mistä tiedän onko hän holisti?

Tämä kysymys tuntuu niin hullulta
…ihastuin mieheen, ja meillä meni todella hienosti.Kaikki toimi.Jossain vaiheessa vain huomasin, että siinä missä join vettä, hän joi kaljaa.Lähdimme metsään, niin ainakin se 4 tölkkiä.Lähdimme maalle, niin yksi laatikollinen kaljaa.

Tissuttelu alkoi klo 1300 aamulla, hän täytti vatsansa kaljalla, eikä siis vetänyt sisäänsä muuta kuin kaljaa ja tupakkaa.Ruokaa söi joskus yöllä.

Kovien kipujen vuoksi hän syö vahvoja kipu-ja unilääkkeitä.Psyyke kovilla kipujen vuoksi.Kalja kuulemma auttaa kipuun.

Ja minä kun en tiedä, että oliko hän tissuttelija, suurkuluttaja vaiko holisti.
Kaljaa otti arki-iltaisin 2-7 tölkkiä ainakin, ei tosin joka arki-ilta.Eräänä yönä mennessäni nukkumaan, kuulin kuinka tölkki suhahti ainakin 7 kertaa auki lyhyen ajan sisällä.Sitten nukahdin enkä ehtinyt enempää laskea…mutta viikonloppuisin aina se laatikollinen, 24 kaljaa.

Jätin hänet.Kaipaan kuitenkin.Hän asuu teininsä kanssa, joka olo valittanut kouluun, ettei kotona ole ruokaa.Jääkaappi ja muutkim ruokakaapit olivatkin kyllä tyhjiä ruoista.Lapsi söi vanukkaita ja pullaa, isä nukkui iltamyöhään rytmin ollessa ihan sekaisin.

Enkä vieläkään tiedä, mitä ajatella.
Mutta kaljaa hänen luota olisi ihan varmasti aina saanut.Laskut ulosotossa, mutta kaljaa sai , kun vei tölkit kauppaan.

Teitpa fiksun ratkaisun kun erosit. Säästyt monelta murheelta.

Teinin asema huolettaa. Ilmoita kunnalle sosiaalipuolelle että ruoka-apua tulisi.

Entäpä, jos nyt ylireagoin?

Ei ainoastaan holisti vaan sekakäyttäjä. Ja ollut varmasti jo pitkään. Älä sääli miestä, hän on kuitenkin aikuinen etkä sinä ole hänen äitinsä. Missä lienee teinin oma äiti?

Hylännyt…

Hei. googleta lastensuojeluilmoitus ja mieti mitä teet teinin suhteen. Aikuisilla on velvollisuus reagoida että alaikäisen asiat on ok tolalla.

On jo viranomaiset puuttuneet.

Mietin, onko riittävää syytä siihen, että tekisi ilmoituksen.

Vanhemoi Tissuttelee, ei ruokaa jääkaapissa, mutta muuten on paikalla, muttei läsnä.Ja mihin vie ihmisen kovat kipu-läkkeet sekä Ketapirin että kaljan tissuttelu?

Mistä tiedät, että holisti?
Kun epäilet, sille syy. If you smell a rat, there is a rat.

Mihin vievät nuo lääkkeet ja alkoholi?
Ennenaikaiseen hautaan, sitä ennen dementiaan ym. liitännäisjuttuihin.

Hyvä kun lähdit.

Lastensuojeluilmoitus kuuluu sinun tehdä. Parempi liian aikaiseenkin, kuin myöhään. Miltä tuntuu lapsen sitä katsoa, kun sinäkään et pystynyt.

Mitä ihastuttavaa tuollaisessa miehessä muka on?

Niin , toi oli hyvä pointti.Miltä tuntuu lapsen katsoa, kun ei itsekään sitä kestänyt katsoa.

Kyllähän toi arsenaali lääkkeitä vie hautaan.Tosin sanoi, ettei ota niitä kaljan kanssa, mutta en usko noilla kivuilla.

Hänellä oli jo muistivaikeuksia ja kerran ripuloi housuunkin…

Niin mitä ihanaa?Ihminen sairauden takana.Paljon oli hyviä piirteitä ja hyviä kokemuksia.

Tunnen syyllisyyttä ja ikävää, ei halua edes keskustella kanssani.
En voi saattaa lapsiani tissuttelevan miehen elämään.

Enkä mihenkään lasta.

Tai se illuusio, minkä olit luonut miehestä. Kuinka ihana ja täydellinen hän olisi, jos hän ei vain joisi.

Mutta kun se juo.

Ja vaikka ei joisikaan, niin ei siltikään olisi täydellinen ja ihana. Ei kukaan ole.
Raittiita tai alkoholiongelmattomiakin miehiä löytyy. Heissä vain on muita vikoja, mutta niitä ei ole hukutettu juomisen taakse.

Olen niin monta kertaa kuullut naisen sanovan, että “Mies olisi muuten ihan täydellinen, mutta kun se juo…” Olispa todellakin ihme mies. :smiling_imp:

Olen samaa mieltä. Meistä jokainen on epätäydellinen hyvine ja huonoine puolinemme ja ylipäätään “täydellisyyden” etsiminen tai tavoitteleu ei ehkä koskaan johda onneen tai mihinkään hyvään. Elämään ja ihmiseen kuuluu rosot. Luulisin, että ihmissuhteiden kohdalla riittää, jos löytää ihmisen, jonka kanssa tulee toimeen siinä rakkaudessaan, ettei kummankaan puutteet tai viat ole semmoisia, että hiertävät koko ajan sietämättömästi, että viatkin olisi jotenkin yhteensopivat osittain ja silloin kun toinen on heikko toinen yrittää olla vahva ja tämä molempiin suuntiin.

Ongelmiin liittyen, heitän ilmaan kysymyksen, täytyykö asioille saada nimi tai diagnoosi? Entä jos eron syyksi riittää ihan se, että itsellä on koko ajan tämän ihmisen kanssa paha olla? Toki esim mielenterveysongelmista/riippuvuuksista löytyy tietoa paremmin, jos on asialle joku nimi ja sekin voi helpottaa eropäätöksen teossa.

Mulla on itselleni ja läheisille tiettyjä toiveita
*kyky nauraa itselleen ja virheilleen ja myöntää virheensä ilman loputonta muiden syyttelyä niistä
*luotettavuus, luvatut asiat yritetää hoitaa ja jos sovittu muuttuu, siitä ilmoitetaan reilusti mahdollisimman nopeasti. moka tai muu tyriminen ei sinänsä ole niin paha, jos sen heti kertoo ja koittaa suht onnistuneesti korjata asian
*myötätunto (kavahdan jos joku tuntuu nauttivan vaikka eläinten kiusaamisesta tai kivusta tai on jatkuvasti vahingoiloinen muiden epäonnistumisista)

  • itsetuntemus, että ihminen tunnistaa heikkoutensa ja vahvuutensa ja on oppinut/opettelee elämään niiden kanssa parhaansa mukaan.
    *tulisi itsensä kanssa juttuun ja rakastaisi/opettelisi rakastamaan itseään, ettei tarvitsisi polkea toisia alemmas tunteakseen itsensä paremmaksi, tuntisi riittävänsä itselleen.

Työsarkaa riittää tässä vielä minullakin, onneksi katsoessani taaksepäin huomaan jonkinsortin kehitystä tapahtuneen. :mrgreen:

Täydellisyyteen pyrkiminen ei minusta kannata, ei kulissien, elintason, oman kehon tai muunkaan suhteen, tärkeintä on oppia elämään epätaydellisyyden ja keskeneräisyyden kanssa. Elämä on vähän kuin vanhan kansakoulun remontti; tekemistä riittää ja samalla pitää muistaa elää, eikä pohtia, että auvo alkaa vasta kun “kaikki” on valmista. Muuten loppuu ikä kesken.

Hän olikin vain sekakäyttäjä joka ostaa lisää lääkettä toisilta pitääkseen toleranssia yllä

Kiitos vastauksistanne.viimeinkin side katkaistu.kalja ei ollutkaan se ainoa päihde vaan käytetty myös ketiapiinia yli määrätyn määrän.jos ei muuten,niin sitten ostamalla.on kyllä kumma,jos ei lastensuojelu jo puutu tähän.
Mies tällä hetkellä vihaa minua.En ymmärrä syyytä,ehkä jättämiseni ja pään aukomiseni kaikesta hänen juomisestaan oli hälle liikaa.
Ja kuitenkin,ikävöin häntä välillä.
Alkoholisminkin takana on se ihminen.
Mutta päätin pelastaa itseni.

Hyvä päätös! Ikävä helpottaa, etsiä mukavia asioita elämääsi. Rakasta itseäsi.
Teithän lastensuojeluilmoituksen? Sitä ei kannata miettiä. He ovat lapsia varten, olen itse tehnyt omasta lapsestani ilmoituksen kun tarvitsin apua nuoren oireiluun. Ja apu oli hyvää!
Mukavaa loppuvuotta!

Tuohon kysymykseen, että mistä tietää, onko hän alkoholisti (ja/tai muu addikti). No, minun(kin) mielestä siitä, että jos ylipäätään tulee mieleen kysymys, että onkohan hän vai eikö ole.

Omalla kohdalla taas tyrkyllä alkkis tai ainakin siihen suuresti taipuvainen mies, voi p***a. Miksi ei löydy kunnon miestä? No joo, kunnolliset miehet on tän ikäisenä varattuja. Onko suomalaiset vaan niin juoppoa kansaa.

Paskapuhetta. Tiedän lonkalta sanoa useita kunnollisia keski-ikäisiä miehiä, jotka eivät ole alkoholisteja. Osa jopa raivoraittiita. Nämä miehet eivät ole olleet niitä parisuhdekarusellin halutuimpia “hevosia”, ehkä ujoutensa, ulkonäkönsä tai harrastustensa takia ja sen takia ovat jääneet sinkuiksi. Vaan kyllä heitä on. Pitäisi vain osata etsiä muualtakin, kuin sieltä lähipubista. :unamused: Nämä miehet eivät varmaan enää niin etsikään, kun eivät ole aikanaan kelvanneet.

Omalla kohdalla kolmas vuosi, kun etsin kunnollista miestä (seuranhakupalstoilta, jotka siis nykypäivää) . Niin, ja kapakoissa en ole käynyt, enkä käy. Olen ihan kiva ja kivannäköinen viiskymppinem tavis, ei vaan tärppää, paitsi alko-ongelmaiset on kiinnostuneita (siitäkin huolimatta, että olen selvästi ilmoittanut, että ongelmaiset ei käy, eikä varatut).

Kiitos.Lastensuojeluilmoitus tehty,niitä teki myös muut ihmiset.
Mies vannoo kostavansa minulle, on täyttä,niin täyttä vihaa ,että pelottaa.
Sanoi lopettaneen saa Venlaxin käytön ominpäin sekä kaljan juonnin.

Kuka uskoo,kuka ei.Minä en ainakaan.
Mistä tulee hänen vihansa minua kohtaan.se on todella syvää.

Mun ex (joka itse lähti veks) vihasi ja kai vihaa mua tosi syvästi hautaan asti - se syvä viha on minusta ihan epänormaalin voimakasta. Eihän erot mitään herttaisuutta ole yleensäkään, mutta kyllä mä tiedän eronneita, jotka silti saavat asiat rullaamaan lasten huoltajuuden kanssa esmes. Jollei alkuhämminkiviha laannu koskaan, kai se liittyy siihen epänormaaliuteen vaan, addiktioihin ja muihin psyyken ongelmiin.

Parempi olla olematta missään tekemisissä, sen läksyn olen oppinut.