opiaattikutina?

Mistä johtuu opiaattikutina ? Tieteellistä faktaa kehiin kiitos

Jotain pintaverenkiertoon liittyvää, muistelisin. En jaksa tarkistaa.

Kutina johtuu siitä että opiaatit vapauttavat histamiinia elimistössä, vähän samaan tapaan kuin allergisessa reaktiossa tapahtuu. Ilmiö ei ole yhtä voimakas kaikilla opioideilla, esim. fentanyylillä se on vähäisempi kuin morfiinilla tai kodeiinilla. Kutinaa voi estää ottamalla antihistamiineja ennen opiaattiannosta.

Liittyykö tuo opparikutinan voimakkuus siis siihen, kuinka puhdas opiaatti on kyseessä? Morfiini tai kodeiini ovat käsittääkseni nimenomaan opiaatteja, kun taas esim. fentanyyli(hyi hyi, minkä sanan kirjoitin :laughing: ) on opioidi, eli pidemmälle jalostetumpaa/synteettisempää tavaraa :question: . Omalla kohdallani olen kyllä huomannut, että se tuntuu olevan tyystin arpapeliä, kuinka voimakkaina minkäkin opiaatin/opioidin haittavaikutukset(esim. kutina tai ummetus) milloinkin tulevat :unamused: . Annoksella ja vahvuudella ei tunnu siis olevan hirvittävästi tekemistä asian kanssa :astonished: .

Mulla jalassa jokin ihme ihottuma jonka sain keväällä jonkin ötökän pistosta ja kutisee niin raavin öisin niin ei pääse paranemaan mutta jos otan pari teemua ja pamia niin eipä kutise yhtään.