Nalmefeeni, kidutusta alkoholisteille?

iltalehti.fi/terveys/2011010 … 5_tr.shtml

Toisin kuin nykyisillä lääkkeillä tavoitteena ei ole juomisen lopettaminen vaan raskaan alkoholinkäytön rajoittaminen. (COLOURBOX.COM)
TUTUSTU

Testaa alkoholinkäyttösi Juomatapatestillä!

Lääkekehitysyritys Biotie Therapies kertoo, että yhtiön kehittämä alkoholismilääke on viittä vaille myyntilupaa. Kaksi kolmannen vaiheen kliinistä tutkimusta on valmistunut. Jäljellä on enää yksi tutkimus.

Jos viimeinen tutkimus on menestyksellinen, Biotien tanskalainen lisenssikumppani H. Lundbeck aikoo hakea lääkkeelle myyntilupaa Euroopan unioniin. Biotie arvioi, että myyntilupaa voitaisiin hakea jo tämän vuoden jälkipuoliskolla.

Uutinen lähetti Biotien osakkeen rakettimaiseen nousuun Helsingin pörssissä. Puolenpäivän jälkeen osakkeen arvo oli noussut 50 prosenttia torstain päätöslukemastaan.

Biotien kehittämä lääke on nimeltään nalmefeeni. Sen tarkoituksena on hillitä juomisen himoa. Toisin kuin nykyisillä lääkkeillä tavoitteena ei ole juomisen lopettaminen vaan raskaan alkoholinkäytön rajoittaminen.

Biotien mukaan potilaiden halukkuus aloittaa hoito lisääntyy, jos täysraittius ei ole ainoa vaihtoehto.

STT


Tällähän se alkoholistin pinna kiristyy ja lopulta katkeaa! Kuolemaa kaupan alkoholisteille!

Pelottavaa rahastamista henkisesti sairaan ihmisen kustannuksella. Mietityttää, että kuinka tuollainen lääke voi edes toimia. Koska alkoholinkäyttö kiihdyttää dopamiiniradan toimintaa, periaatteessa lääkkeen tulisi lamaannuttaa tuon radan toiminta. Dopamiinia vapautuu accumbens-tumakkeessa. Tumaketta pidetään aivojen mielihyvä- ja motivaatiokeskuksena. Tuskinpa kyse on siis “lobotomialääkkestä”, jossa lamaannutetaan mielihyväkeskus ja saall kyky nauttia myös mm. ruuasta ja seksistä ??? Jos lääkkeen teho perustuu taas sille, että liian suuri määrä alkoholia aiheuttaa pahoinvointia, ei kyseessä ole mikään LÄÄKE. Täytyypä kopioida tähän KH:n lainaus, joka sopii mietittäväksi myös tässä yhteydessä.

Mahtavaa :slight_smile:

Todella hienoa kun löytyy alkoholismin hoitoon jotain uutta.
Kirjoittajallakaan kolmen pilkkunsa lisäksi ei ole tarjota yhtään toimivaa ratkaisua omien luulojensa ja uskomuksiensa tueksi. Löytyy vain kovat ennakkoluulot ja hörhöily tulokasparkojen surkeudesta sanojen lisäksi.

Aikusten oikeesti ) miettikää ny vähän . Sattuman siivellä ollaan raittiina , tietämättä miks. Sit aletaan keräämään omien luulojemme varaan hoito-ohjelmaa hörhökumppaniemme tuella. Nämä viritykset eivät kestä mitään lähempää tutkimusta , siis ei mitään. Suulla suurella vaan vakuutetaan et "hoito toimii " :neutral_face:
Jos toimis , ei tarvis vakuutella vaan näkyisihän Se ??
Syöpäänkin on löytynyt parantavia hoitoja, vaikka poppismiehet kui haukkuu ja väittää koivuklapeista saadun tuhkan parantavan aidsista lähtien kaik kansakunan vaivat.

Luulettako te todella lääketieteen polkevan kanssanne paikoillaan , palaten aina jonkin jo ammoin kirjoitetun isonkirjan viisauksiin . Ei perhana vieköön . Mailma kehitty eikä lobotomiaakaan enään käytetä sattumanvaraisesti .

Terveisin Kanthoona :smiley:

Kuivahikka jo aloitti tästä ketjun viewtopic.php?f=42&t=25484

Kovin surullinen on lääketieteen tila. Erityisesti etiikan ja moraalin näkökulmasta. Malariastakin on julkaistu 719 000 tieteellistä artikkelia. Jokaisen hinta on 10 000€. Murto-osalla tuosta rahasta olisi saatua malariaverkot kehitysmaiden pienten lapsien sängyn päälle ja koko malariaongelma käytännössä poistettua.

Lääkärikunta kilpailee tieteellisten julkaisjen tekemisessä. Se on parempi ihminen, joka on kirjoittanut pisimmät jutut. Tilastomatematiikalla tutkitaan jos mitä oiretta. Aina löydetään 3% ihmisiä, jotka poikeavat keskiarvosta kahden normaalijakauman verran. (näinhän normaalijakauma on määriteltykin, mutta tätä ymmärrystä lääkärikunnalta ei vaadita. Riittää, kun syöttää tulokset tietokoneeseen ja katsoo, mille riville tietokone piirtää kaksi asterix-merkkiä.) Siitä saa julkaisun ja nimen uudelle sairaudelle. Sitten keitetään erilaisia kemikaaleja ja kas - löydetään lääke, joka tuohon sirauteen vaikuttaa tyhjää paremmin (ne maagiset kaksi asterix-merkkiä tietokoneen ruudulla!). Nyt on jo keksitty sairaus ja sen hoito. Hienojen teorioiden pohjalta sorkitaan ihmisen aivotoimintoja vähän samalla vastuuntunnolla, kuin ostos-TV:ssä kaupataan moottorin ihmeparannusöljyä. Kohta varmaan aletaan tutkia raittiuttakin. Sille annetaan nimeksi viinavihamielinen persoonallisuushäiriö. Varmasti löytyy joku PKV-lääke, joka siihenkin vaivaan auttaa.

Lääketiede ei ikävä kyllä polje aina edes paikoillaan, vaan menee välillä myös lujaa taaksepäin. Jos ihminen tienaa elantonsa pujottelemalla silikonitoppauksia naisten tisseihin, niin onko kyseessä lääkäri vai puoskari? Kun setästä tuntuu, että se on täti, niin käypähoito suosituksen mukaan leikataan munat pois. Eihän siinä mitään järkeä ole, mutta lääkärillä tuntipalkka juoksee.

Noinko On ?

Minä näen asiat toisin.
Malariaverkko ei ole lääketieteen juttu , vaan ostosteevee voisi kaupata niitä. Tai Martat jne,
Samoin ajatukseni kulkee näköongelmiin … Humppaparantajalta saat rummunpärinää , optikolta lasit, silmäkirurgi operoi . Nyt vain aseta tavoite mitä kohti pyrit yhteistyössä hoitavan tahon kanssa.
Optikko tietenkin myö laseja , humpuukimaisterit omia valmisteitaan, kirurgi omaa osaamistaan . Järjenkäyttö on sallittua silmäasioissakin. Kaihileikkaus on yksi parhaiten onnistuvista kirurgisista operaatioista , silti immeiset peloissaa maksavat optikoille hunajata saamatta asiaansa hoidettua. Näkö paranee uusilla laseilla mut se iän mukanaan tuoma samentuma ei lähde minnekkään ellei haukkumanne lääketiede olisi kehittänyt hoitoja.

Samoin etenee alkoholismin hoito . AA-lla oli aikansa ja paikkansa Se on pakko myöntää , siitä on lähdetty aivan samoin kuin Speden vilmin kolmekulmainen kärrynpyörä. Yks tömäys väheni kierroksella. Siitä päästiin renkaaseen ja jousitukseen jne, Nyt saadaan tasaisempaa kyytiä.

Samoin käy AA-lle , sinne joutaa kolmikulmaisen kärrynpyörän kanssa historiaan . Nykyaika antaa ajanmukaisen vastauksen myös alkoholiongelmaan ja jos eivät alkoholistit tarvitse AA:ta ei AA tarvitse alkoholisteja .

Terveisin Kanthoona :slight_smile:

Kerrohan nyt vielä, mikä se ajanmukainen vastaus on?

Minä olen varmaan sitten ihan huuhaa-tohtori, kun suosittelen viinan juomisesta luopumista. :laughing:

Kuvitellaanpa tulevaksi aika, jolloin lääketiede oikeasti löytää keinon mitätöidä alkoholismi, siis kehittää menetelmän riippuvuusmekanismin korjaamiseksi. Tällöin alkoholin hallittu käyttö tulisi mahdolliseksi kaikille, jotka sitä haluavat. Kuvitellaan vielä tuon ajan olevan sen verran lähellä tulevaisuudessa, että mekin päihdelinkkiläiset ehtisimme sen nähdä ja halutessamme kokeakin.

Moniko meistä aloittaisi alkoholinkäytön? Olisiko nykyinen “vapaus valita selvä elämä” edelleen riittävä motivaattori, kun tiedossa olisi että juomisesta ei seuraisikaan enää ongelmia?

Vai… Onko alkoholistista ylipäätään kuvitella tällaisia? :slight_smile:

–kh

Tuollainen jäi mieleen pyörimään:
“Mietittäessä lääkehoitoja alkoholismiin tai lääkeriippuvuuteen, olisi ainoa keino saada keskushermoston riippuvuusmekanismit purettua ja tähän tuskin löytyy mitään pilleriä apua tuomaan. Tällöin yksi tulevaisuuden ratkaisu voisi olla geenihoito. Voisiko kantasoluilla korjata keskushermoston riippuvuusmekanismit pois? Vastaus lienee selvä ei, sillä silloin puututtaisiin varmasti myös mekanismeihin, jotka liittyvät ihmisen omaan persoonallisuuteen kokea ja tuntea maailmaa.”

Kiva että lääketiede menee eteenpäin.
En pidä mahdottomana, että alkoholismiin jonain päivänä löytyy lääke, koska alkoholismissa on mitä ilmeisimmin kyse kehon tavallisuudesta poikkeavasta tavasta reagoida alkoholiin.
Tutkimukset vaan taidetaan tehdä niillä tavallisilla ihmisillä, suurkuluttajilla, joiden keho reagoi alkoholiin ns. normaalisti. Heillä nämä lääkkeet toki toimivat.

Uskon, että itsekin olisin vielä parikymmentä vuotta sitten tuntenut saavani väliaikaista apua esim. Naltrexonista, mutta kun sitä tarjottiin vaihtoehdoksi sairauden edettyä, se ei enää hillinnyt juomista. Juominen aiheutti jokatapauksessa pahan olon, oli vain pakonomaista toimintaa, ei asiaa muuttanut lääke, jonka piti tehdä juomisesta vähemmän mielekästä, koska se ei ollut alunalkaenkaan mielekästä, vaan pakonomaista.

Nämä ihmelääkkeet siis tappavat alkoholisteja, koska ne toimivat tavallisilla ihmisillä ja alkoholisti, jonka taudin kuvaan kuuluu sairautensa kieltäminen haluaa hurjasti uskoa niihin. Onhan se mukavampi vaihtoehto kuin raittius.
Voi olla, ettei alkoholismiin koskaan keksitä lääkettä. Kysymyksessä on senkaltainen fyysinen poikkeama, että voi olla kuten monessa allergiassa, ettei muuta lääkettä ole kuin oireiden aiheuttajan karttaminen.

Toisaalta voidaan miettiä, miksi lääkkeen keksiminen on niin tärkeää? En minä ainakaan nauti 2-3 kaljasta, vaan tavoite oli aina humala. Miksi siis haluaisin saada jotain, mikä ei koskaan ole ollut tavoitteeni.
Kysymyksessä on vääjäämättä ennenaikaiseen kuolemaan johtava sairaus, joten tässävaiheessa ei itselläni ole minkäänlaista motivaatiota ryhtyä lääkkeen koekäyttäjäksi. Tässävaiheessa elämääni tunnen, ettei viinalla ole ollut minulle mitään annettavaa.

Onhan tähänkin asti keksitty lääkkeitä, jotka toimivat ja auttavat tavallisillä ihmisillä. Päihderiippuvaisella monet niistä ovat kuitenkin päihdettä ja niiden käyttö (esim. monet rauhoittavat ja unilääkkeet) nopeuttaa päihderiippuvaisen pääsyä hiekkahoitoon ja on vain yksi päihde lisää. Siitä ne tietysti ovat mukavia, että ne ovat laillisia ja niistä saa vielä KELA-korvauksenkin, eli ovat edullisia, varsinkin laittomiin päihteisiin verrattuna.

S&S
Ajanmukainen hoito on tosiasioissa pitäytyminen .
Se “hoito” josta huolimatta sinä ja minä raitistuimme perustuu täysin arvailujen varaan jättäen sen suuren enemmistön samaa “hoitoa” hakeneista muiden hoidettaviksi.
Se satu jolla raitistuin on kuin joulupukki joka jättää suurimman osan lapsista ilman lahjoja. Nyt nämä lahjan saaneet sitten kilvan kehuu joulupukkiaan ainoaksi toimivaksi pukiksi maan päällä.

S&S tavoite sinullakin on hyvä , elää raittiina kun kerran viinan kanssa et pärjää.
Se on hyvä tavoite Sinulle niinkuin myös Minulle .
Mutta entäs niille jotka kuolevat viinaan siksi että juovat sitä liikaa eivätkä voi olla ileman.
AA ei anna mitään heille. Vaikka väität AA:n olevan vastaus alkoholiongelmaan. Samanlaisuutta on jenkkipastorin kommentti AIDSIN olevan lääke homouteen. Eli henki pois jos teköö mieli korruutella kaveria ahteriin.

AA ei kertakaikkiaan ole enää mikään vastaus . Se ei edes ole harmiton puoskarointitapahtuma vaan toiminta voi olla peräti vahingollista antaessaan tuhansille ja tuhansille luulon avusta jota on alkoholistien lähes mahdoton ottaa vastaan . Kysymyksessä on siis lääke joka tappaa enemmän kuin auttaa , vaikka se nielaistais vapaehtoiseti.
Oljekors joka kakea sihen tartuttaessa vois parhaiten kuvata koko liikettä.

t… Kanthoona

Kiva lukea tällainen kokemukseen pohjautuva asiakirjoitus. Kiitos!

Tuskinpa aloittaisin uudelleen. Juomiseni tarkoituksena on ollut aina humalatila ja tietääkseni mikään lääke ei estä kännisekoilua. :laughing: Muutenkin tässä on päästy niin mukavasti terveellisen elämän makuun, etten haluja myrkyttää itseäni humalajuomisella. Mutta entäpä jos lääke mahdollistaisi vain yhden tai kahden juomisen niin, ettei juomisen himo iske päälle…? Se voisi laajentaa sosiaalista kanssakäymistä. (Tai sitten ei, jos kaikki muut olisivat perseet olalla) Entä väsyisinkö muutamasta samalla tavoin kuin ennen? Silloin muutaman juomisessakaan ei olisi mitään ideaa.

Niinsanotuilla normi-immeisillä asiat hoituu ilman lääketiedettä.

Siis juovat viina sen verta kuin haluavat , kontrolli ei petä ja menevät aamusta töihin.
Sitten ollaan me jotka emme osaa ottaa joutumatta vaikeuksiin. Meille avuksi lääkettä kehitellään.
Allergia lääkkeitä kehitettään myös. Tilanteeseen jossa allergisoiva aine meinaa tappaa on kehitetty suojalääkkeitä jotka mahdollistavat turvallisen liikkumisen eri olosuhteissa. On myös huomattu siedätyksen olevan joissakin tapauksissa hyvä vaihtoehto , vaikka sairautta ei kokonaan pois saadakkaan.

Täysraittius on äkkiä ajateltuna paras, mut kaikki eivät pysty siihen ilmoittamastaan halusta huolimatta.
Ainakin minun lähimmäisen rakkaus soisi oikeanlaisen kohtelun sairaudesta huolimatta, enkä rajaisi alkoholisteja hoitojen ulkopuolelle vain siksi että koen itselleni täysraittiuden olevan se juttu joka kantaa .

t… Kanthoona

Mikäs sut nyt pehmitti?
“Ruoskan iskujen ajamina…” Joo, niinhän se mielipiteesi ennen oli?

Täytyy myötää, että itse pysähdyin miettimään hetkeksi. Tuo tulevaisuudenkuvitelma oli tapa testata, millaisella pohjalla raittiuteni seisoo. Onneksi huomasin, että tilanteeni ei muuttuisi nykyisestä mihinkään: juomista puoltavat näkökulmat ovat kaikki heppoisia ja päädyn aina lopulta siihen, ettei ihmisen tarvitse sekoittaa päätään edes sen annoksen-parin verran. Vaikka käyttäisi alkoholia niihin yleisimpiin juttuihin eli rentoutumiseen ja sosiaalisen kanssakäymisen helpottamiseen, huomaa että noihinkin on olemassa luonnonmenetelmiä.

Minusta kaikkein parasta on hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Esimerkiksi, stressaantuminen ja ujoilu oudoissa tilanteissa ovat osa ihmisluontoa! Ne eivät siis ole vikoja, joita pitäisi peitellä esim. alkoholilla, jotta ihminen voisi olla muiden silmissä jotenkin parempi. Mieluummin rakennan elämäni sellaiseksi, että vältän ylimääräistä stressiä ja harrastan sitä sosiaalista kanssakäymistä muiden kuin humalaisten parissa.

–kh

Kylläpä asetit haastavan kysymyksen. Aivan ensimmäisenä tulee mieleeni, että useammassakin tilanteessa olisin sen kuohuviinlasin tai punaviinilasin voinut ottaa. Aivan vilpittömän sosiaalisena tapana. Saman tien tulee mieleen lisää niitä “sosiaalisia”-tilanteita, johon lasi … tai parikin sopisi. Toisin sanoen ei - tuohon leikkin en ryhtysi koekaniiniksi, jos ilmankin kerran osaan olla. Tavllaan höpö-kysymys. “Aine joka poistaisi alkoholin haitat, mutta jättäisi hyödyt”. Aika tavalla pitäisi moiseen mainoslauseeseen luottaa. Ja mitähän sivuvaikutuksia tuolla aineella olisi. :confused:

Tieteiskirjan siitä voisi tehdä. Ikuinen onnellinen elämä - suoraan purkista. Tämähän on se ikuisen-elämän-puu, joka paratiissin vielä jäi kerubin vartioimana koskemattomaksi. Minkähän takia Jumala piti tärkeänä häätää ihmiset tuon luota pois?

Vapaaehtoista vankilaa käyttää jo moni selviytyäkseen oman päänsä syöttämistä valheista ja aina löytyy koekaniineja kutan myös lääkkeiden puolestapuhujia.
Olen tässä ihmetellyt miten psyykkiseen kipuun voikin olla noin paljon eri vaihtoehtoja ja koko ajan keksitään lisää? Onko lääketiede antanut tunnustusta väitteelle, että fyysinen kipu on psyykestä kiinni joten miksi turhaan hoitamaan pelkästään fysiikkaa lääkkeillä, eivätpähän tollot enää valittele, että koskee,koskee, kun mieli sanoo et vaikka koskee niin mitä sitten?

Vapaaehtoista vankilaa käyttää jo moni selviytyäkseen oman päänsä syöttämistä valheista ja aina löytyy koekaniineja kutan myös lääkkeiden puolestapuhujia.
Olen tässä ihmetellyt miten psyykkiseen kipuun voikin olla noin paljon eri vaihtoehtoja ja koko ajan keksitään lisää? Onko lääketiede antanut tunnustusta väitteelle, että fyysinen kipu on psyykestä kiinni joten miksi turhaan hoitamaan pelkästään fysiikkaa lääkkeillä, eivätpähän tollot enää valittele, että koskee,koskee, kun mieli sanoo et vaikka koskee niin mitä sitten?

Minä taasen :slight_smile:

Ymmärrän hyvin lääketehtaiden tutkimustyön tarpeen .
On haastetta ja mammonaa sille luvas joka edes yrittää jotain uutta auttaakseen alkoholisteja .
En ymmärrä näitä jotka tuomitsevat yritykset turhina, onko niin ettei edes kannata yrittää vaan ameriikan malliin lumppiot lattiaan ja rukoilemaan seurakuntiin tai soskuun mistä maksusitoomusta hoitoihin jotka ovat jo osoittaneet toimimattomuutensa. Siis annettais nykyisen menon jatkua missä jengiä kuolee ku pipua viinaan ja tarjotaan virkajeesusta avuksi. Kaikki me vähänkin asioista kiinnostuneet ollaan tajuttu nykymenon raadollisuuden, miks ihmeessä tuomitaan yritykset johkain muuhun.
Tuo mainittu uusi lääke toimiessaan saattaa pelastaa ihmishenkiä. Mitä teillä on sitä vastaan :neutral_face:
Nyt aitiopaikalla istuvana voin tuonkin lääkkeen menestys-menehdys tarinaa seurata.
Tähän mennes jakeluun tulleet valmisteet on osoittaneet toimimattomuutensa ja poistuneet markkinoilta. >Ainoastaan AA on jääräpäisesti jäänyt vakuuttamaan osaamistaan vaikka käytäntö on osoittanut koko jutun auttavan lumetta heikommin.

t… Kanthoona :sunglasses: