Mitäköhän tästä seuraa (opioidit)

Mun tarina on aika pitkä ja monimutkainen. Mulla on käytössä oxyt olleet about 10 vuotta, ja mennyt ongelmitta tähän asti, mutta nyt lähti lapasista. Sopimuksena ollut kirurgin kanssa, että pyrittäis laastariin, mutta toleja ei siihen ollut viimeksi ja nyt kun oon muuttanut paikkakuntaa multa yritettiin viedä lääkkeet väkisin. Omalääkäriksi tuli siis erittäin lääkevastainen tyyppi, joka vähätteli sairauksiani ja kiputilojani ja kirjoitteli potilasrekisteriin todella asiattomia juttuja, arvailuja, vihjaili väärinkäytöstä ja poisti alkuperäset reseptit ja teki uudet, jotta ei näkyis mihin ne on määrätty tai kuka. Lääkäri ahdisteli mua todella rajusti ja käyttäytyi tökerösti myös kasvotusten, eikä suostunut poistamaan asiattomia tekstejään. Oli kirjottanut faktuaalisesti väärää tietoo siitä mihin lääkkeet on määrännyt ja väitti että syön johonkin niskakipuihin, vaikka mulla on 2 vaikeeta sairautta jotka aiheuttaa sietämättömiä kiputiloja päivittäin. Tilanne meni sellaseks, että en saanut nukuttua ja olin ahdistunut ihan koko ajan ja lopulta en enää ees uskaltanu uusia reseptejä ite, saatika katsoa omakantaani. Kaikki mitä lääkäri vaan voi tehdä vaikeuttaakseen potilaan asemaa, se teki. Kantelut, muistutukset, kaikki käyty läpi ja mitään ei vastata. Vaikka toimitin kuitteja ja lausuntoja mitkä todisti et lääkärin tekstit on väärässä, se ei suostunut niitä korjaamaan.
No, stressi + unettomuus = kiputilat x10. Otin yhden kuukauden aikana tuplasti sen mitä oli määrätty ja ajattelin et ei tää mitään, pääasia että pysyn järjissäni ja kivut kurissa ees tän kuukauden. Kuten arvata saattaa, tästä seuras se että korvaan lyhkäsillä oxyillä pitkiä ja pitkillä lyhkäsiä ja tottakai kierre on sellanen et sitä ei kykene lopettaan, kun jommalla kummalla pakko korvata toinen jotta ne riittää. En oo koskaan ennen ottanut ylimäärästä ja nyt tän takia oon menossa psykiatriselle omaehtosesti ja tunnustamaan syntini. En voi tietenkä syyttää lääkäriä siitä, että periaatteessa käytin väärin, mutta siitä se kaikki lähti. Tuntuu melkein että lääkäri nimenomaan halusi tätä, jotta sais mut täysin lääkkeettömäks jollain tekosyyllä. Mulla on tosiaan vaikeita sairauksia ja kiputiloja, joten pelkään aika lailla saanko enää koskaa mitään kipulääkettä. Ennen oxyjä me käytiin läpi ihan kaikki muut mahdolliset ja niistä ei vaan ollu apua. Mutta en mä voi jatkaa tälläkään tiellä, enkä todellakaan lähde ostelemaan mistään katumarkkinoiltakaan.

^ Tosi vittumainen tilanne sulla.

Lääkärit eivät yleensä itse poista/korjaa omia kirjauksiaan. Siinä kun joutuisi myöntämään, että on mokannut :mrgreen: . Toki rehtejäkin lekureita löytyy, jotka voivat kämminsä tunnustaa. Jos potilastietoihin on kirjoitettu ihan puutaheinää, niin korjausta asiaan pitää pyytää kyseisen lääkärin esimieheltä, eli käytännössä terveysaseman ylilääkäriltä. Jokatapauksessa sieltä samasta terveydenhuollon instanssista, jossa Kanta-kirjaukset on tehty. Jos siitä ei ole apua, kannattaa ottaa yhteys potilasasiamieheen tai aviin. No, ehkä jo tiedätkin nämä kuviot. Ymmärrän myös, että rankassa elämäntilanteessa voimat eivät välttämättä riitä vääntämään potilasasiamiesrumbaa läpi.

Yksittäisen lääkärikäynnin kohdalla saattaa olla aika vaikeaa saada muutetuksi potilasrekisterikirjauksia. Laki kun sanoo, että kaikista lääkärikäynneistä on säilytettävä tiedot tietty aika ja ne lääkärikäynnit ovat kuitenkin nk. sana sanaa vastaan -tilanteita. Jos tietojen korjaus olisi kovin helppoa, niin porukka alkaisi äkkiä vaatia korjauksia ihan sen vuoksi, että lekurin naama ei sattunut miellyttämään. Sen sijaan, jos lääkäri on kirjoittanut tietoihin ihan yleisesti täyttä puppua esim. aivan väärien diagnoosien muodossa, tietojen korjaaminen onkin ihan mahdollista, jos toki voi vaatia oman ruljanssinsa.

Tämä pisti silmään:

Eihän se lääkäri vanhoja reseptejä voi muutella mielensä mukaan. Tai kai se voi, mutta ei ainakaan laillisesti. Laissa lukee, että KAIKKI reseptit on säilytettävä potilasrekisterissä 22,5 vuotta. Tässä on siis ainakin tapahtunut selkeä väärinkäytös, josta valittamisen pitäisi mennä heittämällä läpi.

En halua ollenkaan vähätellä nykyisen lekurisi käytöstä, mutta noin tulevan kannalta en näkisi tilannettasi järin toivottomana. Tässähän on kuitenkin kyse vain yhden lääkärin sekoiluista. Mitä ilmeisimmin sulla on aiemmin yhteistyö lääkäreiden kanssa toiminut hyvin ja on mustaa valkoisella sairauksistasi ja lääkityksen tarpeestasi. Ainahan voit mennä toiselle lekurille. Yksityiselle, jos lompakko antaa periksi, mutta on ihmisellä myös oikeus vaihtaa omalääkäriä julkisella puolella, jos yhteistyö lääkäri X:n kanssa ei kerrassaan toimi. Pystyt myös piilottamaan tämän yhden lääkärin väärinkäytöstä ym. kertovat tekstit Kannan asetuksista niin, etteivät muut lääkärit näe niitä. Tämä ei tokikaan toimi, jos vaihdat lääkäriä saman terveydenhuoltoinstanssin sisällä.

Psykiatrille kannattaa tietenkin mennä, jos koet olevasi sellaisen avun tarpeessa, mutta en välttämättä suosittele tunnustamaan näitä väärinkäyttöjä tässä tilanteessa. Se kun voi poikia vain lisää ongelmia tulevan lääkkeiden saamisen suhteen.

Tsemppiä.