Mitä tehdä, jos ei juoda?

Yksin omassa asunnossa päivästä toiseen. Yksin, tylsästi, tunnottomasti, vailla tekemistä ja mielenkiintoa.

Kaupassa käyn, muutoin en ulos mene. Päiväni koostuu siis hyvin pitkälti tv-sarjojen ja elokuvien katselemisesta, nettisurffauksesta ja ps3:n pelaamisesta. Ja näitäkään en jaksa tehdä selvänä.

Miten korvaan alkoholinkäyttöäni? En lähde urheilemaan tai muuta. Ei ole ystäviä.

Joka päivä menee vähintään yksi annos, useimmiten helposti kymmenenkin. Lähes poikkeuksetta vieläpä alpratsolaameilla höystettynä.

Siinä se on. Ongelma kiteytettynä.

Asiallinen ja selkeä kysymys. Tähän kun saadaan asiallisia vastauksia niin apu löytyy monelle muullekin.
Mielenkiinnolla seuraan mitä löytyy.

Juuri noita tarjotaan täällä kuin apteekin hyllyltä; ala urheilemaan! Hanki Ystäviä! Mene AA-kerhoon tai hanki joku muu uskonto!

Ei siis nyt näitä ( ne sitäpaitsi jokainen keksisi itsekin jos apu niistä sopivasti löytyisi, ei noihin plinkkiä tarvita)

Näillä antamillasi tiedoilla siis on pärjättävä. ehkä hyvä, nuo asiat pätevät moneen muuhunkin.

Avainsanoja lienevät nuo: “vailla tekemistä ja mielenkiintoa”.
Jotain siis tarvittaisiin, edes välillä, mielenkiintoista tekemistä. Niin, se fyysinen kehon- ja kunnonrakennus, potkunyrkkeily ja kilpajuoksu sitten oli jo ei-toivottujen listalla.
Kuitenkin, myös jotain fyysisesti suoritettavaa ehkä kannattaisi ottaa mukaan?
Samoin ehkä myös edes joskus poistumista asunnosta reaalimaailmaan, edes tarkkailijana, jos ei niin sosiaalisena vastaantulijoiden halaajana pystyisikään itseään kuvittelemaan. (mikä sen pääasiassa nyt estää? , se ehkä on yksi avaimista?)

Nyt täytyisi jo hiukan tarkentaa olemassaolevia mahdollisuuksia.
Millaisessa paikassa asut? Kaupunki, maaseutu, lähiö, kerrostalo, omakotitalo, rivitalo, millaiset kulkuyhteydet, mitä edes jotenkin mahdollisia palveluja ja paikkoja on realistisella etäisyydellä?
Minkä verran on rahaa käytettävissä mahdolliseen harrastamiseen ja tekemiseen?

Mitkä asiat edes voisivat kiinnostaa? Onko mikään koskaan kiinnostanut?

Fyysistä aktiviteettia kelpuuttaisin, jos olisi joku, jonka kanssa sitä tehdä, mutta ei niitä ystäviä - tai edes “sparrauskavereita” enää tässä kaksinelosena noin vain hankita. En ole sellaista tyyppiä, joka lähtee jalkapallokentälle ja toivoo, että joku sieltä pyytäisi peliin mukaan, enkä myös itse tee aloitetta. Eli hyvin pitkälti yksin lopun elämääni neljän seinän sisällä, ellen jostain johonkin tutustu (mihin tuskin selvänä kykenen) ja joka siitä sitten lähtisi eteenpäin.

Parisuhteitakin veikkaisin saavani solmittua, jos vain haluaisin, mutta turhaa sekin, sillä tuskin se toinen osapuoli jaksaisi katsella kotona mökittämistäni, päihteidenkäyttöäni ja jotakuinkin kieroa ajatusmaailmaani.

Pääkaupunkiseudulla asun, joten palvelut, kulkuyhteydet ja kaikki löytyy. Ja ei, en aio mennä kirjastoon pokailemaan tai tulla pokatuksi. Terapiaankin meneminen vaikuttaisi vastenmieliseltä, sillä en ikinä voisi olla täysin rehellinen päihteidenkäytöstäni ja ajatusmaailmastani.

Samaa olen pohtinut, mitä tehdä jos ei juo? Aina olen tottunut palkitsemaan itseäni, jos imuroin sen päälle voi ottaa oluen. Haluan päästä irti sellaisesta. Aloitin tipattoman ja nyt mietin, miten onnistuu pitkä viikonloppu. Tämän viikon olen istunut sohvalla ja kutonut, ei ole halua tehdä mitään, mutta ajattelen että on oltava muutakin harrastusta kun viinin juonti. Nyt ajattelin, että istun ja kudon siihen asti kunnes tekee mieli tehdä jotakin, jos ilmaantuu tyhjää tilaa, kyllä siihen joskus keksii tilan täytettä ja tulee halu tehdä asioita. Joskus pakotan itseni lähtemää kuntosalille, mutta nyt haluan tehdä vain sellaisia asioita joita oikeasti haluan tehdä. Olen kyllästynyt siihen kun kaikkea on aina “pakko” tehdä.

Elämä on valintoja. Tuntuu, että olet erakoitumassa ja tavallaan ajttelet että jos joku muu ei tee mitää ei sitten leikitä. Ihan ensin kannattaa ottaa yhteys A klinikkaan ja ajaa bentsot alas. Se on vaikeaa, varmasti, mutta voisit herätä unesta. Bentsot eivät juuri piristä vaan koneen äärelle tai sohvaan on helppo jäädä. Tarvitset myös mielenterveyspalveluja kenties. Kukaan muu ei myös voi alkoholin käyttöäsi lopettaa, vain sinä, apua on kuitenkin saatavilla. Voi valita niinkin että mitään ei viitsi yrittää vaan juo itsensä yksin hautaan, nuorena. Sori julmalta tuntuva teksti, mutta kyllä kuulostaa pahalta jos 24 vuotiaana kokee ettei ystävyyssuhteita enää voi muodostaa kun se näin nelikymppisenäkin on ihan arkipäivää.

Ei terapiassa tarvitse kaikkea kertoa, sen vain mitä haluaa. Tai vaihtoehtoisesti ei välillä mitään, jos siltä tuntuu. Riippuu toki todella paljon terapeutista ja yhteisestä kemiasta, kuinka paljon hyötyä siitä lopulta on. Ollessani about samanikäinen kuin sinä nyt kävin terapeutilla n. vuoden verran, ja vaikken ehkä halunnut tai kyennyt olemaan hänelle täysin rehellinen kaikesta siitä mitä pidin sisälläni, oli siitä kuitenkin itselleni valtavasti hyötyä, vaikkei se ongelmiani poistanutkaan, opin niistä kuitenkin enemmän kun sain puhua ajatuksistani ja tunteistani objektiiviselle kuuntelijalle sen sijaan että olisin pitänyt ne sisälläni.

Mitä tuohon tekemisen puutteeseen tulee, niin entä jos jonain päivänä et tekisikään mitään, jos ei kerran huvita, mutta olisit selvinpäin, vaikka hammasta purren? Saattaisit ehkä keksiä jotain mitä et ole aiemmin tullut ajatelleeksi. Kiinnostaako lukeminen tai kirjat ylipäänsä? Leffat? Musiikki? Jonkun soittimen opetteleminen?

Moi!

Mua joskus nuorena auttoi tuossa tilanteessa, kun menin metsään.

Siis se hiljaisuus, ja silti ne kaikki äänet ja elämä, mikä siellä oli. Mene kannon nokkaan päiväksi, ota nuotiopuut mukaan tai kerää metsästä, tee se nuotio ja tee ruokas sillä nuotiolla, keitä kahvit ja ota päivätorkut. Lähde sen jälkeen vaeltamaan mihin nokka vie, vietä se toinen yö tulilla ja mieti tai nuku vaan. Kato sen jälkeen uudestaan asioita…

Voi olla, että näyttää erilaiselta, tai sitten ei, mutta ei tuo ainakaan hukkaan mene. Toivon koko ajan, että mulle tulisi tilaisuus tuohon, että olisi se muutama päivä aikaa hävitä vaan pois… Sais taas ittestään kiinni…

Voi kuullostaako tämä tätimäiseltä ja pateettiselta… Mutta nuoret, sinkut ?!? Ootteeko kokeilleet seksiä !!! Rakastumista !!! Ei hienompaa fiilistä! Joo-o, altistaa haavoittumiselle ja pettymyksille, mutta on silti woooooo-ooouh hienoa ja unohtuu kivut, surut, morkkikset ja alkoholi tuntuu vain miedolta korvikkeelta sille huumalle. Veikkaisin, että se on kuitenkin luonnon tarkoittamaa elämän kulkua. Katsokaa Discovery Channel; mitä tekee leijona? Syö, nukkuu ja parittelee savannilla. Ei ole ahdistusta.

Jes, eikun kaikki savannille rakastumaan, panemaan, syömään ja nukkumaan. Problem solved!

Heip!

Savanni vois olla parempi kuin suomalainen metsä, muta kyllä suomalainenkin metsä kelpaa siihen seksin harrastamiseen! Savannilla on varmaan lämpösempi, mutta kyllä tonne kotoiseen metsäänkin saa laavun ja rakovalkiat. Siihen kunnon sapuskat päälle ja unta niin pitkään, kunnes aamun linnut herättää… Ai että!!!

Tämä pitää muuten toteuttaa heti ensi viikonloppuna! Mistähän saisi lapsenvahdin noille termiiteille… Tällä palstalla te ihmiset jaksatte antaa kaikenlaisia ideoita… Noinhan me tavattiin ennen tehdä, ennen lapsia…

Niin siinäpä vasta kysymys “mitä tehdä jos ei juoda” , pitemmän ajan esim 1-5kk mitään tekemättömällä ajalla ALKAA olee aika kovat halut juomaan ja ainakin omalla kohdalla se on sitten sellasta todellista RYYPPÄÄMISTÄ.
Sehän se ois kova sana ku ois vaikka duuni/harrastukset/selvät frendit, mutta helpomin sanottu kuin tehty.

Joku jo jauhoi, että ei kiitos urheilemaan neuvomista, mutta neuvon silti juuri sitä. Kun saa itsensä jollakin fyysisellä toiminnalla väsyneeksi, niin sen jälkeen ei kaipaa muuta kuin sohvan ja hyvää musiikkia tai katsottavaa ja ei ole pakko päihteitä käyttää tylsyyteen, kun silloin ihan lepäily on hauskinta toimintaa.
Ja puoliso kannattaa myös etsiä. Mielellään sellainen, jolla on samoja harrastuksia tai sellaisia harrastuksia, jotka kiinnostavat itseä ja voi aloittaa yhteisen harrastuksen. Silloin se sisällä yksin höperöityminen helpottuu harrastusten parissa.
En ymmärrä asennetta, että näitä ei voisi tekemiseksi neuvoa, kun nämä juuri ovat mitä parhainta juomisen korviketta. Harrastukset ja kumppani.

Moi
Hyvä kommentti :slight_smile:
Puoliso on mutta tuolla on aika kirpakka keli, lähden ulos jos emäntä kiskoo pulkkaa ja mä istun kyydissä :wink:
Tv. Tuppi

Itellä onnenpotku että pääsin duuniin tai no nyt on silleen että kävin yhenpäivän töissä eilen , ja tänään pomo soitti että maanantaina kuukaudeksi “koe ajalla” sinne, saa nähä miten jatkot eli “LUULTAVASTI” tulossa helpoin kuukausi sitten lokakuun jälkeen…Töissä ollessa itellä ei tee viinaa mieli , paitsi viikonloppuisin…

Moikka
Hieno homma , ei sitä alkoa duunissa tule mietiskeltyä :slight_smile:

T. Tuppi

Eilen tuli harvinaisen paljon mietittyä juomista, mutta ei onneksi ratkennut ajattelin vaan että nii kauan jo ollu raittiina että en pilaa tällä kertaa saavutusta. Onneks huomenna töihin :slight_smile: viideltä jo herätyskin…