Lääkkeet ja päivämäärät

Kuinka noita rauhoittavia ja kipulääkkeitä uskaltaa syödä jos päivämäärät ovat umpeutuneet ?
Menettääkö ne vaan tehoa vai muuttuuko jopa myrkylliseksi ? Entä onko jotain sellaista lääkettä jota ehdottomasti EI PIDÄ syödä jos on vanhentunutta ?

pamit säilyy pakkauksessaan ainakin 20v ja toimii ehkä vaan vähän miedompia. itseä kiinnostais säilyykö oopiumi(morfiini) kuinka kauan?

Lääkkeiden vanhenemispäivämäärät määritellään siten, että enintään 5% lääkkeen tehosta saa olla kadonnut siihen mennessä. Teho pienenee ilmeisesti jollain puoliintumisajalla, joten vielä 2 kertaa liian vanhalla lääkkeelläkin on yli 90% tehosta jäljellä. Jotkut lääkkeet saattaa periaatteessa muuttua myrkyllisiksi jos ne on oikein todella pahasti vanhentuneita, mutta bentsoilla ja opiaateilla en ole kuullut näin tapahtuvan.

löysin mummoni lääkekaapista hienon putelin ja sattu olee muutama tabukin sisälla muistaakseni oli jotain 5mg oopium pulveria(vissii tannoponiakin heikompaa) olivat määrätty joskus -87. eli periaatteessa noi vois toimia :sunglasses: oli kyl muitakin makeita puteleita mm kodeiinia alumiini putkilossa minkä jätin kyllä rauhaan. mukaan lähti vain tuo todella makea OPI purkki ja aspirin putkilo ei ois uskonu miten pienee tilaan voi kasan lääkkeitä pakata.

^ Kai kysyit mummoltasi luvan, että saatko ottaa hänen vanhat lääkkeensä vai tarvitseeko hän niitä itse vielä mahdollisesti johonkin? Mikäli et kysynyt, vaan veit tuosta noin vain huomaamatta ne lääkkeet, niin… No, tiedät kyllä itsekin, mikä silloin olet :imp: :smiling_imp: .

et vastannut kysymykseen :angry: lääke kaappi on sellain vaha lääkekaappi mikä on menossa hävitykseen(ja lupa on) sisältöineen, taitaa tuoreimma dropit olla yheksänkymmentä luvulta, eli tänkaapin rohdokset on vähintään 25v vanhoi :laughing:

nii ja winston on oieassa itrti toisten lääkekaapeilta :smiley:

nostatanmpa ketjun kun tuli mieleen, mummolla on uusi lääkekaappi ja uudet mömmöt lääkitys on vitusti stygimpii ku vanhassa, mutta siis kauan oopium säilyy purkissa ei lääke listassa niin kuin tannopon aikoinaan, muuten saman tyyppinen mutta hienossa lasipurkissa lääkkeen nimi on OPI, tai muuttuuko myrkylliseks? niin ja vastataan nyt etukäteen että on ruikuli päällä ei vedä päätä sekasin, siihen on masennus lääkkeet ja puhdistusaineet parempia :laughing:

no luin et tuskin on muutavaaraa ku et tehot lähtenyt, 5 otin ja toimi paremmin kuin piti. tuli pieni mukavuuden tunne jopa päälle, aluksi hieman epäilin että kovettuuko edes vatsa mutta noihan toimi paremmin kuin oisi kuvitellut, mietin vain mikä olisi olllut teho 25v sitten vai johtuko olo belladonnnasta kun oon ollut siinä luulossa et opa ei kauaa säilyisi, perus lyrzit ja pami oli alla ja tyhjään massuun otin(koko aamu vessassa), ja ei tosiaan mitään plaseboa ollut sen verran tuntui vaikka mistään kuosista ei voi puhua. kyl 80-luvulla on ollut helppoo vetää nuppi turvoksiin :laughing:

Vähän uppia tähän ketjuun. Eli itellä kerenny mennä 5 listaa Xanor 1mg vanhaksi 3/2023 eli vähän reilu 3,5kk vanhoja. Otin käyttöön ne ja ei ole tullut mitään sivuoireita/vaikutuksia ja lääke toimii ihan normaalisti tehoiltaankin.
Eli ainakin ton verran vanhaa Xanoria voi käyttää vielä ihan huoleti.
Kyseessä on tavallinen tablettimuoto ei Depot