Lopun Alkuko?

Jos pidemmän kuukausia kestääneen raittiuden aikana on ollut viina suurimman osan mielestä päässä, välillä jopa niin ettei saa nukutuksi, jos on jo suunnitellut millo aloittelee juopottelun, saa kiksit pelkästä ajatuksesta kylmää kaljaa ym, pitäiskö tässä huolestua?

Todennäköisesti tulet pettymään kun viimein otat sitä kaljaa. Olet tehnyt siitä mielessäsi elämää suuremman asian. Kun ensituopista ei tulekaan toivottuja kiksejä suutut ja otat lisää ja lisää ja lisää… Lopulta joko rähiset kanssaihmisille tai tappelet tai sammut tai…no. petyt kuitenkin.
Mikset käyttäisi tuota suunnatonsa suunnitteluenergiaa johonkin oikeaan asiaan? Työhön, harrastukseen, toisten auttamiseen? Noin paljon ihmisessä voimaa ja haluaa tuhlata sen ryyppäämiseen?

Moi
Kyllä tietty huolestuttaa, kun ei muuta ajattele kuin koska voi ottaa kylmän bissen joka ei luultavasti jää siihen yhteen :frowning:
Olet nuori ja elämässä on paljon muutakin mielenkiintoista edessäpäin.
Kun nyt olet ollut raittiina noinkin kauan, niin miksi pilata se jos tiedät jo valmiiksi että siitä se taas alkaa.
Tsemppejä
Tv.Tuppi

Kiitos tuppi ja tuulenviemää, olen tosiaan ajatellut mihin käyttäisin sen kaiken energian olen ruennut tai olen nostellut jo 3kk painoja juuri sen takia että sais edes NE viina ajatukset päästä välillä pois, mut nyt ne on tosiaan ruennu aina nukkumaan mennessä päässä pyörimään ja TODELLA häiritsevästi + unet ollu ihan uskomattomia välil ku heränny ni luullu et krapula ym… ihan todella todentuntusia… ihme sillee ku ensimmäiset 2kk oli nuo uni jutut sit ne hävis suunnillee 2kk ja nyt ne on taas alkanu entistä EHOMPANA. Töissäkin olin juu loppu työsopimus (oli määräaikainen) reilu 5viikkoa ja sitku siit jäi rahaa ni iski kiksit + eilen voitin 910€ casinolta ni ihan pelottaa jo kun tulee YLITSEPÄÄSEMÄTÖN jano…

Et saa koskaan sitä viinaa pois mielestäsi jos teet vain näitä “määräaikaisia sopimuksia” itsesi kanssa. Minusta sinulla on halu lopettaa käyttö kokonaan, joten rupea ajattelemaan niin. “En ota enää alkoholia” " “Teen ja ajattelen jotain muuta”. Kun pidät juomista mielessäsi se tulee myös uniisi. Ja aina elämän muutoksissa, kuten nyt työsuhteesi loppuessa, tulee mieleen palata entiseen tuttuun elämään, juomiseen.
Olet tehnyt hyvän pitkän raittiin taipaleen. Pidä siitä kiinni ja ala kääntää ajatustasi toiseen suuntaan. Sinun ei tarvitse enää juoda. Sinä saat olla juomatta. On hieno asia olla juomatta. Ja sitten se muun tekemisen keksiminen. Käy vaikka luomassa lunta vanhusten ja yh-äitien pihalta. Kesän tultua ruohonleikkuuta ja halkojen hakkaamista jos asuinseudullasi on tallaisia talouksia. Saata kahvit ja pullat palkaksi, älä ota palkkiota viinana, edes olut pullollisena. Samalla saat uusia tuttavuuksia ja uusia ajatuksia.
Kyllä sinä pärjäät. Tunnut pikkasen olevan ajatuksiesi kanssa tuuliajolla, mutta kaikki ei tapahdu kerralla. Asia kerrallaan.
Tsemppiä.

Nyt olisi hyvää aikaa hakeutua kuntoutukseen miettimään asioita, lepotauko arjesta turvallisessa paikassa.

Kuntoutus varmaan ajankohtainen.
Hmm no nyt olen tässä taas ollu posottanu pian 3kk raittiina mut silti tuntuu ettei OLE ihan täysin tyytyväinen kaikkeen, on hienoo ku ei oo potenu krapulaa ja morkkista mutta silti uskomatonta miten vahva ote alkoholilla on minun OMASTA elämästä… Pistää tosiaan miettimään ja paljon…