Päätös lopettamisesta

Toivon, ettei ikinä olisi tullut sitä päivää, kun noin 2 vuotta sitten ekan kerran kokeilin nettikasinoa. Aluksi pelaaminen pysyi hyvissä rajoissa, ja nyt onkin sitten eri tilanne. Vuoden sisällä saatu paljon velkaa aikaseksi ja kaikki rahat yleensä menee pelaamiseen mitä vaan jostakin saa. Inhottaa olla tämä ihminen, joka valehtelee, on itsekäs ja kiukkuinen. Niin erilainen ihminen mitä olisin ilman pelaamista. Miten voikaan pelaaminen mennä oman hyvinvoinnin edelle? Takana rankka lapsuus, äitini on alkoholisti ja jätti usein yksin kotiin kun lähti ryyppäämään. Olen lisäksi valitettavasti joutunut lapsena kokemaan seksuaalista hyväksikäyttöä sekä fyysistä ja henkistä koulukiusaamista, saanut mm. tappouhkauksia luokkakavereilta, kun olin 3-luokalla. Kaikki nämä on jättänyt suuret arvet ja antanut kyllä huonoimmat mahdolliset lähtökohdat elämälle.

Pelaaminen ollut se keino, jolla on voinut edes hetkeksi unohtaa, mutta hävittyä nämäkin asiat palaavat mieleen tuhat kertaa pahempina. Ei ole kavereita tai töitä mikä osaltaan auttanut siihen, että pelaamisesta tullut ihan holtitonta. Elämän päättäminenkin käynyt mielessä, mutta sitä en pystyisi ikinä tekemään isälleni, joka on hienoin ja hyväsydämisin ihminen ketä olen ikinä tuntenut, ja joutunut kokemaan elämässään muutenkin liikaa tuskaa. Äitini kanssa en ole nykyään enää juurikaan väleissä. Tänään päätin, että elämän suunta täytyy muuttua, ja paras keino sille olisi pelaamisen lopettaminen. Olen vasta 23-vuotias nainen, eli elämää voisi olla vielä paljon elettävänä. Hullua, että yhdelle ihmiselle voi tapahtua näin paljon pahaa, vaikka elämääkin takana vasta näin vähän.

Hei, pelaamisen lopettamispäätös on aina hyvä. Mutta sinun kannattaa hakea apua. Soita lääkärille ja kerro koko tilanne niin, että saisit terapiaa. Sinulla on noita raskaita taakkoja mutta niistä voi selvitä. Suomessa on järjestö hyväksikäytetyille. Sen nimi on Delfins tai Suomen Delfins ja sieltä saa neuvoja ja apua. Heillä on myös nettisivut. Kannattaa tutustua. Heillä on myös vertaistukiryhmiä jollain paikkakunnilla. Mä suositan selvittämään lapsuuden aikaisen seksuaalisen hyväksikäytön ensin niin ne muutkin ongelmat tulevat siinä samassa hoidettua. Terapeutilla olisi hyvä olla kokemusta näistä asioista mutta Delfins työtekijät osaa neuvoa tässäkin asiassa. Olet nuori niin nämä asiat kannattaa selviä niin saat paremman loppu elämän. Hyväksikäytöstä huolimatta sinulla on oikeus hyvään elämään vaikka tuolloin rajojasi rikottiin törkeästi. Selvitä ihmeessä voitko saada tekijän oikeudellisesti vastuuseen teoistaan niin, että hän saisi tuomion ja sinä voisit saada vahingonkorvauksia. Toivon sinulle nimenomaan rohkeutta toipua, koska sitä tämä asia vaatii.

Kiitos vastauksesta, täytyisi saada itseä niskasta kiinni ja ottaa se ensimmäinen askel avun hakemisessa.

Voi Tara,

Olet hyvä tyyppi! Ei kukaan meistä ole täydellinen. Ja samalla kaikki meistä on täydellisiä. Älä häpeä riippuvuuden aiheuttamia muutoksia sinussa, riippuvuus vaikuttaa kaikiin. Aiheuttaa kaikilla ihan samoja oireita kun sinulla: valehtelua rakkaille, moraalikin välillä on mitä sattuu ja paljon muuta. Ole rohkea ja uskalla hakea apua. Paljon tsemppiä!