Mikä avuksi kun halu lopettaa käyttäminen katoaa?

Mulla on pitkä päihdehistoria. Olen kuitenkin vuosikymmeniä pärjännyt sen kanssa tai siis onnistunut pitämään kulissit kunnossa ja aina silloin tällöin hiljentänyt tahtia niin, että läheiset eivät kärsi ja työtkin sujuvat. Toissa vuonna tuli sitten pohja vastaan kun psyyke ja terveys eivät enää kestäneet mun tahdissa. Menin päihdekatkolle ja kuntoutukseen ja rupesin käymään na ryhmissä.

Alussa olin tosi innoissani uudesta elämäntavastani, mutta jossain vaiheessa se into tietty laantui. Päädyin pariksi kuukaudeksi käyttämään ja sillä kertaa oikein urakalla. Joidenkin ikävien konfliktien ja tilanteiden seurauksena masennuin totaalisesti ja lamaannuin täysin. En käyttänyt enää, mutta en kyennyt mihinkään muuhunkaan. Olin sairaslomalla kuukausia ja haaveilin useimmiten kuolevani mahdollisimman pian.

Tästäkin alhosta kuitenkin nousin ja olen käynyt sekä psykiatrilla että na ryhmissä todella paljon. Mieliala koheni ja jälleen minusta tuli kiitollinen toipuva addikti. Muutamaksi kuukaudeksi.

Nyt tilane on se, että muutaman viikon mietiskelyn jälkeen tein parin päivän piipahduksen “kentälle” ja käytin paria minulle hyvin maistuvaa ainetta. Tänään olen taas ollut ilman ja vaikka olo on laskuihin liittyen suht ankea ja hävettää kun pitäisi na:ssakin myöntää tekonsa ja nollata puhtaan ajan laskuri.

Ongelmani on se, että en tunne tuosta parin päivän kuosaamisesta katumusta vaan päinvastoin olen jotenkin iloinen niistä koetuista oloista; siitä että pelkkä nettiporno on siinä olotilassa jotain uskomattoman ihanaa ja pitkästä aikaa valvottu 48 tuntia on sekin nyt jotenkin iloinen ja kaivattu kokemus jonka sain. Tahtoisin haluta 100%:sti elää puhtaana ilman aivoihin vaikuttavaa kemiaa, mutta entä jos en pystykään siihen? Ei minulla tälläkään kertaa ollut mitään hirvittävää pakkoajatusta saada huumeita; ajattelin vain, että pieni pörinäjakso tekisi varmaan minulle hyvää. Ja tunne tällä hetkellä on, että niin tekikin.

Eli - olenko tuomittu loppuiäkseni siihen, että ainakin silloin tällöin vedän kamaa ja säädän menemään yrittäen pitää tuon vetämisen kohtuullisissa määrissä? Jos näin on niin en koe, että minulla on enää oikeutta osdallistua na -toimintaan.

^ Aika vaikeaa se on kenenkään ulkopuolisen kertoa mitään näppärää kikka kolmosta, jolla selvä elämä alkaisi maittaa makoisalta. Niinhän se on, että motivaation päihteettömyyteen pitää lähteä itsestä. Ei se väkisin vääntämällä tai jonkun toisen sanomalla tule. Ei ainakaan niin, että se kantaisi kovin pitkälle. Ei sua ainakaan yrittämisen puutteesta voi moittia, kun olet käynyt kaikki kuntoutukset, psykiatrit, NA:t sun muut.

Tuosta NA-hommasta: NA:n “pääsyvaatimuksenahan” on halu lopettaa päihteiden käyttö tyystin, mutta kyllä jotkut käyvät siellä muistakin syistä. Ei se kiellettyä ole, eikä sen pitäisi olla keneltäkään pois, koska eivät ne NA:ssa mitään ajatusten lukijoita ole. Jos menet NA:han selvinpäin, etkä hehkuttele siellä doussaamisen ihanuutta, niin täysin vapaasti voit mennä. Ehkä sun kannattaisi vielä mennä NA:han, jos se on ennenkin sua auttanut. Tahtoo sanoa, että saattaisit löytää sieltä jälleen kipinän ihan aitoon haluun streittiin elämään. Tietenkin se on sitten eri asia, jos omatuntosi ei anna periksi mennä NA:han “väärin perustein”.

Pannaan Revia ja Antabus nassuun, niin johan loppuu dokaaminen.

Kiitos Winston vastauksesta, olit selvästi kelannut noita asioita. Jokainen toden totta jotuu itse löyämään sen oman pohjansa, sen halun lopullisesti jättää kemiallianen päätä taakse sekoittava paska ja koettaa tutustua itseensä sellaisena kuin selvinpäin on - tai sitten jättää tutustumatta kuten moni frendikin on tehnyt ja doupannut itsensä hautaan tietämättä oikeasta elämästä yhtään mitään.

Pöllösedän hah-hah hauska kommentti oli sikäli turha, ettö tässä puhun elämästä ja kuolemasta omalla kohdallani, ja mulle se on aika vakavaa.

Tilanteeni on nyt se, että tuon parin päivän “virkistävän pikku kuurin” jälkeen oon vetänyt pakonomaisesti joka päivä kamaa aamusta yöhön ja useimmat yötkin menee valvoessa. Duunista on nyt viittä vailletullut kenkää kun etötyö on mahdollistanut poljon sekoilua salassa, mutta kiinnihän siinäkin lopulta jää. Mun elämään viimesten parin vuoden ainana tulleet uudet ihanat NA kamut on jöäneet ja tilalla on nistejä, joista toiset ovat sydämellisiö ihmisiä ja toiset eivät, mutta kaikki olemme sielunsa menettäneitä, tyhjä katse silmissä kohti seuraavaa fixiä keinolla millä hyvöänsä äheltöviä, päämäärättömiä ja kärsiviä ihmisiä. Kaiken hyvän tilalle on tullut ahneus, toisten ihmisten hyvöksikäyttö, ainainen kusetus, ruikutus ja itsekeskeisyys.
Seurana ovat myöls loppuunpalaneuiden hermojen aiheuttamat impulisiiviset ja toisinaan yllättävän rajut raivarit, jatkuvasti kaupantekotilanteissa läsnä oleva konkreettinen väkivällan ja ryöstetyksi tulemisen uhka, se ettei uneilmoi enää mistään järjellisestä vaan vain hetken mielihyvästä joka sekin tuottaa petrtmyksen lähes joka ikuinen kerta, se että läminlyö ja taloudellisesti kuppaa lähimmäisiään sumeilematta, vaikka tietää pohjimmiltaan olevansa ihan hyväntahtoinen ja kiltti ihminen.

Kaikki elämässäni on menossa päin persettä ja sairainta on, että jollain perverssillä tavalla saan siitä jotain nautintoa. Ikään kuin, että ei se kunnon elämä koskaan mua varten ollutkaan et hei beibi vedetään taas tai muuta vastaavaa hevonpaskaa. Olihan se hyvä elämä juuri minua varten perkele! Douppi vain on saanut musta kovemman otteen kuin koskaan ennen ja tunne on, ettö tössö vedetäöän nyt sitten sitä viimeistä putkea ja pian menee joko henki tai sitten terveys niin pahasti, että elämä nykyisenkaltaisena on mahdonta. Edessä on rappiota, sairautta, köhyyttä, verta ja paska. Ja minä aivokuollut idiootti olen valitsemasssa sen saastan vapaasta tahdostani!

Tahdon olla taas se vähän ujo ja kömpelö, rakkaudesta haaveileva poika, jolla on elämä edessä ja tukka takana. Läheisiä ihmisiä, hyviä ihmissuhteita, rakkaussuhteita ja kipeitä eroja, musiikki ja lukeminen, maailma täynnä ihmeitä edessäni ja olin kiinnostunut siitä hullun lailla. Unelmat paremmasta maailmasta, upeasta musiikista, kylmät väreet nostattavista romaaneista ja ihmeellisistä rakkaussuhteista, omasta jälkikasvusta.

Olen tainnut tuhota vuosien varrella sen pojan huumeilla ja se on pahin ikinä tekemäni virhe. Ei siinä mitään, että nuoruus katoaa niinhän sen kuulukin, mutta se että alle 50 -vuotiaana elämä katoaa omien valintojen seurauksena on tuskallista ja turhaa. Kaipaan itseäni, mutta taidan olla jo mennyttä kalua. Tänään suren sitö kaikkea mistä olen luopunut vain saadakseni kerta toisensa jälkeen pään sekaisin. En ole idiootti vaan addikti, mutta nyt tuntuu siltä, että ne ovat sama asia. Vihaan addiktiotani ja itseäni siitä kun olen addiktiosairauteen mennyt aikanaan sairastumaan. - Loppuun -Johnny Cashin versio kappaleeasta Hurt :cry:

^ Tulee mieleen, että olisitko vaikeasti masentunut. Masentunut ihminen saa tietty doupeista helpotusta pahaan oloonsa, mutta sen lisäksi voi kokea rappioromanttisen ja itsetuhoisen hällä väliä -meiningin hyvin kiehtovana.

Doussaaminen toki ylläpitää masennuskierrettä, mutta jokinhan siihen alunperin on ajanut. Pahaan huumekoukkuun jäävät aika harvoin sellaiset ihmiset, joilla ei ole mitään ongelmaa päänsä kanssa, vaikka satunnaisesti viihdekäyttelisivätkin. MT-ammattilaiset sanovat usein, että ensin pitää selvittää päänsä ennen kun depistä voidaan hoitaa. Tavallaan tuossa on perää, mutta sepä on helpommin sanottu, kuin tehty, kun oloaan ei kerta kaikkiaan kestä selvinpäin. Masennuksen hoito on yleensäkin pitkä ja kivinen polku, vaikkei kuvioissa olisi päihdeongelmaakaan. Mulla on itselläni paljon mielenterveysongelmia(Olen niiden vuoksi eläkkeellä) ja omasta puolestani voin sanoa, että kaiken muun häröilyn kanssa oppii kyllä pärjäilemään ihan hyvin, mutta masennus on saatanallisin kaikista MT-häikistä. Siinä kun taudin kuvaan kuuluu olennaisesti se, ettei missään näe mitään positiivista, eikä lopulta edes halua parantua. Tällä haavaa olen selättänyt masennukseni, mutta voin rehellisesti sanoa, etten olisi enää hengissä, jos en olisi lääkinnyt itseäni laittomilla huumeilla(Omalla kohdallani tarkoittaa lähinnä opioideja). Onneksi mulla kävi niin hyvä säkä, että sain käydä terapiassa käytöstäni huolimatta. Useinhan näin ei ole, vaan vaaditaan n. puolen vuoden selväpäisyyttä ennen kun on toivoakaan aloittaa mikään intensiivisempi depiksen hoito.

Mitä aineita/ainetta käytät?

Oma veikkaus on klassinen piri, tai Bupre.

Itekkään en tiedä haluanko oikeesti lopettaa ku on just masennusta, adhta(lääkkeetöön),ja ties mitä muuta paskaa. Mut oon viittä vaille tai ylikin menettämässä tärkeimmän asian mitä mulla maailmassa on eli mun rakkaan tyttöystävän. Tai oon menettänyt sen tavallaan jo, mut ei se ainakaan takaisin tuu jos jatkan douppausta, ja on mulla työtkin tulilinjalla. Tää yksin olo vaan ei helpota tota käyttämättä oloa yhtään ja kaikki kaveritkin on enemmän tai vähemmän riippuvaisia jostain , vaikka tärkeitä mulle ovatkin ,niin niitten kanssakaan ei viitsi joka päivä pyöriä. Omat myrkyt on Piri , kannabis , bentsot ja alkoholi. Mieluiten kaikkia yhtä aikaa , paitsi että piriä ku ottaa ei noita muita niin kaipaa, mut paras olo tulee hyvästä vauhdista , joku bentso , ja kukkapaukut sitku nousut on tasaantunut. Alkoholi ei niin tärkeää oo paitsi nyt se on opojen lisäks ainoa mitä saa ottaa. Mut itellä auttaa ajatus että mulla voi vielä olla mahkut et todistan tolle naiselle et oon luottamuksen arvoinen ja saan sen takas ja pystyttäis perustaa perhe. Ja toisaalta jos pystyn olla ilman douppia ni saan tod.näk apteekista jossain vaiheessa adhd lääkkeet et ei tota piriä tarvitsisi kiskoa, harvemmin se niin hyvää ees on että esim euforiaa tuottaisi, tottakai auttaa keskittyy ja valvottaa, mut siin se sit onki.

Huumeidenkäyttäjät eivät ole sen erilaisempia “yksilöitä” kuin muutkaan ihmiset. Valitettavaa on että koska kaikki käyttäjät salaavat visusti käyttönsä, mielikuva käyttäjistä pohjautuu näkyvimpiin ääritapauksiin, eli käytännössä tiedottomat ihmiset saavat helposti negatiivisen mielikuvan huumeidenkäyttäjistä.

Tyypillisen huumeidenkäyttäjän päivä/elämä alkaa kaiketi kupilla kahvia ennen töihin, leikkitarhaan tai kouluun menoa.

Käyttäjät jakaantuvat monenlaisiin ryhmiin, mitään yleistyksiä ei voi tehdä siitä mitä päässä pyörii sen enempää kuin muidenkaan ihmisten, kuin että ehkä taiteet, tieteet ja filosofia korostuu, ainakin psykedeeleilllä. :slight_smile:

Eikös tässä ole juuri se noidankehä, jota jotkut addiktit ihan itse pitävät yllä: Akka/ukko nosti kytkintä ja se on hyvä syy jatkaa käyttöä, kun eihän sitä surua ja ikävää kestä selvinpäin. Jos se siippa vain tulisi takaisin, niin kaikki olisi hyvin ja voisi lopettaa käyttämisen. Sitten kuitenkin jatkuvasti torpedoi mahdollisuutensa saada siippa takaisin, jotta ei tarvitsisi lopettaa käyttöä :confused: .

En todellakaan halua vähätellä sydänsurujasi. Tiedän itsekin vallan hyvin, että narkkarillakin on tunteet ja mielessä muutakin, kuin vain kaman vetäminen. Vähän vain särähti korvaan tuo, että haluat todistaa tyttöystävällesi, että pystyt lopettamaan/elämään streittinä. Vanha ja kulunut, mutta, ah, niin paikkansa pitävä klisee kun on, että vain itsensä vuoksi lopettaminen kantaa pidemmän päälle. Muille todistelu on vain… No, muille todistelua. Totta kai itsensä vuoksi lopettamisen myötä voi saada ja usein saakin ohessa kaikkea ns. bonusta.

Rastafarit sen on aina tiennyt: alkoholi on pahin kirous mitä ihmisten ylle on langetettu. Sen todistaa päivälehdet ja tilastot.

Nyt ihan oikeesti RistoReipas! Sulla ei ole mitään pakkoa käyttää, sulla vaan on tylsää. Hae apua, seiso päälläsi tai rukoile, ihan mitä tahansa, että olet vetämättä ja saat ne ADHD-lääkkeet!

Mulla oli nuorena sama ongelma. Elämä oli niin harmaata arkea, että välillä oli pakko käydä pimeän puolella ja sitten kaikki oli taas päin vittua. Kyllästyin sitten siihenkin ja varsinkin epätoivoisiin nisteihin. Tajusin, että mulla on asiat paremmin kuin monella muulla, vaikka oli diagnosoimaton ADHD. Silti mulla oli elämä, mihin palata ja näin, miten monella ei ollut. Minä olin siellä, koska kaipasin villiä jännitystä, ihanaa elämää ja isoa tunnetta. Ihan kauheen moni oli siellä, koska niillä ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa. Älysin että olen ollut tyhmä ja leikkinyt tulella.

Mitä haluan sanoa tässä on, että tee kaikkesi, että lopetat tuollaisen rimpuilun. Sä menetät itsesi ja rakkaasi oman itsekkyytesi vuoksi. Mä todella nyt toivon, että sä saat jostain kiinni, etkä luisu täyttälaukkaa helvettiin.

Olen ehkä ankara mutta sä tarvit sen, jos ei kuolemankaan mahdollisuus ole sua opettanut.

Ei kannata kysellä enään mitään. Kaikki tällä palstalla on loppu. Alussa porukka poltti blossia ja joi olutta, nyt kaikki oli siirtynyt kovempiin aineisiin ja tekee hidasta kuolemaa metadoni hoidossa.

Se oli sitä kunnon hyvää aikaa kun porukka poltti kukkaa ja joi olutta, siideriä tai lonkeroa. Nykyään kaikki se on loppu ja vahvat opparit ovat ajan henki.

Alkoholisti ei pysty turvallisesti käyttämään alkoholia vaikka joisi jokatoinen kk tai harvemmin vaan aina “menee yli”, niin NA versio on varmaan että narkkari ei pysty turvallisesti käyttämään huumeita vaan sekoilut menee aina yli ja putket venyy (kenties syntyy taas fyysinen riippuvuus).

mitä tohon NA tulee niin tuskin sun tarvii heti lopettaa toiminta, kun oot vähän epävarma mitä haluat, sanot et retkahdit etkä hehkuta. mut musta se menee vähän naurettavaks käydä vuosia ryhmissä ja jatkaa käyttöö samalla. jotkut yksinäiset nistit ainaki yrittää just tota, parempi vaikka NA-kokous kun hengata yksin himassa mutta se on väärin

En tiedä mitä RistoReipas käytät, mutta vaikuttaa narkkaritouhulta ja oot viel joskus takas vanhoissa ennen katko/kuntoutus/NA-tavoissa jos jatkat. tai JOS jostain syystä onnistuisit pitämään 1-2kk aina taukoa välissä niin väheneenkö sekoilu jatkuvaan käyttöön verrattuna vai lisääntyykö se itseasiassa kun aina välil pääsee ilman toleja vetään?

Ju55i päihdelinkin “läheisten tarinat” on täynnä noita naisia jotka on potkinu/potkimassa narkkarimiehensä pihalle, kannattaa lukea.

etkö sä saanu työpaikalta hoitoonohjausta työterveyteen? eikö ne seulo sua nykyään niin, että et voi käyttää? sanoisin, et sun tilaisuutes on mennä työterkkaan hoitoon asiasta ja ottaa kaikki apu vastaan mikä irti lähtee (katko/kuntoutus/seulat). harva vaan lopettaa yksikseen naisen takia, ainakaan lopullisesti.

ja mikä tossa on, että narkkari haaveilee hyvin usein perheestä ja on itse valmis semmosen perustaa vaikka käyttävänä ainaka “sit mä raitistun kun syntyy” tai viimeistään kun 1kk on oltu raittiina. 3v on joku maaginen raja, tee lapsia vasta kun olet 3v ollu raittiina

Väärin? Onko väärin käydä joulukirkossa ihan vain tunnelman vuoksi, jos ei kuulu kirkkoon, eikä usko jumalaan? Onko väärin käydä kuuntelemassa avoimen yliopiston luentoja silkasta mielenkiinnosta aiheeseen X, jos ei ole tarkoitus koskaan hakea oikeaan yliopistoon, saati valmistua sieltä?

Jos NA-paltsuun menee selvinpäin, eikä hehkuta siellä huumeiden käytön ihanuutta(Näin porukka kai yleensä tajuaa toimia), niin ei siellä käyminen ole keneltäkään pois, vaikka kyseisen henkilön raitistumismotivaatio olisi pahastikin hukassa. Itseään siinä korkeintaan kusettaa, mutta sitä addiktit tekevät jokatapauksessa usein muutenkin. Jotakin tarkoitusta NA:ssa käyminen tällaiselle ihmiselle palvelee ja ainahan se on mahdollista, että jonakin kauniina päivänä se “herätys” sieltä tarttuu matkaan.

Tietenkin jos on vuosia yrittänyt lopettaa kaman käytön NA:n avulla ja se ei ole auttanut mitään, on aiheellista miettiä, pitäisikö yrittää jotakin muuta konstia, mutta ei NA:ssa käymisessä siinäkään tapauksessa mitään väärää ole. Pienempi paha se kuitenkin on istua kerran viikossa tunti NA:ssa selvinpäin, kuin narkata sekin aika jossakin läävässä veturijengin kanssa.

Eiköhän siinä ole se ajatus, että lapsi on niin tärkeä ja suuri elämänmuutos, että se raitistaa vaikka väkisin. Joskus näin käykin, mutta valitettavan usein ei. Sitten siinä on yksi tyystin syytön kärsijä taas lisää :imp: .

Tunnen myös narkomaaneja, joille perheen perustaminen ei ole sillä tavoin ajankohtaista, että olisivat löytäneet sopivaa siippaa. Jossakin tulevaisuuden haaveissa se kuitenkin siintää. “Sitku mä lopetan narkkaamisen, mä haluan ainakin 2 lasta ja sun muut omakotitalot, farmarit ja kultaisetnoutajat”. Uskon, että ovat ihan vilpittömiä näissä haaveissaan. Ainakaan mä en ole heidän kanssaan missään sellaisessa suhteessa, että heidän hyödyttäisi mulle ihan lämpikseen lörpötellä tuollaisia. Varmasti se on ihan aito unelma ja ideaali, mutta vielä ei halua tai pysty lopettamaan vetämistä. Kun ikää on kuitenkin jo +/- 40, alkaa aika käydä vähiin. Miehillä ei tietenkään homma kaadu biologiaan, vaikka ikää olisi vähän enemmänkin, mutta muutoin siinä voi olla kaikki vaihtoehdot jo aika käytetyt.

Samanlaista sitkuttelua ja mutkuttelua se tosin on monilla muillakin ihmisillä ilman päihdeongelmaa. Sitku mä saan rahaa säästöön/laihdun/vaihdan työpaikkaa/muutan/whatever. Koskaan asiat eivät kuitenkaan etene käytännössä.

Ei se koskaan noin vaan katoa. Jos on ollut esim. pitkään bentsokoukussa ja lopettanut niin aivojen bentsoreseptorit ovat aina tietynlaisessa valmiustilassa odottamassa.