Olisko jo aika keskisttyä askeliin ja AA:han

Tätä palstaa on paljon käytetty turhaan riitelyyn. Juomisen puolustajat ja “kohtuun ihailijat” yrittävät ivata kahtatoista aselta jotka ovat ainoa oikea raittiuden lähde alkoholistiksille.

Olisiko jo aika lopettaa se riitely ja alkaa täällä keskustelemaan askelista, miten ne ovat omalla kohdalla , mikä on oma stoorini jonka haluan tulokkaille tueksi kertoa (netissä kaikkea kertomatta koska olemme julkisessa tilassa ei ryhmässä!

ja opastaa toista ymmärtämään AA:n askelten ja perinteiden sisältö.

Siis riitakirjoitukset ja AA:n arvostelut pois, ei niitä vertaistukipalstalla tarvita. Sopivat muille sivuille muut opit.

Vain perustavat asiat ovat tärkeitä:
täässä yksi:kun olet AA_ryhmän löytänyt ja sinut on siellä tulokkaana otyettu vastaan, kaksi ensimmäistä askelta olet ymmärtänyt ja sisäistänyt, olet tässä;
Kolmas askel: Päätimme kääntää tahtomme ja elämämme Jumalan huomaan - sellaisena kuin Hänet käsitimme.
(Step Three: Made a decision to turn our will and our lives over to the care of God as we understood Him. )

“Tuo ruumis ja mieli seuraa” Tämä oli AA:n kansanviisauden alkuajan osanen, mitä ohjelmassa vanhemmat saattoivat uusille aloittajille. Se oli yksinkertainen tapa välittää syvempi totuus, että tämä on toiminnan ohjelma. Askeleet kolmannesta kahteentoista ovat toiminta-askelia suunniteltu tuomaan, mitä Carl Jung kutsui “muuttumiskokemukseksi” tai “hengelliseksi heräämiseksi”. Tämä muutos addiktin mielessä on oltava tarpeeksi voimakas voittaakseen riippuvuuden. Tee tarpeeksi kova toimenpide ja pian mieli tulee muuttumaan. Murehdi sitä, ajattele sitä, puhu siitä ja hyvin todennäköisesti tulet jäämään muuttumattomaksi.
Uusi historiallisen tiedon aalto AA:n synnystä Oxford-ryhmästä on opettamassa meille vain, kuinka nopeasti ihmiset kävivät askeleet läpi, kun AA ensin alkoi. Ensimmäinen ja toinen askel eivät itse asiassa vaadi mitään toimintaa. Ne vaativat vain yksinkertaisia myönnytyksiä muutamiin kysymyksiin, mutta ellei tulokas voi näihin kysymyksiin vastata myöntävästi, hänellä ei tule olemaan mitään menestystä jäljellä olevissa askelissa.
Oletko voimaton alkoholiin tai huumeisiin nähden?
Tämä tarkoittaa heti kun aloitat käyttämisen, laukaiseeko juomisesi himon, joka aiheuttaa sen, että juot enemmän kuin tarkoitit?
Jos vastaus on kyllä, silloin olet suorittanut valmiiksi ensimmäisen askeleen ensimmäisen puolikkaan.
Onko elämäsi tullut hallitsemattomaksi?
Tämä tarkoittaa, kun olet yrittänyt lopettaa, oletko ollut kykenemätön “pysymään lopettaneena”?
Jos vastasit ”ei”, he luultavasti suosittelisivat , että yrität jotakin enemmän kontrolloitua juomista. He tekisivät tämän, koska he olisivat vakuuttuneita, että he eivät voisi olla avuksi ennen kuin olisit vakuuttunut ensimmäisen askeleen totuudesta ja seurauksena olevasta TOIVOTTOMUUDESTA, jota sellainen myöntäminen hyvin loogisesti kuvaa. Jos vastaus on ”kyllä”, olet suorittanut askeleen toisen puoliskon.
Toisen askeleen kysymyksellä on tekemistä uskon tai vieläpä halukkuuden uskoa mahdollisen itseäsi suuremman voiman olemassaolon kanssa.
Uskotko – tai oletko halukas uskomaan – että on itseäsi suurempi voima ja että tämä voima voisi varustaa sinut viisaudella olla ottamatta sitä ensimmäistä ryyppyä?
Vastaa “ei” ja ei ole hyötyä jatkaa. Et voi mennä kolmanteen askeleeseen, ellet ole suorittanut loppuun toista askelta. Kun he puhuivat Voimasta, he eivät puhuneet ovenkahvasta, hehkulampusta eikä edes AA-ryhmästä. He puhuivat jumalakäsitteestä. Välttämättä se ei ollut heidän jumalakäsitteensä. Jokainen käsite, joka salli sinun vastaavan “kyllä” toisen askeleen kysymykseen, olisi riittävä, jotta voisit sitten aloittaa ottamaan toiminta-askeleet. Jälleen, sillä ei ollut paljon väliä, mikä käsitteesi oli, niin kauan kuin Voima et ollut sinä!. Kun kerran olet vastannut “kyllä”, olet silloin valmis kolmannen askeleen toimintaan.
Toiminta on päätöksen tekemistä, ei vain omassa päässäsi, vaan päätöstä toisen henkilön läsnä ollessa.
Muutamat ehdotukset, joihin saattaa sisältyä:
▲ Etsi henkilö tai pieni ryhmä henkilöitä, joiden kanssa voisit ottaa tämän askeleen.
▲ Kysy, jos he kuuntelisivat kolmannen askeleesi – se veisi vain pienen hetken. Kuten Iso Kirja sanoo, ”Olemme havainneet, että tämä hengellinen askel on hyvä ottaa jonkun ymmärtävän ihmisen seurassa…” Sanamuoto oli tietysti melko valinnainen niin kauan kuin ilmaisimme ajatuksen, tuoden sen julki ilman varausta.