Mitäs nyt kun on PalaveritPannassa..?

SKYPE ja Nettipalaverit vaiko salaisia kokoontumisia isossa talossa porukan saapuessa hiljalleen eikä kerralla.? vai sissiteltassa metsän keskellä ilmoitetaan koordinaatit salattuna viestinä.? Mulla itsellä yli 2viikkoa viimeisimmästä AA-käynnistä ja olen huomannut että mieli vaan kirkastuu… ahdistavat masennuskelat poistuu päästä ja tilalle asettuukin positiivinen ja mielenkiintoinen tajunnanvirta… Jossain tutkimuksissa on todettu AA:n aiheuttavan masennusta ja huonoa oloa, mutta samalla se aiheuttaa myös riippuvuuden… Huonoa oloa “poistetaan” sen aiheuttajalla. samaan tapaan kuin viinaa juodessa tehtiin… Kuollut uskoNTO haihtuu pian päästä aivan kuten viinakin ja pian sitä janoaa taas jälleen… Pk-seudulla oli mahdollista ennen tätä epidemiaa istua melkein 24/7 AA-palavereissa ammentamassa “vetä” särkyneeseen säiliöön joka ei pidä… KUKAAN ei huomaa koukkuun jäämistä AA-ryhmiin ihmisen samalla vieraantuessa kaikesta muusta maailmasta… mitä enemmän istuu ryhmissä, sitä ulkopuolisemmaksi tulee sen ulkopuolella… moni on kuin ÖKKÖ-PÖKÖ muualla kuin istuessaan palaverissa… sen ulkopuolinen maailma tuntuu aivan helvetiltä ja pian on taas päästävä pakoon palaveriin…

NA ainakin järjestää verkkopalavereja. Mediassa oli jo juttuakin, että on oltu huolissaan päihdetoipujien pääsystä vertaistuen piiriin nykyisen poikkeustilan aikana. Tämä poikkeustilahan on muutenkin sellainen, että se voi altistaa runsaalle alkoholinkäytölle kenet hyvänsä. Yhteiskunnassa on meneillään eräänlainen kalsarikännin renesanssi, valitettavasti.

Monenlaiset vertaisryhmät on kuitenkin nyt verkossa. Niitähän on kaikenlaisia, mm. mielenterveyskuntoutujille ja monille muillekin ihmisryhmille.
Miten runsaasti AA sitten järjestää verkkopalavereja, sitä en tiedä. Mutta jos joku ottaa selvää, niin voi tiedottaa asiasta.

Vertaistuki on nousussa! Kriisitilanteessa ihmiset ovat huomanneet että toisiaan on tuettava. Sitä tehdään nyt enemmän kuin koskaan. Nyt huomioidaan ystävät, vanhukset, yksinäiset, sairaat, puhelimet soivat, apua viedään. Toisten kunnioitus on noussut kun viruksen edessä olemme kaikki samanarvoisia.

Juomisen suhteen moni on huomannut että on niin paljon muuta elämää että itsekeskeinen oman juopottelun tutkiskelu syvällä sydämessä ja sen venytys ja vanutus vartavasten kokoontuvissa seurakunnissa ei olekaan niin pakollista. Raittiiksi voi alkaa ilman seremonioita! Tämä voi olla tervehtymisen merkki!

Me selviämme tästä. Yhdessä.

^ Eli vertaisryhmä on “itsekeskeinen seurakunta”, mutta yhdessä pitää kuitenkin selvitä?

No miten sitä sellanen selviää yhdessä, jonka ainoat tuttavapiirit on AA-ryhmä ja juopotteluporukka?
Jos toiseen ei pääse ja toiseen ei halua, ainakaan ihan heti, niin mitä sitten tekee? Istuu yksin himassa katsomassa telkkaria ja nettipornoa viikkotolkulla?

Hei, Janetten ketjussa on 22.3.luettelo AA:n puhelinkokouksista.

Yhdessä olemme enemmän

Totta kuin mikä . Tilanne on kriittinen.
Nyt poikkeustilan aikana voi nettiverkko pelastaa. Kun muuten on paljon mahdollisuuksia löytää ihmissuhteita jotka ei ole alkoholista riippuvia niin nyt varmastikin tärkein kanava on netti.

Kun vain itse keksii mikä asia voisi itseä kiinnostaa enemmän kuin alkoholi niin varmasti löytyy samasta asiasta kiinnostuneita.

Vaikka elämästä elävänä selviäminen koronan ohi on juttu josta puhutaan mutta siinä kannattaa myös valita seuraansa ettei lopunennustajien joukkoon lähde. Se masentaa.