miten irti alkosta

Miten päästä eroon ahdistukseen/tympääntyneisyyteen juomisesta.

Olen yrittänyt paljon hehkutettua Minnesota-hoitoa ja en ymmärrä sen toimivuutta tai taso on Suomessa huono. 4vkon kärvistely jossain hevon kuusessa ja sama levy pyörii 24/7 itseoppineilta ja valaistuneilta “terapeuteilta” ja väliajat jauhetaan kanssapotilaiden kanssa päihteistä ja luetaan jotain 30-luvun käsittämättömiä mietelauseita piirissä. AA sama homma. Ei kolahda.

Kestin 2 pvää ja laitoin korkin kiinni ite. Pysy 2.5kk ja ahdistus kävi sietämättömäksi niin taas sihahti. (juon vain elintarvikekaupan tuotteita) Nyt on tämän vuoden 6. yritys menossa. Urheilulla yrittänyt korjata pahaa oloa. On psykiatrit, terapeutit, lääkitykset jne.

Vinkkejä?

AA on ehkä iälliseksi alkamassa käydä, siksi monet ovatkin alkaneet pyöriä NA-ryhmissä,koska siellä puhutaan enemmän kieltä jota itsekin ymmärrän… :smiley: Päihteiden laatu ei ole niinkään se MUST juttu NA:ssa vaan se että on addikti johonkin substanssiin… Kokeiles sitä, siellä puhutaan kieltä ja ilmaisuja joita 2000-lukulainenkin ymmärtää…

Nuo ryhmät ei oikein kolahda. Enkä saa niistä mitään irti. Ensin tuli nuo mielialaongelmat joita itselääkittiin alkolla. Moni hardlineri sanoo varmaan että “elän kiellossa” mutta en usko kulttimaiseen alkoholismi on riippuvuussairaus -yksilön käsienpesuun koko asiasta. Päihteet ovat monille vaan pakokeino menneisyyden taakoista, tulevaisuuden epävarmuudesta, huonosta itsetunnosta, riittämättömyyden tunteista jne. Sitäpaitsi jos kyseessä olisi riippuvuussairaus luulisi että olis altis muillekkin ns. riippuvuuksille.