Miten vähentää kun se tekee niin hyvää

Viikko on näköjään se aika kun pystyn olla ilman. Varsinkin nyt korona aikana. Asun ensimmäistä kertaa vuosiin yksin ja vihaan iltoja ja öitä. Mikä tuolla rapisee? Mitä jos sitä ja tätä tapahtuu kun nukun?

Jatkuva yksin kotona istuminenkin syö sielua eikä paljoa pelasta vaikka kaveri parina päivänä viikossa istuu seurana. Ahdistaa!!

Pahaan oloon ei pidä juoda - kyllähän sen sinänsä tietää. Mutta kun jo yksi lasi helpottaa niin paljon; ei ahdistusta vaan rentoutusta. Ei pelkoa vaan rauhaa. Kiitollisuutta kun paha olo vähenee.

…Jos yksi lasi saa aikaan sen, kuinka ihana tunne onkaan seuraavan(+n) jälkeen?

Aamulla tietää, että ei tämä tervettä ole. Mutta miten kieltää itseltä jotain joka tekee niin hyvää?

Hei vaan Upoksissa

Toihan se on se ongelma, että miten kieltää itseltään asian josta saa helpotusta johonkin. Tai jos ei helpotusta , niin sitten ainakin keinotekoista mielialan nostamista ja/tai turruttamista. Itsessäni olen viime vuosina alkanut huomaamaan niin paljon alkoholin negatiivisia vaikutuksia, että on ruvennut tulee sellainen olo että ei tässä oikeen ole vaihtoehtoja ellei halua täysin rappiolle itseään päästää. Olen myös alkanut pelkäämään että saan jonkun vakavan alkoholista johtuvan sairauden jne… Kunto on huono ja ylipainoa kertynyt, haluan niistäkin eroon :angry: Muutenkin on ylipäätään ruvennut v*tuttamaan olla jonkun aineen orja :open_mouth: Mutta nämä nyt on vaan näitä mun omia motivaation lähteitä, sun täytyy tietysti löytää omasi.

Minäkin omasta puolestani kirjoittelen sellaista, että kun käyttää miltei päivittäin, niin elimistö ei välttämättä huomaa negatiivisia juttuja vaan tavallaan alkaa vaatia sitä. Mutta heti kun pitää pidempiä taukoja, viikkoja esimerkiksi (2 viikkoakin riittää) huomaa, että päätä kivistääkin seuraavana päivänä jos juo esim. 3-4 annosta kerralla. Se tuo sitä tervettä stoppia, että haluaa pitää jatkossakin pidemmän välin ennen kuin käyttää vaikka juhlan vuoksi.

On tärkeää saada sellainen hallinnantunne.

Normaalit suurkuluttajat, jotka eivät ole alkoholisteja, pystyvät kyllä hallitsemaan käyttöään näin halutessaan. Ehkä kannattaa pitää silmällä elämäntapoja, jotka joko tukevat raittiutta tai sitten vievät siltä pohjan kokonaan.

Aloittaa niistä päivien etapeista ja lähiviikoista ja muista hyvistä asioista. Siitä se lähtee.

Moi! Näitä yksin asumisen huonoja puolia on että sitä kerkee miettiä kaikenlaista. Ja alkoholi on hyvä iltojen ystävä ollut. Pitäs yrittää löytää joku toinen rentoutumiskeino kuin juominen.