lonkeron elämää

aattelin tehdä oman ketjun ajatuksilleni. saa tähä muutkin kirjotella. retkahdus kävi mutta kyl tää tästä. sain heti su katkastua. nyt kuntoutusryhmäs. tästä taas viikko selvänä jolkotellaan.

Pientä sekoilua alkuun, mut kyllä siitä on mahdollisuus selvitä, kun oikein yrittää. Tsemppiä sinne!

Tervetuloa

Luin vähättelijöistä aloituksesi ja kaiken sen tiedon ja kokemuksen perusteella mitä minulla on, niin lopettaminen on oikea vaihtoedto-

Tervetuloa minunkin puolestani. Tsemppia kovasti. Kirjoittelu auttaa jos viinahammasta kolottaa.

Join päivällä vaan 2 isoa lonkeroa. jätin sen sitten siihen. Tänään oli päihdekuntoutusryhmä jossa tehtiin pitsaa. saatiin ylijäämäpitsat kotiin joten ei tarvi tehdä ruokaa eikä käydä kaupassa :laughing: Tulin äskön kävelylenkiltä ja sais ukkostaa kunnolla. Kokoajan sellanen tunne, että taivas haluais revetä, mutta kun ei niin ei.

Toivottavasti saan nukuttua ensiyönä. Viimeyö meni ihan hyvin melatoniinin avulla. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

Tästä tulee tällänen päiväkirjamainen terapiaketju, kun hiukan lupailin, että jätän päihteistä puhumisen bloggerissa vallan. Tänää aamulla heti herättyäni oli sellanen kutina (kun mulla oli lonkeroita jemmassa), että voisi sieltä napata heti aamupalaks. ja joinkin pari, mutta nyt taas saavuin tänne lukemaan krapularuikutuksiani ja söin ja vaihdoin juoman veteen. Kävelylle ja kauppaan mars → ei hakemaan lonkeroa lisää, vaan ostamaan leivänpäällisiä ja illaksi ruokaa.

Kyllä se näköjään tästä, kun näyttää itsellensä, että on paljon mukavampi viettää iltaa selvänä välillä ja ei seuraavana päivänä iske morkkis, vaan saa olla ylpeä itsestänsä :sunglasses:

Kuulumisia vähän päivittelen. Mennyt aika huterasti, mutta tänään aijon olla selvänä. Tulee jalista telkkarista ja suunnistustakin yöllä. Nukkunut paljon ja koittanut syödä kunnolla. kuluneella viikolla join pariin otteeseen, mutta en kertaakaan mihinkään sammumiseen asti, vaan menin nukkumaan heti kun alkoi vähänki väsyttää. Muistin juoda rutkasti vettä.
Kävin myös kirjastossa pitkästä aikaa. Tämän paikkakunnan kirjasto oli pieni ja hyvin erilainen, kun oli tottunut entisen paikkakunnan uutuuttaan loistavaan arkkitehtuurimestariteokseen. Lainasin kummiskin pari kirjaa.
Tiedelehtikin tuli jokupäivä ja niitä on vino pino lukematta edelleen. Varmaan kävelylle menen tänään ja siivoilen. Sain äitini vanhan imurin, kun vanha sanoi itsensä irti.

Jokatapauksessa juomista hillitsi hyvin se kun muisteli niitä krapulahulluuskohtauksien kauhuja. Ja sitä masennusta.
Hauskaa lauantaita!

Huomenta tänne ja raikasta sunnuntai aamua.
Toivottavasti kestit selvänä aamuun asti. Itse olen niin addikti-ihminen kaikessa että aina kun päätän jotain oikein kovasti etten tee tai sano yms. niin enpä kykene siihen. Jokin kumma juttu siinä on että kun päättää kovasti jotain “ettei saa tehdä” niin se asia on koko ajan mielessä, siitä ei irti pääse.
Alkoholista pääsin irti AA-ohjelman avulla, niin ja tupakka jäi myös pois. Siitä on jo pitkä aika.
Mutta minulla on ollut vuosien varrella muitakin ongelmia joiden kanssa kamppailu on jatkunut. Välillä onnistuen ja välillä ei. Erilaisia tapoja ja ajatusvääristymiä jotka aiheuttavat vaikeuksia minulle elää mukavaa tasapainoista elämää.
Eräänä päivänä mietinkin sitä että jos tässä vielä viina ja tupakka olisi niin ohoh, en taitaisi enää hengissä olla. Joten kiitollisena raittiudesta taaplaan omalla tyylilläni tämän elämänpolun loppuun.
raitista sunnuntaita kaikille!

Joo tässä kahvia nautiskelen ja kuulostelen kun naapurit riitelee varmaan sielläkin ollu railakas viikonloppu. Oli jotenkin seesteistäö kuunnella selvänä yöllä kylän meluja kun baarit sulkeutuivat ja pidin ikkunaa auki.
Huomenna päihdekuntoutusryhmän viimeinen kerta ennen taukoa tosiaan, joten sitten alkaakin taas rankat ajat, mutta sain heti tiistaille a-klinikalle ajan varattua joten jtn helpotusta

hyvät alkavat viikot jo etukäteen! :smiley:

Maanantait kaikille! Tänään oli päihdekuntoutusryhmän vika kerta ennen taukoa. Oli ihan hauska päivä. Sais vaan vihdosta viimein sataa kunnolla täällä. Ulkona ku kävin kävelemässä joku ötökkäki pääsi purasemaa jalasta ja nyt syyhyää. Ukkosia odotan innolla jos niitä edes on tullakseen.
Tässä Pokka pitää- sarjaa tuijotan ja sulattelen makaroonilootaa. Huomisesta en tiedä mitä se tuo tullessaan.

Kiva kun sinnittelet mukana lonkero vaikka pieniä lipsumisia on sattunut. Minäkin katselin pitääkö pokka Hyacintilla. Täällä itä-Suomessa ei ole satanut tippaakaan ja piha nurmi on kuivunut ruskeaksi. Minulla 2 kuukautta raittiutta meni hyvin. Nyt työstressiä , masennusta ja unettomuutta. Mutta raittiina onneksi olen. Onko sinulla lonkeroa komerossa? Meillä ei ole yhtään viinaa kotona. En halua että on. Olisiko sinullekin parempi ettei olisi mitään jemmaa? No juhannuksena ehkä muut läheiset juo, minä en. Toivottavasti keksit mielekästä tekemistä kesään kun tuo päihderyhmä loppui. Että ei karkaa ajatukset juominkeihin. Hyvää juhannus viikkoa ja sinnittele raittiina!

Ei ole mitään jemmaa tällähetkellä, mutta tuollainen jemmailutapa on kyllä ollut. Se on aina paha.
Nuo tyhjätki putelit tarttis viedä kaapista pois, kun niihin kokoajan törmää- joo, juhannus olisi kyllä kiva viettää selvänä. Paljon enemmän saisi irti!

Huomenna taas uusi päivä, kohta unten maille teetä ensin nassuun! :stuck_out_tongue:

Selvää Juhannusta sinullekkin.

0132 Kiitos samoin sinulle!

Eilinen tapaaminen tutun sairaanhoitajan kanssa meni hyvin. Joo se oli tuttu jo avokatko-aijoilta. Juteltiin meikäläisen historiasta. Oon nuorimies ja silti on sattunut kaikkea. Teitä ketkä lueskelee voisi jelpata isompi avautuminen omasta elämästäni.

Olen tosiaan nuorimmasta päästä täällä kirjoittelevista. Monella varmasti voi olla itseni ikäisiä lapsia tai vanhempia. Meikäläinen on saatu n. 40 vuotiaana perheeseen jossa jo oli samoista vanhemmista tytär ja poika. Siskon ja broidin kanssa tullut aina hyvin toimeen, joskin heidän lapsenteossa en oo pysyny mukana ja eise ole ketään haitannutkaan.

Isäni käytti siskoani hyväksi, kun sisko oli 12-15 vuotias. Ne sairaat jutut tulivat ilmi kun olin 13. Perheemme oli hyvin vaikutusvaltaisessa asemassa ja meikäläistä kiusattiin, koska uutiset toitotti isän tekoja.

Asuin äidin luona 13-19 vuotiaaksi ja noin 14 vuotiaana aloin kiinnostua alkoholista. Sitten kun täytin 18 ja 20 on ollut kosteaa. Joka viikko. Menetin työpajatoimintapaikkani humalan ja pilvessä olemisen takia.

Juttelin eilen a-klinikan työntekijän kanssa ja hän oli tuttu hoitaja avokatkokierteestäni.
Hän sanoi, että “menetettyä teini-ikää usein haetaan takaisin uskomattomilla kokemuksilla” Ja tosiaan en ole edes ehtinyut täyttää 25 vuotta, mutta tuo kuulosti todella osuvalta.

Samoin osuvalta kuulosti "Parhaimman potentiaalin pelko, jota pohdimme myös. Pelkäänkö siis omaa voimaani niin, että valitsen olevani luuseri?

Jokatapauksessa Jussia kaikille! :laughing:

ehtoota tännekkin. Juhannusaattona olin juomatta, mutta lauantaina sitten tuli tissuteltua. Tänään ei mitään krapulaa sinänsä ole, mutta aloitin heti herättyäni vähän tissuttelemaan. Nyt tässä mietin jos jättäis tämän kaljan viimeseks…saa nähdä. Huomenna en ainakaan enää voi juoda, en halua oloja. Ei tunnu tämä lopettaminen ottaa tuulta alleen, mutta selvät jaksot tosiaan vieneet masennusta veks.

Kaissitä täytyy vaan odotella unta. Kirjaston kirjojakaan en ole vielä alottanut. Kävin kävelyllä tuossa tunti sitten, mutta alkoi vaan jostainsyystä masentaa. Ehkä syön itseni vaan ähkyyn ja menen makaamaan sänkyyn. Illanjatkoa kaikille.

tänään kävin tosiaan parturissa. Oli ihan virkistävää. Heräsin jo tosi aikaisin, mutta nukahdin sitten uudestaan onneksi. Päivä meni aikalailla nopsaan. Nyt illalla lähdin kävelylle, kun en jaksanut kuunnella naapurin riitelyä. ärgh mur. :confused: kesän ekat mansikat ja herneenpalot hain myös itselleni. Nomskis. Tässä teetä juoden ja telkkari taustalla päällä. Iltasella alkaa vaan aina masentaa. Voisi tuonne suomi24 yksinäisyys palstalle kirjoitella jonkun aloituksen tosiaan, kun joku täällä sitä taisi ehdottaa!
Huomenna luvassa ruuanlaittoa varmaan ja taas ulos, jos ilma sallii. Voihan sinne sateessakin mennä, en mä sokerista ole tehty.

Illanjatkot

Onse kummallista kun se alkoholi tulee heti uniin, kun saa kunnolla nukuttua. Ja heti kun on päässyt yli krapula-ahdistuksista ja masennustiloista alkaa tehdä mieli korkata :confused: noh. tänään ainakin teen ruokaa ja koitan siivoilla ja sen semmoista. päivä vielä alussa.

Noi ryyppäys unet on aivan suurinta skebeliä mitä tiedän. Sillon ku vielä päivät täytty dokaamisella nii unissa oli myös niin kännissä ettei pystynyt liikkumaan, ei kääntymään, ei nojaamaan edes seinään. Jossain kohtaa siihen tottu ja ku näki tämmöstä unta nii ajatteli että “jaahas, taas tämmönen uni et oon örvelö kännissä, yritämpä nyt kuitenkin väkisin liikkua tai puhua ihmisille, ehkä mä tästä pian herään”. Aika usein niissä unissa alko jo osaa toimia kun ties uneksivansa. Koskaan en oppinu niistä kyllä heräämään. Vittumaisinta on että näin 5 kuukautta selvinpäin olleena ne unet vieläkin jatkaa tuloaan, nyt jo siinä muodossa että ei pääse edes maasta ylös. Sit sitä miettii et mikä ihme nyt on ku ei oo edes päässy uneen sammumalla ja silti nää vaa jatkaa tuloaan. Usein tämmönen dokaus uni päätty siihen että kun heräs nii iski unihalvaus. Niihinki jo tottu ja vaikka halvauksen aikana näki näkyjä lentävistä kaljatölkeistä ja baarimikoista jotka kaataa pitkää kolmosta nii vitutti vaan. Sit niistäki oppi pääsemää eroon ja ne halvaukset sentään loppu siihen ku vierotusoireet loppu. Yhtä kaikki, niistä juomis unista pois pääseminen vie varmaan hemmetisti aikaa. Ja varmasti täällä joku pitkäänkin raittiina ollut voi kompata että niitä unia tulee vieläkin, oli sitten takana kuinka monta vuotta

Juu varmaankin noita unia tulee vielä vuosienkin jälkeen… itellä ollut viimeiset unet kauheita krapulanpotemisunia…kyllähän noiden unien näkeminen on harventunut, mutta n. pari kertaa kuussa tulee uniin jossain määrin alkoholi.