Oikeus myllyhoitoon kansalaisoikeudeksi!

Valtiomme alkoholituloksi on arvioitu n. 1 Mrd, jonka suuruiseksi myös alkoholin haitat arvioidaan. (Kustannus-hyöty analyysiin tai kustannuslaskentaan yhtään perehtyneet tietävät, ettei kulunkipuolen arvioita voida luotettavsti tehdä; esim. ei ole mitään sääntöjä sille, kuinka hallinnon kustannukset tulisi jakaa). Maamme työväestön (15-64 -vuotiaiden) suurimmaksi kuolinsyyksi on esitetty alkoholi. Väitänkin em. perusteella, että maamme alkoholiongelmiin on esitettävä voimakasta hoitoonohjausta ja hoitoon kannustamista:

A. Hoitoonohjaus; maassamme on ollut liikaa päihdeongelmaisia näkyvilläkin paikoilla (esim. Bror Wahlroos, Risto Kuisma, Ahti Karjalainen, Antero Kekkonen). Työlliset päihdeongelmaiset tulee saattaa pakkohoitoon- se on yksilön ja kansakunnan etu! Itsepäisimmille juopoille - joilla on jotain menetettävää kuten ura/perhe - vain pakkohoito toimii.
B. Omaehtoinen kuntoutus; yrittäjille/vähäosaisille (esim. pitkäaikaistyöttömät tai pieneläkeläiäiset) tulee kustantaa valtion toimesta myllyhoito sitä haluaville.

1.Näin yhteiskuntamme vähäosaiset, joille Jeesuksen mielestä Taivas kuuluu saisivat jo maan päällä pienen siivun heille Jumalan sanan mukaan kuuluvasta 99,9999% taivasosuudesta tosin kuin paskoille työllisille ja suureläkeläisille! Vasemmistoateistiset poliitikot helvetissä palakoot!
2. Raittiutta ja juoppoutta voidaan ketterimmin tarkastella riesana ja virkistyksenä. (Esim. itseään toteuttavan ihmisen psykologisen sopimuksen tunteena [suuren työpaikan edut kuten optiot ja Bemarit] ja prosessi-ihmisyytenä [ns. järjestelmäihmisyys kuten apuhoitajuus tai siivoijaisuus). Kuntoutuskakso gouremttsason ruokailuineen vapaaehtoisuuspohjalta olisi suuri virkistys maamme vähäosaille ei-itseään toteuttaville ja ei-prosessi-ihmisille. Hyvän hoitojakson jälkeen (ei siis esim. surkean ruokailun Tuustaipaleen tai Tervalammen jälkeen) myös maamme vähäosaisen kansanosan edustajien olisi saatava edes hetkellisesti arvokkaan ihmisen tunnetta ja siten ehkä omavoimaista raittiutta!

Oikeus Myllyhoitoon liittyy kuitenkin kahteen asiaan:

  1. Paskat työlliset priorisoidaan muiden - ja arvokkaampien kuten Jeesus sanoisi - ihmiset edelle.
  2. Kunnan vasemmistoilaisuus: ylipalkatut paskat työllisammatit kuten sairaanhoitaja, opettaja tai paperimies ovat etuasemassa.

Seuraavissa vaaleissa meidän alkoholistien tuleekin muistaa se, että vain äänestämällä (ääri)oikeistolaista (multi)miljonääriä voimme vaikuttaa yhteiskuntamme suuntaan köyhien ja vähäosaisten auttamiseksi!

Tässä on vihdoinkin kannatettava ajatus Lasoarskalta. Nimenomaan Myllyhoito ja Minnesota-hoito voisivat todellakin olla kaikkia kansalaisia koskevia perusoikeuksia. Jokin karenssiaika yhden hoitokerran jälkeen toki voisi olla. Hoitoon hakeutuvista tuskin olisi ylitarjontaa tälläkään asetelmalla. Hoidon kustannukset /asiakas olisivat ehkä 30% kunnallista kuntoutusta korkeammmat, mutta siltikin investointi olisi kansantaloudellisesti erityisen tuottava. Hoitoa tarvitsevien alkoholiongelmaisten määrä tällä hetkellä on ehkä jopa 500 000 ihmistä. Näistä Myllhoito/Minnesota-hoito kiinnostaisi enintään 20000 ihmistä. Vuosittain uusia hoidon tarpeessa olijoita tulisi hieman laskutavasta riippuen 1000 - 10000 lisää. 500 hoitopakkaa riittäisi hoitamaan 5000 ihmistä vuodessa. Kustannus olisi tosiasiaassa vain 30 miljoonaa Euroa vuodessa. Valtiontaloudessa tämä olisi kovin pieni rahasumma - varsinkin hyötyihin verrattuna. Ajatelkaapa aivan oikeasti. Jos jokainen, joka oikeasti haluaisi lopettaa alkoholinkäytön pääsisi sen kummemmin selittelemättä kunnon hoitopaikkaan.

Hyvä idea joo, mutta saamme nykysin olla kiitollisia jos ylipäätään edes jonkinlainen sosiaali- ja terveydenhoito saadaan pysymään suomalaisten kansalaisoikeutena.
Minnesotia ja tännesotia kun f***ng hammaslääkäriinkin saa jonottaa Stadissa puoli vuotta.

Mutta siis: pääseehän niihin myllyhoitoyhdistyksen paikkoihin kuka tahansa, jolle se hoito soveltuu. Siis; sehän ON kansalaisoikeus. KELA vielä antaa maksusitoumuksia, kaupungit ostavat nuilta hoitoloilta ostopalveluita ja joillekin hoidon maksaa peräti työnantaja. Daaahhh, kyllä kelpaa!

Smokki- ja Sikarikin voi myydä vaikka pari golfmailaa, niin kyllä niillä jo pienet minnesotat irtois. :slight_smile:

Oikeesti vakaviin asioihin: eräs ryhmä mitkä oikeesti tarttee lisää apua, on huumeriippuvaiset, ja opiaattiriippuvaiset. Huumepuolen erikoistunutta asiantuntemusta on vähän, ja montako lääkkeetöntä (minnesota-malliin) vivahtavaa HUUMEhoitolaa Suomessa on?
Kisko, Kisko, ai niin ja sitten on vielä Kisko. Aijoo ja piti vielä mainita Kisko. :bulb:
Ihan helvetin monta!

Toinen hädänalainen ryhmä on päihdeäidit ja heidän lapsensa. Sulkemisuhan alla oli viime vuonna Ensi- ja Turvakotien päihdeyksiköt. :angry:

PS. By the way, minnesota-hoitoloiden lisäämisessä on se onkelma, että niihin ei riitä henkilökuntaa. Omakohtaisen päihdetaustan, toipumiskokemuksen JA ammatillisen pätevyyden (koulutuksen) omaava hoitohenkilöstö ja lääkärikunta ei sentään kasva puissa.