MOT 21.10. Veikkauksen sinivalkoinen satu

MOT avaa uutta tietoa Suomen marketeissa, huolto-asemilla, baareissa ja kioskeissa olevista Veikkauksen rahapeliautomaateista. Niiden merkitys on paljon suurempi kuin mitä yhtiö on julkisuuteen kertonut.

Täytyypä katsoa, kenen näkökulmasta kerrotaan: hyödynsaajien vai Veikkauksen peleistä velkaantuneiden ja jopa ulosotossa olevien näkökulmasta.

areena.yle.fi/1-4530623

Kyseissä ohjelmassa kävi selväksi, että peliautomaattien liikevaihto on 11 miljardia euroa. Veikkaus on ilmoittanut peliautomaattien osuudeksi vain voiton, joka oli siis 560 miljoonaa eruoa :smiley: Todellisuudessa rahapeliautomaatteja pelataan siis aivan älyttömästi ja ne on erittäin suuri ongelma.

Paffille tulee ensi vuoden alusta lähtien voimaan sääntö, että yksi pelaaja voi hävitä heille maksimissaan 30k/vuosi, siihen loppuu sen henkilön pelaamiset siltä vuodelta heti kun 30k tappiota tulee täyteen.

areena.yle.fi/1-4584723

Ei oma koira isäntää hauku.

Katsoin nämä vihdoin ja vähättelevä asenne Veikkaukselta herätti sellaset tuntemukset että saattoi verisuoni katketa päästä. Onneksi aihe on pinnalla, toivottavasti syntyy konkreettisia tekoja.