Olenko jotenkin poikkeus?

Toukokuussa päätin 10 vuoden raittiuden jälkeen kokeilla ensimmäistä kertaa elämässäni subutexia koska elämäni oli mennyt aivan päin helvettiä. Otin asioista selvää ja lopulta sitten informaatio johti siihen että otin ensimmäiset 0.2mg nokat.

Tuli hyvä olo.

Tuon toukokuisen päin jälkeen olen ostellut koko kesän subutexiä ja nokitellut sitä. Nyt kaksi viimeistä nokittelua perjantaina ja lauantaina on mennyt niin että olen vetänyt koko 8mg tabun huiviin eikä siitä ole tullut kummoisempaa olotilaa.

Näin ne vaan nousi toleranssit 96kg miehellä niin ettei koko subusta ole enää mitään viihdettä. Mäntähommiin en ala.

Ajattelin nyt sitte lopettaa tämä kesän kestäneen subukuurini. Ostin kaapin täyteen rauhoittavia lääkkeitä. Mitäköhän muuta pitäs olla jotta ei pää hajoa.

Nuorena vedin kaikkea mitä käsiini sain vuosikausia ja lopetin ilman apua kaiken silloin niin tämänkin nyt aattelin lopettaa ilman apua. Vinkkejä otetaan vastaan.

Ja niin tosiaankin, onko jotenkin poikkeuksellista että toleranssi subutexiin nousee yhdessä kesässä niin ettei yhdestä napista ole enää mitään iloa?

PS. voiko kodeiinia käyttää jos eilen on käyttänyt subutexiä 8mg?

^ Moi.

Et ole poikkeus. Toleranssi bupreen nousee yleensä hyvinkin nopeaan, jos siitä oloja meinaa repiä. Kipu- ja korvaushoitolääkkeenä se toki toimii samalla, sopivalle tasolle titratulla annoksella ilman merkittävää toleranssin nousua, mikäli tilanne muuten esim. juuri kivun osalta on stabiili, mutta eipä noissa tapauksissa lääkityksestä pidemmän päälle päihdykään lainkaan, kuten ei ole tarkoituskaan. Oloja hakiessa kattovaikutus tulee vastaan yleensä paljon alemmilla annoksilla, kuin mikä se korvaushoidon virallinen kattoannos on(Oliko se nyt 28 mg/vrk.) ja siinä vaiheessa alkaa ollakin turhaa yrittää hakea oloja esim. tuplaamalla se Kasipallo. Se olisi vain rahan ja bupren tuhlausta. Hyvä, ettet mäntähommia harkinnut, koska eipä sekään tuohon tilanteeseen mitään muutosta lopulta tuo, mikäli olet saavuttanut sen pisteen, että bupre toimii enää ainoastaan ns. ylläpitona.

Benzojen lisäksi ihan peruskipulääkkeitä, eli Buranaa, Panadolia ja sen sellaisia on hyvä olla kolotuksiin, sekä toki Imodiumia ripuliin ja näitähän saa ilman respaa. Kai sitä kaikenlaista jeesaavaa PKV-lääkitystäkin löytyy, mutta ehkei niistä kannata tehdä itselleen uutta ongelmaa, sikäli kun lopettaminen ja raittius on tavoitteena. Neuvoksi antaisin sen, että oma halu lopettaa, siksi, että haluaa lopettaa(Ei siis minkään ulkoisen pakotteen tai lieveilmiöihin kyllästymisen vuoksi) on se avain onnistumiseen ja korvien välistä ja asenteesta tuo(kin) homma lopulta riippuu täysin.

Kodeiinia voi ottaa bupren päälle, ts. ei se vaarallista ole, mutta voipi mennä tyystin hukkaan, jos sitä jo seuraavana päivänä ottaa. Buprella on niin hiton pitkä puoliintumisaika, että luultavasti blokkaa kodeiinin vielä tuossa vaiheessa, vaikkei se enää “tuntuisi missään”.

Tsemppiä.

Kiitos vastauksesta. Halu lopettaa tulee ihan siitä, etten hyödy huvittelutarkoituksessa enää lainkaan bupresta joten sen jatkaminen on tarpeetonta. Olen itsenäisesti ilman a-klinikan apua lopettanut pitkäaikaisen metamfetamiinin ja kannabiksen käytön joten uskon että onnistun tässäkin tilanteessa pysymään “vahvana” ja käymään läpi ne vieroitusoireet jotka olen käyttöni takia ansainnut. Eniten tässä ehkä harmittaa että 10 vuoden raitis putki päättyi kun yksityiselämään tuli ikävä trauma. Addikti on aina addikti ja taas se nähtiin että aineisiin turvautuu heikompimieliset kun elämä potkii päähän.

Hei! Kuinka sujuu vieroittautuminen?

Toleranssien nousu on yksilöllistä, mutta kuten aiempi kirjoittaja jo totesikin: et ole mitenkään poikkeuksellinen sen suhteen.

Buprenorfiinin vieroitusoireet voivat muuten kestää jopa viikkoja (!). Varaudu henkisesti siihen. Oireet eivät ehkä ole onneksi katastrofaalisen rajut, mutta varmasti viboja tullee.

Hyviä ideoita:

  • hyvää ruokaa ja juomaa kaapit täynnä
  • miellyttävää tekemistä, mikä vie huomion pois olotilasta
  • kylmägeelejä, särkylääkkeitä, kipugeelejä pahimpiin kolotuksiin
  • ripulilääkkeet ja ehkä flunssa-nenäsuihkeet voivat auttaa
  • lääkärin reseptin kautta hankittuna beetasalpaajat (Propral) voivat auttaa, jos meinaa sydämen syke tai verenpaineet nousta liiaksi

Huonoja ideoita:

  • kodeiini metaboloituu jossain määrin morfiiniksi (eli opioideja ovat). Oma henkilökohtainen metabolia vaikuttaa siihen, saako apua vieroitusoireisiin; luultavasti ainakin vähän saa. Ongelma: tavallaan tuo ylläpitää opioidiriippuvuutta ja voi jossain määrin pitkittää vieroituksen kestoa. Käytä siis hyvin harkiten eikä mielellään ollenkaan.
  • resepti-PKV lääkkeiden käyttö ilman lääkärin ohjeistusta (riski: ojasta allikkoon; yhdestä riippuvuudesta toiseen).
  • palaaminen subun käyttöön edes pienenä annoksena (riski: vieroitus kestää ja kestää ja kestää tai pahimmillaan paluu entiseen)

Sinulla on kokemusta omatoimisesta vieroittautumisesta ja tiedät kuviot. Uskon että pääset tästäkin eroon. Ei kuitenkaan ole huono idea olla tarvittaessa yhteydessä vaikkapa paikalliseen A-klinikkaan, jos tuntuu että homma onkin tällä kertaa poikkeuksellisen hankalaa.

Tsemppiä!

Vinkiksi voisin lisätä vielä lääkärin reseptillä Sirdaludin. Painopeitosta (nukkumiseen, n.10% painostasi) ja piikkimatosta (kolotuksiin) voi olla kenties myös hyötyä. Myös saunominen tai kylmät suihkut voivat auttaa mikäli koet niistä enemmän hyötyä kuin haittaa sekä meditointi. Ja muista käyttää tulehduskipulääkkeiden kanssa mahansuojalääkkeitä ettei kuolema korjaa.