolaitoksista.
Että sellainen anonyymien angstaajien hullunkurinen perhe tuo yritys…

Sanaskoti on loistava paikka ?? On paljon ohjelmaa ja tekemistä, saa olla puhelimet, mahdollisuus uuteen mökkiyksiöön, paljon lääniä, eläimiä jne.

Älä mene Kangaskartanoon!!