Mahdollisimman hygieeninen IV käyttö?!

Hei, ystäväni oli muutama kuukausi sitten sairaalassa bakteeritulehduksen takia ja haluaisin nyt neuvoa häntä, kuinka injektoida mahd. hygieenisesti. Hän käyttää aina puhtaita välineitä, puhdistaa pistokohdat yms mutta haluaisikin tietää miten riskialtista hanaveden pistäminen on ja miten siitä saisi mahdollisimman puhdasta? Oli joskus ostanut aposta tuollaista Aqua sterilisata fresenius kabi iv nimistä steriiliä vettä, joka on tarkoitettu laskimon kautta annettavien lääkkeiden laimentamiseen, sisältää siis pelkkää steriiliä vettä ja olemme miettineet voisikohan tuota käyttää hanaveden sijaan? Miten hanavedestä saisi puhtaampaa, keittämällä? Ystäväni sai bakteeritulehduksen luultavasti likaisesta neulasta, mutta on nyt alkanut miettiä olisiko se voinut johtua kraanavedestä. Oli pari viikkoa ennen kuin joutui sairaalaan huomannut että hänen keittiönsä hanasta oli tullut ruskeaa vettä. Ei ollut tuolloin kuitenkaan n. Viikkoon käyttänyt kotinsa vettä. En tiedä löytyykö teiltä vastausta tähän, mutta kiitos kuitenkin!

^ Suomessa kraanavesi on yleensä(Tähän väliin tekisi mieli kertoa nokialaisvitsi :mrgreen: ) sen verran puhdasta, että eipä sen lisäpuhdistelussa juurikaan mitään mieltä ole. Tietenkään se ei ole steriiliä, eikä tarkoitettu suoneen työnnettäväksi, joten jos varman päälle haluaa ottaa, suosittelen noita apteekin steriililitkuja. Ja varman päälle toki kannattaa ottaa hihahommissa, koska niissä on riskinsä joka tapauksessa, kun suoneen tungetaan tablettimuotoisia lääkkeitä, jotka eivät sinne ole tarkoitettu. Keittäminen tietty tappaa mahdolliset pöpöt kraanavedestä, mutta eipä sillä siitä saa pois mahdollisia isompia partikkeleita, joita siellä lilluu ja jotka eivät välttämättä filtteriin jää.

Tälläisellä lähtisin liikkeelle, jos olisin IV-käyttäjä:
NATRIUMKLORID OCTAVIA 9MG/ML HUUHTELULIUOS 250 ML
Tai vastaava keittosuolaliuos. Maksaa muutaman euron yks puteli.

En tosin tiedä saako tuohon tökättyä esim. jotain pientä reikää korkin alle, josta voisi sit tiputella tippa kerrallaan säilyvyyden parantamiseksi. Suurempi riski varmasti on haitalliset bakteerit muissa välineissä. Toki keittämällä hanavettä minuutin ajan haitat vähenevät myös.

Kannattaa rohkeesti kysyä apteekissa farmaseutilta asiasta, jos haluaa minimoida maksimit.

Joskus keitän veden jos Muistan/jaksan.

Moikka,

turvallisen pistämisen oppaan löydät täältä https://www.vinkki.info/materiaalipankki/esitteita, sivustolla on myös paljon muuta materiaalia haittojenvähentämisen näkökulmasta. IV-käytön turvallinen neuvonta on tärkeää, mutta on yhtä tärkeää muistaa että muitakin, paljon turvallisempia käyttötapoja on olemassa. Toivottavasti linkistä on apua!

-Päihdelinkin moderaattori

^ Hienoa, ettette sentään tällä kertaa sensuroineet ja lukinneet koko ketjua samointein, kun kehdattiin edes mainita taikasana I.V. -käyttö. Teidän politiikkanne kun yleensä on sellainen, että asioita ei ole, jos niistä ei puhuta :mrgreen: :unamused:

Olisikohan mitenkään mahdollista saada tuo turvallisen pistämisen opas kiinnitettyä näkymään ihan tuohon Saunan ekan sivun yläosaan? Siitä sen bongaisi hitusen helpommin, kuin kaivelemalla ties minkä mutkien kautta. Itse ainakin luen Päihdelinkissä yleensä vain keskustelualuetta ja harvemmin tulee muita osioita kaiveltua ja veikkaan, että tämä koskee monia muitakin sivuston käyttäjiä. Vai onko tuo ihan tarkoituksella piilotettu mahdollisimman hankalaan paikkaan, jotteivat huumehaitat vain vahingossakaan vähenisi :mrgreen: ?

Kiitos Winston positiivisesta palautteestasi :smiley:

Täältä löytyy ohjeistusta: viewtopic.php?f=1&t=38169
Ketju on kiinnitetty tuohon ylös. Lisäsimme vielä otsikkoon vähän tarkennusta, jotta löytyisi paremmin.

Mukavaa viikonloppua!

terv. toimitus

Voi voi… Nuita ohjeita lukiessa huomaa miten laiska olen välittämään puhtaudesta. Vaikka onkin puhtaat kotiolot niin ehdottomasti pitäisi ottaa asioita huomioon nuista ohjeista. En nuita horkkiakin tullut vähän liian monta koettua ja silti ei älli mene päähän… :blush: