Nopea ja tehokas kipulääke

Eli mikäköhän olisi hyvä kipulääke, kun kriteereinä olisi:

  • nopea vaikutteinen
  • riittävän tehokas
  • lyhyt vaikutusaika

… Varmaankin jokin opiaatti ja limakalvojen kautta annostelemalla. Joku fentanyyli, vai mikä olikaan. Voiko sitä ruiskuttaa jostain pullosta esim kielen alle tai lihakseen tökättynä ja saako reseptillä, tai edes mitään tämän kaltaista muuta?

Varmaan sinun pitäisi vähän tarkentaa minkä sorttiseen ja kuinka kovaan kipuun tarvitset lääkettä. Fentanyyli kannattanee unohtaa ellei nyt ole raajarikko tai syöpäpotilas.

No sellaiseen, että joutuu muutamaksi minuutiksi luhistumaan maahan lamaantuneena, mikä häviää sitten asteittain n.15minuutissa. Eli siis todella pistävä ja lyhyt.
Entäs morffiini? Mutta kiinostaisi tietää lähinnä, että onko jotain tälläisiä saatavilla.

No morfiini toimii mainiosti mutta puutuu kroppa pidemmäksikin aikaa.

[Poistettu kehoitus haitalliseen käyttötapaan -Toimitus]

Ei tollasta saa sanoo.

Lekurille siitä. Tuollainen ‘lamaantuminen/luhistuminen 15minuutiksi’ ei ole ihan normaalia kipua. Taustalla varmastikin jotain muuta vakavampaa joka vaatii tarkempaa tutkimusta.

Nitro

Sirdalud kuulostaa tosiaan joo hyvältä ensiavulta. Pitäisi käydä tosiaan lekurilla, mutta on hyvä ensin suunitella hieman.

Onkohan sellaisia samankaltaisia lihaspistimiä saatavilla, mitä käytettiin esimerkiksi elokuvassa PII. Aika karmiva leffa oli se, tyypillä tuntui olevan aika kova migreeni tai joku muu, ja yhdessä vaiheessa ne annostelut meni aika hurjan näkösiksi :neutral_face:

Setäni kuoli syöpään äskettäin ja hän sai erittäin koviin kipuihinsa fentanyylia, joka myös auttoi. Olisi hyvä, ettei ko. lääkettä käytettäisi vääriin tarkoituksiin, jotta sitä oikeasti tarvitsevat saisivat suht helposti lääkkeensä. He eivät nimittäin aina sitä saa väärinkäytösten pelossa.

kodeiini vaikuttaa nopeasti.

No eipä kerro paljoa ongelmastasi… Näihin kommentteihin sen verran että opioidit eivät auta kaikkeen kipuun, ja luulenpa että juuri tuollaiseen kohtaustyyppiseen ne eivät ainakaan auta. Kipua on monenlaista, ja jokaiseen kiputyyppiin on omat sopivat aineensa. Kaikkiin ei kyllä meinaa millään löytyä sopivaa hoitokeinoa, valitettavasti… Mutta mitäpä sinä täällä näitä kyselet, mene lääkäriin siitä.

Hmmm,taitaa olla jotain todella vakavaa…aivokasvain,syöpä,äkkiä lääkäriin mene,voi vaatia leikkauksia yms. toimenpiteitä.

Hei.

Kannattaa tosiaankin mennä lääkärin luokse jos on tuollaisia oireita.

Mikä on teidän mielestä paras apteekkilääke jonka saa ilman reseptiä krapulaiseen kamalaan päänsärkyyn. Minulla on joskus sellainen että meinaa pää ihan haljeta tai tuntuu siltä että aivot olisi kovettuneet otsasta ja tulleet teräviksi. Vihloo ja ne tuntuu tulevan kallosta ulos.

T:Tulkku

burana

Hei

Minusta burana ei ole hyvä. Se auttaa paremmin jos sen puree murskaksi mutta silloin se maistuu ihan kauhealta.

T:Tulkku

Keskikalja, paitsi en o varma saako apteekista.

Edit: öpöpöö

Tuollaiseen edellä mainittuun lyhytkestoiseen kipuun voisi ilokaasu olla helpotus. Vähän hankalaa tietysti ruveta mukanaan raahaamaan tarvittavia aparaatteja.

kunnon hasa paukut :wink:

Minusta burana ja sen rinnakkaisvalmisteet toimivat hyvin päänsärkyyn myös krapulaiseen - itse saatan tarvita kaksi 400mg nappia. Paremmin on toiminut apteekin itsehoitovalmisteista kuin Ketorin tai Panadol.