Oxamin ja alkoholi

Rupesin pohtimaan sellaista, kun otin tuossa hetki sitten 15mg oxaminin ahdstukseen. Hirveä morkkis toissaillan alkoholisekoiluista, muisti mennyt kokonaan. Oxaminin nappasin siis eilen illalla ja tänään tuossa pari h sit. Muistin silti, että tänään kaverilla juhlat, johon olen luvannut mennä. Heitänkö hyvästit ajatukselle parista bissestä vaan suoraan? Onko kehossa vielä oxaminia 6-8h jälkeen?

Miten teit / kuinkas juhlat sujuivat?

Oxamin eli oksatsepaamin pitoisuus on suurimmillaan 2-3 tunnin kuluttua ottamisesta. Oksatsepaamin puoliintumisaika on 8-15 tuntia. Illalla Oxamiinia on vielä elimistössäsi runsaasti; myös sitä eilen illalla ottamaasi.

Alkoholia ei - yllätys yllätys - suositella Oxaminin kanssa käytettäväksi, koska se voi tehdä sekavaksi, aiheuttaa hengityslamaa ja väsyttää todella voimakkaasti. Ei kuulosta kovin hyvältä juhlameiningiltä? Vaikkei niin kävisikään, niin voin vain kuvitella sen stressin määrän ja jatkuvan itsetutkiskelun olotiloistaan, että ei siinä oikein fiiliksiin välttämättä pääse.

Oxaminin annostus on sinulla kuitenkin maltillinen. Onko käyttö päivittäistä vai satunnaista? Koetko pelkästään Oxaminista väsymystä tai tokkuraisuutta? Heittäisin varmuuden vuoksi hyvästit ajatuksesta “parista bissestä” mutta varovasti voisin harkita yhtä laatuolutta, jonka nauttimiseen käyttäisin tavallisten enemmän aikaa ja harkintaa. Sitten siirtyisin alkoholittomiin olusiin* ja nauttisin juhlista toisella tavalla kuin pari päivää aikaisemmista juhlistasi…

Jos mietityttää, niin varmasti voi juhlissa olla mukana ihan mehulinjalla (“tulin autolla”) tai jättää tällä kertaa kokoaan käymättä (“en ole toipunut vieläkään edellisestä perjantaista”)? Kyllä kaverit ymmärtävät! Juhlia tulee varmasti jatkossakin.

[size=85]* vaikkei tässä nyt kokemusasiantuntijuus puhukaan, niin eräs alkoholiton olut itse asiassa maistuu paremmalta kuin muutamat alkoholilliset oluet :open_mouth: Muutama tuollainen juhlien edetessä, niin pysyy alkoholin käyttö lapasessa ja sekoilut/morkkiskin poissa? Ainakin isompien markettien hyllyltä löytyy, jääköön nimet silti mainitsematta. [/size]