Nyt jo lääkkeet kuvioissa alkon lisäksi

Hei! Jos joku osaisi vähän auttaa… Alan olla tosi huolissani puolison alkoholikäyttäytymisestä.
Hän sai kaveriltaan joitain lääkkeitä, mitä oli kuulema käyttänyt alkoholin kera? Jotain rauhoittavia ja kipulääkkeitä?? Olimme puhelimessa ja hänen puhe sammalsi ja oli kuin puuroa. Jääkö lääkkeisiin “koukkuun” miten helposti? Muuttaako se persoonaa? Vuosikausia jatkunut ja pahentunut juominen on mielestäni jo jonkun verran muuttanut häntä. Selvänä ollessaan on aivan kuin joku toinen ihminen! Silloin hän sivuuttaa kaiken alkoholiin ja lääkkeisiin liittyvän puheen, “ei nyt pilata tätä / en nyt halua puhua siitä”, kun minä yritän rauhalliseen sävyyn puhua huolestani… (joo, olen jo oppinut, huutamalla ei asiat selviä…) nyt pelottaa että mikään ei enää auta :frowning:

Moikka,

en sanoisi että kerrasta jää koukkuun, mutta se rauhoittava ja hyvänolontunne voi olla erittäin koukuttava. Todennäköisesti sai rauhoittavina Opamoxeja/Oxamin lääkenimillä (oksatsepami vaikuttava aine) tai diapamia tai klonatsepamia.
Kaikki voimistavat toistensa (ko. lääkkeet + alko vaikutusta), joten arvaamattomat lopputulokset eivät ole kaukana.

Kiitti vastauksesta. Löysin miehen taskusta xanor ja tramal merkkisiä lääkkeitä :frowning:
Nyt kun mietin asiaa taaksepäin niin merkkejä käytöstä on ollut jo aiemmin esillä… Yö valvomiset, raajojen “vispaamiset”…? Mitä voisin tehdä? Pelottavaa.