ota osaa. kieltolaki ei toimi.

kansalaisaloite.fi/fi/aloite/74 Kannabiksen käytön ja hallussapidon rangaistavuudesta luopuminen.

Ei toimi kansalaisaloitekaan.

No ei varmaa jos noin ajattelee :frowning: eikä osallistu mihinkää.

Mun on vaikee uskoo, vaikka haluaisinkin, että aloitteeseen saisi sen + 50 000 nimeä jotka siihen vaaditaan, jotta se edes käsiteltäisiin eduskunnassa. Viimeksi kun tuollane alote oli käynnissä sen turkkulaisen opiskelijan toimesta, sai aloite huikeat 700 nimeä :laughing:
Korjatkaa toki jos puhun puutaheinää. Mun mielestä toi alote on hyvä. Ja nimenomaan se että sallitaan PIENET MÄÄRÄT hallussa jne. En kuitenkaa haluaisi Suomesta samankaltaista hatsi pyhättöö ku esim Amsterdamista. Juurikin se että sen pilven polttelun, kasvattelun jne, sallittaisiin pienimuotoisesti ja hallitusti :wink: Peace !!

Kansalaisaloitteella saataisiin lakiehdotus nykyisen eduskunnan käsittelyyn, jossa se kuopattaisiin pikavauhtia ja sen jälkeen asiasta ei tarvitsisi enää puhua vuosiin, koska se olisi käsitelty jo. Paljon parempi tapa vaikuttaa asiaan olisi lainsäädännön muuttaminen EU-tasolla, ja se taas vaatii ihan muita keinoja.

uskoisin et äänet kasaan saadaan 50000 ääntä, pakostakin niiden on jossain vaiheessa ainakin jollaintapaa laillistaa kyl se on niin yleistä plus kannabis vs alkoholi terveys riskeisstä holi on vitusti haitallisempi mut en myöskään sano että kannabis olisi haitaton se on vain pienempi paha :smiling_imp:

Yksittäinen kansanedustajakin voi tehdä lakialoitteen ilman yhtäkään nimeä. Vaikka kyseinen aloite saavuttaisi yli 50 000 nimeä, on se n. 1% suomalaisista. Kansanedustajista kannabiksen laillistamista ajaisivat korkeintaan Vasemmistoliitto ja Vihreät. Muilla puolueilla tuskin olisi yhtäkään kannattajaa. Yhdyn jo esitettyyn väitteeseen: “Kansalaisaloite ei toimi.”

Otan osaa suruunne.

Mä luin jostain lehdest joskus artikkelin, jossa joku huumepolliisin tyyppi sanoi, että todennäköisesti jossakin vaihees, eikä välttämäti kovin kaukaisessa tulevaisuudessa, kannabis tullaan laillistamaan (noh, laillistaminen on vähän epämääräistä, mitä kaikkea se sisältää: käyttö dekriminalisoidaan; entä myynti, otetaanko valtion hallintaan, voiks Alkosta ostella, jossei alkoholi maita, no tuskinpa sitä kuitenkaan… :confused: ). Ulkomail asuva tuttu kun kävi Suomes, ihmetteli, kun jonkin ostoskeskuksen oven lähel sauhuteltiin kannabista. Lähistöl oli poliiseja. Eivät viittineet (?) puuuttua asiaan millään tavoin. Kamua hintsusti nauratti, että ei meillä vaa…k.o.maas on ankarat rangaistukset, eivätkä varovaisimmat uskalla kuljetella mukanaan edes omaan käyttöön varattua määrää, jos pitkiä matkoja matkustavat maan sisäl… :confused: .