Onnellista Uutta Vuotta!

Teetkö uudenvuodenlupauksia? Mitä toivot? Mitä olet päättänyt? Minkä eteen työskentelet?
Minkä haluat hyvästellä menneen vuoden lumina (vaikka niitä ei täällä etelässä juurikaan nähty)?

Omalla kohdallani oli ehkä rankin vuosi raitistumisen jälkeen ja sen myötä nousi monta ’vanhaa’ asiaa uudelleen käsiteltäväksi. Itsestäänselvyyksiä ei ole – ei rakkaus, raittius, henkinen tasapaino eikä terveys. Tässä hengessä hyvästelen - kaikella rakkaudella - vuoden 2011 Aerosmithin biisillä – Kiss Your Past Goodbye: youtube.com/watch?v=oRuvu5xe … re=related

Alotin oman uudenvuodenketjun samaan aikaan enkä huomannut tätä, mutta lupaan tulevana vuotena olla parempi ihminen kuin menneenä vuotena, huolehtia ittestäni ja muistakin, ja siinä sivussa saada vielä yhden ammattitutkinnon pakettiin.

Siinähän sitä tähtäintä. :slight_smile:

Kaikille meille ja erityisesti uusille lopettajille haluan toivottaa oikein paljon rohkeutta, että uskallamme päästää irti tutusta ja turvallisesta.
Toivotan avointa ja uteliasta mieltä uuden etsintään.
Toivotan myös kärsivällisyyttä sen edessä, että uutta opetellessa kukaan ei ole seppä syntyessään. Mitä kukakin löytää, sitä ei voi tietää, mutta sitä voi jakaa vaikkapa täällä plinkissä.
On niin hienoa lukea jokaisesta onnistumisesta, ilosta, uudesta elämästä, epäuskoisuuden vaihtumisesta uskoon. Uskoon itseensä, elämään, Jumalaan, mahdollisuuksiin, ihmeisiin, huomiseen, toisiin ihmisiin, mihin kelläkin.
Raitistumisen prosessi ei ole aina ihan huoleton ja suruton. Kaikilla tunteilla on tarkoituksensa ja tehtävänsä, huonoja tunteita ei ole. Ne kuljettavat meitä sitä kohti, mihin meidän täytyy mennä.
Toivon jokaiselle kohti menevää uutta vuotta, kohti sitä mitä kukin pidämme tärkeänä.
Menneestä vuodesta ja seurastanne kiitollisena, B. :stuck_out_tongue:

Hei,
Mietin tuota asiaa juuri äsken. Aion lopettaa elämän pelkäämisen. Tuure Kilpeläisen sanoin.

youtube.com/watch?v=2hQYtXsQ … re=related

Onnellista ja raitista uutta vuotta kaikille tasapuolisesti :smiley: :smiley: :smiley:

Hyvää uutta vuotta minultakin. Näitä lupauksia on listalla vähänlaisesti. Välillä aina tuntuu, että pitäisi tulla paremmaksi, mutta minkähänlainen se hyvä sitten mahtaa oikein olla - en tiedä. :laughing:

Hyvää ja onnellista uutta vuotta teille kaikille toivotan minäkin.

En nyt juuri mitään lupaa, elellä yritän sovinnossa itseni ja muidenkin kanssa.

Toivomuksia?

Ei paljon, ei ole huutavaa puutetta mistään. Jospa näinkin pysyisi…
Tuota toivoi myös runoilija Eila Kivikk’aho joskus 1950-luvun alussa.
Runo on usein mielessäni ja hiukan tekijänoikeuksia uhmaten upotin sen samaan kuvaan oman onnellisen elämäni kanssa. (tätä tämä parhaimmillaan on. Mökin lämpimässä kuivumassa puhdasta flanellipaitaa ja kraappahousua, jalkarättiä ja farmarihousua… eikä kiirettä minnekään.)

Kaunis runo, kiitos että jaoit sen.

Olen usein tässä uuden vuoden kynnyksellä hakenut itselleni ‘helmen’ tai pikemminkin teeman seuraavalle vuodelle. Joskus se on ollut päivänselvä, tullut ikäänkuin itsestään, joskus olen sitä hakenut kirjoista, selannut hetken kunnes se on ‘hypännyt silmille’. Kävelin äsken kirjahyllylle hakemaan ‘The law of Attraction’ -nimistä kirjaa, mutta de Mellon ‘Havahtuminen’ putosi syliini. Sivu aukesi, ja siellä se oli - vuoden 2012 teemani :slight_smile:

De Mello siteeraa Krishnamurtia: ‘Sen päivän jälkeen kun opetat lapselle linnun nimen, hän ei näe lintua enää koskaan’. Sitten hän jatkaa: [i]Miten totta se onkaan! Kun lapsi näkee ensimmäisen kerran tuon untuvaisen, elävän ja liikkuvan olennon, sanotte hänelle ‘varpunen’. Ja seuraavana päivänä lapsi näkee toisen samanlaisen untuvaisen, elävän ja liikkuvan olennon, ja sanoo: ‘Varpusia, olen nähnyt niitä ennenkin. Olen kyllästynyt varpusiin’.

Kun ette katso asioita käsitteidenne läpi, ette kyllästy koskaan.
[/i]