Miten toipua läheisriippuvuudesta - uusi artikkeli julkaistu

Hei

Päihdelinkissä on julkaistu uusi artikkeli läheisriippuvuudesta. Artikkelin on kirjoittanut itsetuntemusohjaaja, kouluttaja Eevi Minkkinen.

Myöhemmin tänä vuonna julkaisemme myös läheisriippuvuuden tehtäväkirjan, jonka avulla voi työstää omia haasteitaan läheisriippuvuudessa. Tehtäväkirja on tallennettavissa OmaPäihdelinkkiin (rekisteröityneille).

Otamme mielellämme vastaan palauetta artikkelista, joko tässä ketjussa tai palautelomakkeen kautta.

Tästä artikkeliin: Miten toipua läheisriippuvuudesta?

Yst.terv. Plinkin tiimi

Hyvä!
Ongelmalle ei voi tehdä mitään, ennenkuin sen on tunnistanut ja tunnustanut. Moni hakeutuu tännekin ajatuksella, että kunhan saan juovan puolison raittiiksi, kaikki on hyvin. Välillä voi käydä niin, että läheisriippuvaisetkin ruokkivat ja vahvistavat tahtomattaankin omaa ja toisten ongelmaa. Fokus on koko ajan itsen sijaan juovassa puolisossa.
Yhtä hassuahan olisi, jos juovat jauhaisivat keskenään keinoista miten saada stressi pois tai puolison nalkuttaminen loppumaan ja oma alkoholiriippuvuus ohitettaisiin.
Todella hyvä konkreettinen avaus tämä ja tuleva tehtäväkirja. Toivottavasti siitä on monelle apua.

Lisäyksenä vielä, että ehkäpä voisitte kehitellä tänne jonkin nettitestinkin, jossa itse voisi kysymyksiin vastaamalla tarkastella omaa läheisriippuvuuttaan, kun vastaavia kysymystestejä on muissakin riippuvuuksissa. Usein saattaa itse upota ongelmaan pikkuhiljaa ja on vaikeaa huomata milloin elämä alkaa liikaa pyöriä vaikka sen puolison ympärillä. Seksi ja vaikkapa ostoriippuvuudenkin kohdalla on vähän sama. Itselleen on helpompi hakea apua tai yksinkin saada toipuminen käyntiin, jos ei edes ymmärrä mistä on kyse ja luulee kaiken pahan olon olevan vaikkapa sen puolison juomisen syytä. Omille ongelmille voi alkaa tehdä jotakin, vaikka toisen juominen jatkuisikin ja se on helpottava tieto.

Hei

Hyvä ajatus tuo läheisriippuvuustesti ja olemme hiukan sellaisia kartoittaneetkin. Pyrimme täällä Päihdelinkissä siihen, että meidän testit olisivat mahdollisimman luotettavia (mieluiten tieteellisesti testattuja). Tällaista testiä emme ole vielä löytäneet läheisriippuvuudesta. Toki naistenlehdet ovat täynnä monenlaisia kartoituksia, mutta haluamme pitää Päihdelinkissä huolta sisältömme luotettavuudesta.

Jos törmäätte tieteellisiin tutkimuksiin läheisriippuvuudesta, joissa tutkimukseen kuuluu validoitu testipatteristo tulkintoineen, niin linkatkaa vaikkapa tähän ketjuun tai palautelomakkeen kautta. Toki voimme arvioida muitakin testejä, jos sellaisia löytyy. Mielellämme julkaisisimme suomalaisen version tämäntyyppisestä testistä!

yt. Tiia/Plinkin tiimi