Läheisen huumeiden käyttö paljastui

Sain tänään selville, että poikaystäväni käyttää huumeita. Tällä hetkellä tilanne on rauhallinen, mutta mitä minun pitäisi nyt tehdä? Lääkkeitä on hallussani tällä hetkellä enkä tiedä mitä niille pitäisi tehdä? Miten lähden avaamaan tilannetta? Olen aivan hukassa.

Moi!

Kirjoitat, että olet juuri saanut selville, että poikaystäväsi käyttää huumeita. Mietit, miten asia tulisi käsitellä. Viestistäsi on kulunut muutama päivä aikaa. Miten tilanne eteni? Oletteko jutelleet asiasta?

Jos haluat jutella ammattilaisen kanssa tilanteesta (nimettömästi, maksutta), niin seuraavat tahot voivat auttaa:

Ympärivuorokautinen valtakunnallinen päihdeneuvontapuhdelin p. 0800 90045

Irti Huumeista ry:n päivystävä puhelin p. 0800 98 066 arkisin 9-15 ja 18-21 (ei pe illat). Palvelu on maksuton. Huom. Irti Huumeista puhelin on kesätauolla seuraavasti: ilta-aika tauolla 19.6.-31.7. ja päiväaika 1.7.-31.7.

Yst.terv. Tiia / Plinkin tiimi

Hei, Mitä teen!

Kysyit, mitä tehdä kun läheisen huumeiden käyttö on paljastunut. Yksiselitteistä vastausta ei varmasti kenelläkään ole. Neuvoksi voisin antaa, että aluksi kannattaa selvittää omat ajatukset. Jos läheisen huumeiden käyttö paljastuu täytenä yllätyksenä, voi shokki olla kova, tunteet ja ajatukset yhtä pyörremyrskyä, mikä ei ihan heti hellitä, se on normaali reaktio.

Kun alun tunteiden sekamelska on tyyntynyt, kannattaa ensisijaisesti ottaa asia vakavaksi puheenaiheeksi. Huumeidenkäyttäjän reaktiot tietysti vaihtelee suuresti, vastaan voi tulla täydellinen kieltäminen, agressiivinen suhtautuminen, asiallinen keskustelu tai aivan kaikkea näiden väliltä. Jatko riippuu tietysti siitä, mihin olette yhdessä keskustelun avulla päässeet.

Kun olette yhdessä saaneet asiaa avattua, on varmasti sinulle muodostunut jonkinlainen tunne siitä mitä haluat tehdä asian suhteen. Ohjeeksi kaikille huumeidenkäyttäjien läheisille haluan muistuttaa, että ajattele asiaa omasta näkökulmastasi, älä huumeidenkäyttäjän.

Kysymyksestäsi on kulunut jo aikaa, olisi mukava tietää, miten teillä nyt sujuu?

Terveisin
Johanna