Lainattuja lausahduksia

Facesta kopsasin.

“Eräässä Pratchettin kirjassa maailmaan vapautui liikaa uskoa, koska ihmiset lakkasivat uskomasta karjupukkiin. Tämän seurauksena alkoi putkahdella mitä kummallisempia jumalia ja muita olentoja, sitä mukaa kun joku niitä keksi. Henkilökohtainen suosikkini on krapulakeiju.”

Krapulakeiju on joteski symppis verrattuna vaikka viinapiruun.
Voisin kans ottaa omaan hengelliseen seurakuntaani. Kyllä sinne aina jokunen keiju mahtuu.
Olisko muita olentoja tarjolla?

Krapulakeijun kaveriksi sopisi vaikka Pöhnäpeikko.
Pieni nykerönenäinen, sinisilmäinen harjastukka, hymy herkässä ja heiluvat korvat.
Semmoinen joka on kaikkien kaveri, laulaa luikauttaa mennen tullen, sotkee selvät asiat, suttaa paikat ja hukkaa rahat. Suututtaa naapurit ja suree vain maahan kaatunutta viinaa. Elää päivän kerrallaan eikä huomisesta huoli. Eilistä niin muistakaan.

Samaan sakkiin kai kuuluu kaveri nimeltä Korkeampi Woima.
Pitkäsäärinen hujoppi, jolla on kaula kuin kirahvilla, suuret silmät ja piiitkät käsivarret huiskimassa useampaan suuntaan. Sormia täytyy olla nippu, kun on niin monen ihmisen asioita näpelöitävä.
Punaisenkukertavat Onniklovnimalliset housut, taskuissa kilteille lapsillekaramellia ja armonosoituksia, kiiltopaperille painettuja onnenlehtiä joista saa hyvällä tuurilla virkeän mielen ja viisaita ajatuksia matkaevääksi. Pahankurisille ja kääntymättömille epäilijöille tyrkätään toisesta taskusta visvasyyliä, lonkkavikoja, päänsärkyä, painajaisunia ja noidannuolia.
Liikkuu vikkelästi vempautellen pitkiä jalkojaan jopa seitsemän metrin harppauksilla, ehtii ihan kaikkialle eikä ota valituksia huomioon. Menee ja touhottaa eikä tekojaan kadu.

Dionysos on viinin ja kovaäänisen musiikin jumala., joten olisi kelvannut heilaksi minulle aikoinaan. Nyttemmin en enää viinistä tykkää, kovaäänisesta musiikista kyllä edelleen. :sunglasses:

Viinapirun kohtaamista seuraa siis sympaattiselta kuulostava krapulakeiju? Muinaissuomalaisten uskomuksissa muistaakseni tontut panivat myös olutta, tai toimivat jonkinlaisina oluen teon suojelusolentoina. On siis paitsi viinapiru ja krapulakeiju, myös oluttonttuja.
Miten olisi Lonkeromaahinen tai Siiderihiisi, tuo vesihiisin juopompi sukulainen.

Siiderihiisi sihisi hississä… :unamused: