Nyt loppu pelaaminen ja aletaan elämään.

Morjens. Olen pitkään lukenut näitä keskusteluja ja nyt olisi aika myös itse lopettaa pelaaminen. Lopettamista olen kyllä yrittänyt aikaisemminkin tosissaan noin parikymmentä kertaa, mutta aina hyvän pelaamattomuus putken jälkeen sitä repsahtaa pikku panostuksella, kunnes jonkin ajan päästä panokset ovat pilvissä ja luottokorttilasku tapissa.

Hieman omasta historiasta pelaamisen maailmassa. Pelihommat alkoivat itselläni noin 20-vuotta sitten, ala-ikäisenä kioskien tulos- ja pitkäveto lapuilla. Alkuun pelaaminen oli viatonta hupia ja panokset pieniä. Noin parikymppisenä pelaamisessani alkoi olemaan jo näkyvillä jonkinlaisia addiktio-oireita, kun opiskelun sijaan saatoin käyttää pitkiä aikoja vetojen suunnitteluun ja otteluiden katsomiseen. Panostukset olivat kuitenkin siinä suhteessa maltillisia, että elämiseen jäi vielä rahaa.

Noh hommat lähtivät lapasesta noin viisi vuotta sitten, kun voitin vedonlyönnistä isohkon summan rahaa. Kyseiset rahat laitoin fiksuna miehenä säästöön, mutta silloin ollessani hyvä palkkaisessa työssä jäi rahaa laskujen jälkeen hyvin yli ja kaikki se raha meni pelaamiseen. Panokset nousivat pahimmillaan useisiin satoihin euroihin ja esimerkiksi tonnin päivä tappiot eivät tuntuneet missään. Toki niitä voittojakin joskus tuli. Jonkin ajan kuluttua lopetin kyseiset työt vaimon takia ja siirryin matalapalkkaisempaan työhön. Panokset kuitenkin pysyivät vielä korkeana. Viiden vuoden aikana olen kuitenkin ostanut talon ja elänyt ihan hyvää perus elämää, osittain tuon ison voiton takia. Totta on kuitenkin se, että nämä voitto summat on tullut jo pelattua useampaan kertaan vedonlyöntiin. Olen laskenut, että yhteensä olen hävinnyt vähintään 50k vedonlyöntiin.

Nyt tähän päivään. Olen nyt enemmän kuin koskaan lopettamassa tämän riesan ja pitkään palstaa lukeneena päätin myös itse tänne kirjoittaa, jotta voisin purkaa tätä vitutusta ja näin ollen myös ennalta-auttaa itseäni tässä tilassa. Hävisin toissa päivänä tiltissä 1000e vedonlyöntiin ja vituttaa helvetisti. Olin kesällä noin reilun kuukauden pelaamatta ja fiilis oli aivan loistava. Sitten taas repsahdin jossain vaiheessa ja taas on kaikki luottokorttilaskut tapissa. Luottokorttivelkaa on nyt 3500€. Pikavippejä en ole koskaan ottanut, mutta kaikki ylimääräinen raha menee turhuuteen. Olen aina kaikki laskut saanut myös maksettua, mutta tosiaan tuo kaikki ylimääräinen palkan jälkeen menee vedonlyöntiin ja tämän jälkeen sitten vingutetaan luottokortteja. Pitäisi keksiä joku uusi koukuttava harrastus. Olen sen tyyppinen ihminen, että uppoudun helposti erilaisiin harrasteisiin… :laughing:

Tosiaan nyt yksi pelaamaton päivä takana ja ihan huippu fiilikset. Eilen olin töissä tosi energinen ja ei tehnyt mieli edes pelata. Kokemuksella pahimmat niksat tulee itsellä siinä 3vkon kohdalla ja siitä pitäs päästä sitten jotenkin yli. En ole aikuisiällä ollut varmaan ikinä kuukautta pidempää pelaamatta, kun aina kompastun tossa 3-4vkon kohdilla :unamused:

Tänään on paha päivä. Illalla tulee paljon hyviä matseja ja näin jo unta niistä. Nyt jostaki pitäis kaivaa selkärankaa ja toivoa etten saa avattua jotenkin jotaki pelisivua. :open_mouth:

Terve Goofy,

Samanlaisia fiiliksiä täällä, kun sulla avausviestissä. Viikonlopun aikana tuli survottua melkein 4k vedonlyöntiin (luotolle totta kai) ja nyt miettii että mitä jos laittaisi vielä yhden panoksen sisään ja saisi tilannetta helpotettua. Ei se vaan niin mene, vaikka nyt osuisikin niin loppupeleissä kuoppaahan siinä tulisi kaivettua vaan entistä syemmäksi. Ne rahat menisivät taas takaisin moolokin kitaan. Jos nyt saisin itsekin laitettua stopin tälle, niin muutaman päivän päästä fiilikset olisivat jo paremmat. Itsellensä on helppo valehdella, aion laittaa vielä sen yhden vedon. Olen sairas.

Paljon tsemiä sulle, pidä pää kovana äläkä pelaa! Huomisesta alkaen yritän itse elää kuten sanon :sunglasses:

Vielä sen verran, että tuo otsikkosi osuu kyllä naulan kantaan. Kaiken tämän “analyyseihin”, otteluiden seuraamiseen (jotka ei kiinnostaisi ilman vetoja), kertoimien laskeskeluun yms yms käytetyn ajan olisi voinut käyttää niin monella tapaa paremmin. Valvottuja öitä, epäsäännöllisiä unirytmejä, v****maisia mielentiloja, jatkuvaa penninvenytystä kaikessa muussa paitsi pelaamisessa, and the list goes on… Kaikesta tästä p**kasta vielä maksaa itsensä kipeäksi. Joten otsikkoasi mukaillen, nyt aletaan elämään! Älä avaa sitä pelisivua ja pilaa kelpo starttia :wink:

Erittäin tuttua pohdiskelua ja asioiden järkeilyä. Voimia täältäkin vahvana pysymiseen, yhdessä me siihen pystytään. Vaikka itsellä pian 70 pelitöntä päivää niin yhä tulee pahoja hetkiä kun näkee etukäteen saletin matsin ja leikkii ajatuksella helposta voitosta…

Kyllä nuo vedonlyönnit on koukuttavia siinä missä nettikasinot tai pokeri. Vedonlyönti on ns. perinteinen tapa hoitaa itsensä konkurssiin ja moni on siinä onnistunut. Voittaminen on pienen marginaalin heiniä ja heilläkin se voittoprosentti / sijoitus on hyvin pieni. Olipa peli mikä tahansa, niin kun alkaa tulemaan kohtuutonta vahinko taloudelle, on selvä että asia on edennyt ongelmaksi/riippuvuudeksi ja silloin paras vaihtoehto on lopettaminen. Turha sitä on haaveilla, että pystyisi pelaamaan kohtuudella, jos on vuosikausia ottanut merkittävästi nokkiinsa.

Joo, varsinkaan peliriippuvaisen ei edes kannata unelmoida voittavasta vedonlyönnistä, koska meidän kärsivällisyys ei riitä tappioputkien (jotka ammattilaisillakin ovat joskus pitkiä) selättämiseen. Toisin sanoen parin tappion jälkeen pelihimoinen alkaa lyödä vetoja sen enemmän miettimättä. Lisäksi nykyaikana informaatiota on niin valtavasti saatavilla, että pelifirmat osaavat asettaa kertoimensa oikein. Pitää olla todella sisäpiirin tietoa, että pystyisi saamaan etua kerroinasettelussa. Ihan noiden ammattilaistenkin pelaaminen on vaikeutunut huomattavasti jostain 90-luvulta.